spotřeba HD BOX 9105+

Diskuze k nastaveni a fungovani prijimacu HD-BOX FS-9105+ , FS-7119HD , Dreamsky HD6
Ronej

spotřeba HD BOX 9105+

Příspěvek od Ronej »

Dnes jsem provedl měření spotřeby ve všech třech režimech. Měl jsem připojen 2,5" disk, 2x LNB.
power: 24W
standby:16,1W
off (šetřící režim):4,485W
Já používal standby, ale nikde se nepíše kolik to bere, pro mně to bylo překvapení. Už jsem to změnil na šetřící režim v pohotovostním stavu i když zavedení systému trvá asi 50 sekund.
Snad to někomu pomůže :good:
namorr
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Re: spotřeba HD BOX 9105+

Příspěvek od namorr »

Takyto pomer spotreby medzi jednotlivymi rezimami je podobny skoro na vsetkych prijimacoch.
Uzivatel sa musi rozhodnut co je jeho priorita. Ci rychly nabeh boxu, alebo co najnizsia spotreba.
IPBox9900, 1xDVB-S2, HDD-500GB
Ronej

Příspěvek od Ronej »

no všechny satelity nemají dva režimy standby, v manuálu se uvádí 1W , tak jsem jen pro všechny chtěl objasnit rozdíl v těchto režimech.
davidas
Odborník
Odborník

Příspěvek od davidas »

u nekterych prijimacu jsou 2 rezimy standby

standby ?W

deep standby <1W

u nekterych typu prijimacu se tato spotreba <1W docilila napr vypnutim hodin ve standby rezimu

navic u me ma hd box v off rezimu tzn vypnutim sit. vyp. vzadu 0W (nevim co si mam predstavit pod pojmem off-setrici rezim)

pohotovostni rezim - standby (zapnuto vzadu sit. zap. hodiny na displeji) ?

pohotovostni rezim - deep standby (zapnuto vzadu sit. zap. hodiny na displeji, v menu je nutno nastavit setrici rezim v pohotovostnim modu na zap-viz foto) je treba pocitat se startem boxu jako po zapnuti sit. vyp. ?

chod prijimace s emulatorem (oscam, bez pouziti karty v int. ctecce) ?

chod prijimace s emulatorem (mcas, s pouzitim karty v int. ctecce) ?

chod prijimace s CI+modulem (skylink ready-icecrypt, s pouzitim karty v modulu) ?

namerene hodnoty odstraneny, byly uvedeny nepresne, omlouvam se
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Naposledy upravil(a) davidas dne 17.leden 2013 - 14:27, celkem upraveno 3 x.
skype = davidas-cz
Zgemma H7s, Octagon SF8008, Extrend ET8000
local - 0624 full cz-sk, 0B01 (NC+), 0650 (Orf), 1830 (HD+)
hop - 0653
davidas
Odborník
Odborník

Příspěvek od davidas »

nemas pravdu-viz muj prispevek
Ronej píše:no všechny satelity nemají dva režimy standby, v manuálu se uvádí 1W , tak jsem jen pro všechny chtěl objasnit rozdíl v těchto režimech.
skype = davidas-cz
hop - 0653
Ronej

Příspěvek od Ronej »

ok máš pravdu, s tím watmetrem EMF 1 jsi mně strašně pobavil. Uvedl jsi ale názvy na pravou míru. To off šetřící režim je právě ono zatržítko dle tvého fota.
radek.plzen
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od radek.plzen »

Zdravim,

já zase nikde nezjistil, kolik žere dálkové ovládání mého STB :Yahoo!:

R.
namorr
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od namorr »

Aj to sa da odmerat.
IPBox9900, 1xDVB-S2, HDD-500GB
radek.plzen
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

namorr píše:Aj to sa da odmerat.
Dá se, ale žádný výrobce to neuvádí :Yahoo!:
bibo tn
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od bibo tn »

radek.plzen píše:Zdravim,

R.
podla toho kolko nalozis na stol :wink: :lol:
AB IPBox 9900HD+
radek.plzen
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

bibo tn píše:
radek.plzen píše:Zdravim,

R.
podla toho kolko nalozis na stol :wink: :lol:
Nejhorší je, že se ta mrcha pokaždý nažere, pak někam zaleze,
já jí pak hledám jak blbej a nemám čím přepínat programy :ROFL:
davidas
Odborník
Odborník

