Ultimo 4k a TVgenial epg

Všetko o prijímači VU+ Ultimo 4K - diskusia
Odpovědět
vinov
Odborník
Odborník

Ultimo 4k a TVgenial epg

Příspěvek od vinov »

Zajima me jestli nekdo pouziva TVgenial program s timto prijimacem Ultimo 4k, kdyby ano, nejspis bych se konecne rozhodl ke koupi tohoto prijimace.

http://www.tvgenial.com/index.htm

Mohl bych sem dat pripadnym zajemcum na vyzkouseni prenosnou verzi programu kterou ani neni zapotrebi instalovat. Zkousim to s Amiko Alienem2 a OpenATV6 enigmou ale bez uspechu. Program by mel umet vytahnout EPG z prijimace a umet zadavat nahravani atd., ma nyni pridane 'Nove rozhrani pro VU+ prijimace', cili mel by s timto prijimacem spolupracovat. Nevim ovsem jak to zavisi na druhu enigmy v Ultime instalovane, jestli to vyzaduje VTI image nebo i OpenATV napriklad (v pripade koupe tohoto prijimace bych instaloval OpenATV protoze ji pouzivam uz na Alienu a celkem jsem s ni spokojeny).

V programu se jde do Options, Interfaces, kde lze pridat VU+ interface (zadani IP adresy prjimace a heslo enigmy) a melo by to nacist EPG z prijimace.
Program je to pekny, ma plno sikovnych vychytavek a ve spojeni se SimpleTV streamovacim programem by to bylo idealni provozovani tv na pocitaci.
palov63
Pokročilý
Pokročilý
satelitni prijimac: dream920triple

Re: Ultimo 4k a TVgenial epg

Příspěvek od palov63 »

A proč tě webif neuspokojuje? Vždyt tam máš všechno, co jsi popisoval. Myslím, že to je určené hlavně na německý trh.
Dreambox 920triple, Fuba 85 s multifocusem, 105 Gibertini na rotoru
vinov
Odborník
Odborník

Příspěvek od vinov »

Neuspokojuje, a pouzivam ho doslova denne. Kdyby uspokojoval, nezabyval bych se jinymi moznostmi.
Ano, nemecky trh (ale vseobecne i evropsky dalo by se rici), a protoze VU+ je v Nemecku asi hodne rozsirena platforma, je to jediny satelitni prijimac, na ktery jako 'novinku' udelali rozhrani v posledni verzi tohoto TVgenial epg programu. Myslim ze by to mohlo zajimat zdejsi majitele tohoto prijimace.

Pred casem jsem objevil perfektni streamovaci program (SimpleTV od ruskych vyvojaru), ktery se 'nezakeca' (a taky toho hodne umi), ale ani tam se me nepodarilo zprovoznit nacitani EPG z meho prijimace (EPG pro ceske vysilani na internetu ve formatu .xml dostupne bohuzel neni, aspon pokud vim). Zprovoznit nacitani epg primo v tom SimpleTV prehravaci by bylo idealni (dost jsem s tim laboroval na uzivatelske, ten nikoli programatorske urovni, ale nerozchodil jsem to).

Webif neni nic co by nejaci vyvojari s laskou a nadsenim vyvijeli k lepsimu, maximalne ho udrzuji v chodu. Oproti tomu je epg v TVgenial jako nebe a dudy.

Zajima me 'pocitacove reseni' protoze televizi jako takovou uz davno neprovozuji, ale pouzivam pocitacovy monitor, ktery bud prepnu do do hdmi vstupu (pak je to jako klasicka tv), anebo, coz preferuji, je spusteni tv v okne na plose pocitace.
Streamovani do nejakeho prehravace na PC ma ovsem tu vadu, ze jeho soucasti neni epg. Vyhodou ovsem je, ze kazdy pocitac v dome funguje jako televize - k cemu se vyborne hodi prave tento VU+ Ultimo 4k protoze ma hafo tech virtualnich tuneru. Nevim ted jiste, ale snad je tu i moznost konfigurace vzdaleneho pristupu z vnejsku mistni site (z WAN).
Naposledy upravil(a) vinov dne 10.srpen 2017 - 13:38, celkem upraveno 1 x.
liquere
Veterán fóra
Veterán fóra

Příspěvek od liquere »

