Odchadzajúca ICE karta ???

Diskuze k nastaveni a fungovani prijimacu HD-BOX FS-9105+ , FS-7119HD , Dreamsky HD6
Odpovědět
mirco.s

Odchadzajúca ICE karta ???

Příspěvek od mirco.s »

Kamarát má Optibox Anaconda FW 2.10.67 (oscam 7040 stapi-static) V sobotu mi volal, že po týždni nepoužívania sat. prijímača mu fungujú len nekódované programy. Poradil som mu, aby kartu zobral ku susedovi a nechal prebehnúť zápisi na HDBOX 9105 (FW2.11.49 - OSCAM 7040 stapi-static) Všetko sa rozbehlo. Kartu priniesol domov, ale Anaconda začala hlásiť - "Neplatná karta". Potom zobral celý prijímač k susedovi a skúsil susedovu ICE kartu na OPTIBOXE a všetko išlo. Potom jeho kartu opäť strčili do susedovho HDBOXU a podobná situácia - "Neplatná karta" Priniesol mi to domov a ja som cez webif rozhranie pozrel logy a reštartom OSCAM-u sa karta chytila a išla OK. Ale! Ak kartu vyberiem za jazdy, detekuje - Karta Ejected. Ale keď ju vložím späť naskočí chyba:

stapi: STSMART-IFD: STSMART_Reset T14 12
Error activating card

Po reštarte OSCAM opäť všetko OK (prípadne po reštarte boxu).
Ako zistím, či karta dožíva???
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
revis
Legenda Fóra
Legenda Fóra
satelitni prijimac: vsetky

Re: Odchadzajúca ICE karta ???

Příspěvek od revis »

karta je v poriadku .
Pri klasickom fw a oscame je potrebne zabezpecit, aby bola Conax citacka vypnuta. Ak tak nieje a nevies ako na to , stiahni si Mcas a na chvilu ten Mcas spusti. Potom ho stopni a pouzivaj OScam.
Pri zapnutom oscame citacka na obrazoovke nesmie vypisat detekovanie spatnej,alebo dobrej karty .
mirco.s

Příspěvek od mirco.s »

Podľa pokynov som sa pokúsil vypnúť "internú čítačku kariet", čo bol nemalý oriešok. Takúto vec som robil na HDBoxoch bežne. Ale nájsť kód pre Anacondu bola fuška. Viem, že HDBOX používa kód podľa modelu, teda 9105-ka má kód "9105" Ale na Anakonde vôbec nefungoval. Niekde na AB-Fore bol kód 1470, čo tiež vôbec nefungovalo. Niekto písal o kóde pre Koalu 1480. Ani to nezabralo. Nakoniec už ani neviem kde som našiel "správny" kód a to "1407". Po vypnutí internej čítačky už na obrazovke neuvidíte hlášku - karta detekovaná,...alebo také čosi. Samozrejme, neobjavila sa ani moja hláška "Neplatná karta". Aj v logoch OSCAM-u sa to javilo bez chyb. Nechal som to bežať celú noc a spravil som pár testov s vytiahnutím a zasunutím karty. Javilo sa to OK, ale raz sa mi to podarilo zhodiť do podobného stavu ako pred tým. Ale myslím, že je to teraz o hodný kus lepšie.
revis
Legenda Fóra
Legenda Fóra

Příspěvek od revis »

Mas staru verziu fw. Vo vsetkych poslednych verziach je citacka defaultne vypnuta.
mirco.s

Příspěvek od mirco.s »

Aj keď je to starší FW, kamarátovi vcelku vyhovuje (nepoužíva Youtube,...) ale je zaujímavé, že na susedovom HDBOXE 9105, ktorý má nainštalovaný najnovší FW 2.11.49 vypísalo chybovú hlášku "Vadná karta" alebo čosi také. Zatiaľ sa musí kamarát uspokojiť, že to ide zatiaľ ako tak dobre (pri vypnutej internej čítačke). Zamrzne to cca 1x z desiatich pokusov pri vytiahnutí / zasunutí karty.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
revis
Legenda Fóra
Legenda Fóra

Příspěvek od revis »

a Oni nevedia citat ? vypnu si laskavo vstavanu Conax citacku a vsetko pojde OK .
mirco.s

Příspěvek od mirco.s »

Veď ale toto robí pri vypnutej internej čítačke CONAX !!!
revis
Legenda Fóra
Legenda Fóra

Příspěvek od revis »

Ved zazraky sa nedeju . Hlasku o vlozenej karte dava vylucne Conax citacka. Vypnem citacku, restartnem box a ziadna hlaska sa nemoze objavit. Ziadny iny emu plugin nema pristup na OSD v prijimaci , vylucne firemny Conax.
Odpovědět

Zpět na „F O R T I S prijímače: HDbox 7119,9105+,Dreamsky HD6“