Příspěvek od davidas »

napsal jsem ho tam schvalne, protoze jak to tady znam, tak by se nekdo za chvili ozval ze nameril jine hodnoty, proto jsem tam take uvedl typy zarizeni s cim jsem pracoval

k tomu tvemu vyrazu off
off rezim je jen jeden, a to znamena vypnuto, tudiz bez proudu a bez napeti, s tim asi nikdo nic neudela
pro srozumitelnost a pochopeni radsi uvadej standby-spanek, deep standby-hluboky spanek

Ronej píše:ok máš pravdu, s tím watmetrem EMF 1 jsi mně strašně pobavil. Uvedl jsi ale názvy na pravou míru. To off šetřící režim je právě ono zatržítko dle tvého fota.
Naposledy upravil(a) davidas dne 17.leden 2013 - 14:28, celkem upraveno 1 x.
skype = davidas-cz
hop - 0653
Ronej

Příspěvek od Ronej »

já jsem prováděl měření s Fluke 289 a waty jsem dopočítal. Nic proti výrobci kouzelných krabiček sdružených ampérmetrů s kalkulačkou, ale koukni na tvé hodnoty deep standby a na moje a můžeš tomu 1% co uvadí věřit nebo ne....
Právě kdyby jsi o elektronice něco věděl, tak tady ten odkaz ani neuvedeš.
revis
Legenda Fóra
Legenda Fóra
satelitni prijimac: vsetky

Příspěvek od revis »

Ten odkaz smeruje na zakaznicky merac spotreby, ktory je taky aky je. Bezne ludia nepotrebuju nic ine. To ,ze tam je uvedena len tolerancia na cas , znamena,ze meranie spotreby vo watt je silne orientacne.
V hlbokom spanku box viac ako 1W za hodinu nespapa. Podla vysledku merania tej skatulky, je mozne vypocitat aj % odchylku pri rozsahu 0,1 az 10W . Ta je dost vysoka, ale pri vyssej spotrebe uz nemusi byt odchylka tak kriticka. Ludia si to kupuju prave koli meraniu spotrebicov s vyssou spotrebou.
davidas
Odborník
Odborník

Příspěvek od davidas »

kup si ho nekde na eshopu, protoze ho muzes do 14 dnu vratit bez udani duvodu, proved mereni, srovnej ho s tim svym merakem (se kterym snad umis merit) a pak sem dej vysledky tvojeho mereni
samozrejme wattmetr ktery pouzivam neni laboratorni a ta tolerance je trosku nekde jinde, tu revis ponekud prestrelil
spocitejte si sami jaka je odchylka pri 10W spotrebe a jaka je odchylka pri spotrebe 1W, pak se dopracujes uplne nekam jinam

p.s-narozdil od tebe si nepletu pojmy a dojmy

pokud budu mit cas, pripojim ten prijimac na elektromer, momentalne mam k dispozici elektromer ktery ma i uredni cejch o presnosti, takze neni problem zmerit spotrebu za 1hod, za 5 hod a klidne i za cely den.......
Ronej píše:já jsem prováděl měření s Fluke 289 a waty jsem dopočítal. Nic proti výrobci kouzelných krabiček sdružených ampérmetrů s kalkulačkou, ale koukni na tvé hodnoty deep standby a na moje a můžeš tomu 1% co uvadí věřit nebo ne....
Právě kdyby jsi o elektronice něco věděl, tak tady ten odkaz ani neuvedeš.
skype = davidas-cz
hop - 0653
Ronej

Příspěvek od Ronej »

Poslyš, cením si tvých rad co se týče satelitních příjmů a vše co je s tím spojeno, ale když někdo založí nějaký topic s tím, že by to někomu mohlo pomoci, nemusíš hned reagovat svými nepřesnými výsledky měření. Mohl sis třeba už dávno založit tento topic sám. S elektronikou již dělám 37 let, dokonce mně to i živí, proto mám třeba takový měřák, s kterým umím pracovat, tak si nech těch urážek. Revis se v žádném případě nemýlí, myslím, že té krabičce ještě polichotil, ale uvědom si, že tím neurážím tebe. Porovnej multimetr z Baumaxu, jakou má přesnost a dáš za něj 200,- , no a co potom tento watmetr, kde je ještě procesor, který vše přepočítává a ukládá do framky.
Když si laik přečte vypnuto s šetřícím režimem, tak to v pohodě v menu přístroje najde, deep standby ne. Ale za uvedení názvů na pravou míru jsem ti poděkoval.
A co se týče elektroměrů, zase si mimo. Tak například elektroměry ZPA, které mimochodem znám dokonale, začínají s měřícím rozsahem 15 mA, což je nějakých 3,45 W. Dále musíš připočíst vlastní spotřebu elektroměru která je něco kolem 2,5W . Tak co mi tady chceš uvést za výsledky měření po jednom týdnu.
vprint
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od vprint »