Skus StreamMeNG je to aj na ATV forume, ale osobne som neskusal, takze neviem co vsetko to dokaze .......
VU UNO openATV, plna skrina kramov ;)
Tento cely prispevok bol napisany bez financnej pomoci EU a tapatalku!
Niektore mimovladky a OZ by mali byt zakazane zo zakona, lebo sluzia len na rozvracanie statov.
palov63
Pokročilý
Pokročilý
satelitni prijimac: dream920triple

Příspěvek od palov63 »

Tak jsem to skusmo nainstaloval, mám na konzole vu+ultimo připojené, ale jak dostat do pc EPG programy z ultima? Na to jsem zatím nepřišel, až tak intuitivní mi to nepřijde, zatím tam jsou jenom německé programy
Dreambox 920triple, Fuba 85 s multifocusem, 105 Gibertini na rotoru
vinov
Odborník
Odborník

Příspěvek od vinov »

V tom TVgenial programu jdi do Options (Moznosti), tam vlevo klikni na Interfaces (Rozhrani), pak vpravo klikni na Configure (Nastaveni) a v okenku ktere se otevre pak na leve strane klikni na Add (Pridat) a v dalsim okenku vyber Vu+ a OK

Pak zvyrazni to pridane rozhrani a vpravo klikni na Setup (Nastaveni) a zadej tam IP adresu sveho VU+ prijimace a do Name/Passwort staci zadat do prvniho policka 'root' pokud pouzivas OpenATV enigmu, popripade prihlasovaci jmeno a heslo pro jinou enigmu. Muzes otestovat jestli se program do prijimace umi dostat tim tlacitkem Test vpravo kde je zadana IP adresa.

Program potrebuje asi restartovat aby se nacetly udaje z prijimace, myslim ze v tom okenku Interfaces je pak asi treba kliknout na Channels kde by zrejme mely byt kanaly (mimo jine) i z VU+, tady si nejsem jisty, protoze VU+ jeste zadny nevlastnim.

Druha moznost kde by ty kanaly z VU+ mohly, ci mely byt je v Options kde vlevo uplne nahore je polozka Channels, pak vpravo kliknout na Configure... Tam by na leve strane mely byt vsechny kanaly, vpravo pak jen ty ktere jsou normalne videt v hlavnim okne programu kde je pro ne nactene epg. Jestlize tam na leve strane jsou i kanaly z VU+ (tedy i ceske), pak je lze dvojitym klikem pridat do praveho panelu, popripade je zvyraznit a dole kliknout na Add (Pridat), ubiraji se z toho praveho panelu tlacitkem Remove (Odstranit, ci Ubrat).

Omlouvam se za pridani toho ceskeho prekladu v zavorkach, nejspis uricte tyhle veci vsichni tady znaji, spis je treba jen nastinit jak to nastavit aby to clovek nemusel hledat kdyz ani jeste nevi, jestli to vubec co k cemu bude.

---------------
Jinak asi sem muzu dat odkaz na tu prenosnou verzi programu TVgenial http://suprafiles.org/w1obzsdasg54 (neni zapotrebi instalace).

Tady je obrazek me plochy, vlevo dole je CT1 v SimpleTV, nahore vlevo a vpravo je CT2 a Arte v MPC-HC prehravaci (spustene z Webifu), vpravo dole je pak MiniTV z toho StreamMeNG HD programu ktery jsem prave naistaloval (zajimavy program, bezi ale ponekud pomalu pri spousteni te miniTV a hlavne pri prepinani kanalu, nevim, rovnez epg neni nijak vymazlene ale spise naopak (to uz i webiff je lepsi), je to zajimavy program ale asi (spis urcite) to nebude moje posledni zastaveni)

Obrázek

Ta SimpleTV sice umi prehrsel PiP ale spis me vyhovuje otevrit vicero oken (kdyz uz je clovek na plose pocitace a ne v tv)
Idealni by bylo, kdyby SimpleTV umela nacist epg z prijimace, jinak funguje naprosto perfektne ve vsech ostatnich ohledech, muzu jen doporucit.
http://iptv.gen12.net/dokuwiki/doku.php ... r_simpletv

Ale vubec nejvic idealni by bylo kdyby webif aspon trochu drzel krok s moderni dobou. Tak trochu me pripomina ty programy ktere jsou soucasti treba skeneru a ktere cloveku pripomenou dobu okenek 3.1. Neni sice az tak spatny, ale na druhou stranu opravdu nic moc.
Odpovědět

Zpět na „Diskusia VU+ Ultimo 4K“