Ked uz, tak by som privital torsku exaktnejsie spracovanie merani. Nejaku tabulecku s aspon 10 meraniami. Meranie na studenom boxe a tiez na zahriatom na prevadzkovu teplotu. Vysledky formou nameraneho prudu a napatia. Pripadne v nejakom casovom useku od 0 po 2 hod po zapnuti. Kalkulacku ma kazdy.
Taketo vysledky sa daju potom nadherne hodit do excelu, vylezie pekny graf, a to si uz clovek moze aj predstavit.
@Ronej, to si splapol do osieho hniezda, davidas je vsadebol a vsetkovidel. A toto ti len tak neprejde, ani mne. [-X
davidas
Odborník
Odborník

Příspěvek od davidas »

...pokud se revis nemyli jak pises, tak mi sem napis odchylku toho moje wattmetru pri namerene hodnote 1W a 10W, dekuji

ps- k tve praxi, pokud mas delku praxe jak pises, neni mi jasne jak jsi dosel k vyrazu "off setrici rezim", jinak tento thread mam celkem na haku, jen me pobavil tvuj dotaz a pokud se ti deklarovany popis ohledne spotreby nelibi, mas narok jej reklamovat u vyrobce, potazmo dovozce, ma reklamu na leve strane tohoto fora
pokud te me informace ohledne spotreby pohorsily, odstranim je at mas klid
Ronej píše:Poslyš, cením si tvých rad co se týče satelitních příjmů a vše co je s tím spojeno, ale když někdo založí nějaký topic s tím, že by to někomu mohlo pomoci, nemusíš hned reagovat svými nepřesnými výsledky měření. Mohl sis třeba už dávno založit tento topic sám. S elektronikou již dělám 37 let, dokonce mně to i živí, proto mám třeba takový měřák, s kterým umím pracovat, tak si nech těch urážek. Revis se v žádném případě nemýlí, myslím, že té krabičce ještě polichotil, ale uvědom si, že tím neurážím tebe. Porovnej multimetr z Baumaxu, jakou má přesnost a dáš za něj 200,- , no a co potom tento watmetr, kde je ještě procesor, který vše přepočítává a ukládá do framky.
Když si laik přečte vypnuto s šetřícím režimem, tak to v pohodě v menu přístroje najde, deep standby ne. Ale za uvedení názvů na pravou míru jsem ti poděkoval.
A co se týče elektroměrů, zase si mimo. Tak například elektroměry ZPA, které mimochodem znám dokonale, začínají s měřícím rozsahem 15 mA, což je nějakých 3,45 W. Dále musíš připočíst vlastní spotřebu elektroměru která je něco kolem 2,5W . Tak co mi tady chceš uvést za výsledky měření po jednom týdnu.

na tohle nehodlam nijak reagovat, potazmo na tvoje posty
ps- nejsem tak zkuseny jako ty, kazdopadne tou hodnosti jak pises "vsadebol a vsetkovidel" uz titulovali tebe v nejakem jinem vlakne, bude i lepsi kdyz to tak zustane, ja ji nepotrebuji
vprint píše:Ked uz, tak by som privital torsku exaktnejsie spracovanie merani. Nejaku tabulecku s aspon 10 meraniami. Meranie na studenom boxe a tiez na zahriatom na prevadzkovu teplotu. Vysledky formou nameraneho prudu a napatia. Pripadne v nejakom casovom useku od 0 po 2 hod po zapnuti. Kalkulacku ma kazdy.
Taketo vysledky sa daju potom nadherne hodit do excelu, vylezie pekny graf, a to si uz clovek moze aj predstavit.
@Ronej, to si splapol do osieho hniezda, davidas je vsadebol a vsetkovidel. A toto ti len tak neprejde, ani mne. [-X
skype = davidas-cz
hop - 0653
vprint
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od vprint »

ved som vravel, ze neprejde, :wink: modi mozu precistit :oops:
Ronej

Příspěvek od Ronej »

mazat to nemusíš, aspoň se pobaví i ostatní :Yahoo!:
Odpovědět