SSL problem

Oscam - rady, návody a postupy
Odpovědět
cableguru
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Re: SSL problem

Příspěvek od cableguru »

sky59 píše:S poslednymi verziami som mal "problem" a to taky, ze napriek tomu, ze v config nebolo zvolene SSL tak sa to pri preklade dozadovalo *.h files pre OpenSSL.

Ked som mu "podhodil" tieto pozadovane *.h files tak preklad prebehol bez problemov na genuine A5V11. V skutocnosti ale nema Open SSL. Toto funguje uplne bez problemov.

Zo zvedavosti som skusil prelozit oscam pre Android tablet tak ako som ho stiahol z git a znova som musel podhodit pozadovane *.h files pre OpenSSL. Vysledok v realite nemal OpenSSL avsak dokazal sa propojit iba na rusky server.
Na cinske servery sa to nedokazalo pripojit lebo udajne nespravny user a heslo. Ked som to odchytil do logu tak v skutocnosti
odchadzali "nahodne" stringy ako user/password.

Doplnil som do cross prekladaca OpenSSL a urobil preklad s povolenym OpenSSL. Teraz to funguje uplne.

Ma niekto vedomost ze co zmrsili? Nema dovod to pytat *.h files ked nie je zvolene OpenSSL. Stare verzie to nerobili.
co ma openns spolocne s loginom pre klienta ? volajako to mas domylene
dlhe_pole
Veterán fóra
Veterán fóra
satelitni prijimac: VuSolo4k DM800SE kathrein910

Příspěvek od dlhe_pole »

sky59 píše:Este trosku lepsie formulovat otazku bez dodatkov a bolo by to uplne 100% seriozna otazka, napriek tomu odpoviem:
Nema nic spolocne, ale docital som sa ze je tam daky problem a komusi sa to tak rozbehlo a mozem potvrdit ze aj mne
Naviac, reader nagra merlin ma dalsi bug, ktory nedovoli prelozit s openssl
Ale otazka bola trochu ina, ma tiez niekto problem s *.h filami pre openssl?
co sem pleties nejaky reader nagra merlin ked s tym tvojim spatlanym nemozes pripojit na nejakeho low cost ťanťontina !! dostuduj si na co sluzi openssl a bude ti to mozno jasne
tak isto nechapem ake h file hladas a dokladas.. oscam ma vsetko v sebea pri pouziti scriptu a zaciarknuti prislusnej option funguje vsetko ako ma..
magor si bol z vypnutia dcw checksumu a ted tu o5 magoris s nejakym ssl
dlhe_pole
Veterán fóra
Veterán fóra

Příspěvek od dlhe_pole »

sky59 píše:Kkt zostane kktom, nesklamal si
A pokial sa nedostanes na moju uroven, vid screenshoty, nemienim sa s tebou vobec bavit
jaaj tak uroven sa posudzuje podla toho kolko liniek platis cinanovi ...
chudacik, je mi ta uprimne luto.. len pred tyzdnom si laboroval nad checksumom u sky de a dnes uz si No 1.. jj to si, ale medzi dementami, podobne ako je jednooky medzi slepými kráľom
dlhe_pole
Veterán fóra
Veterán fóra

Příspěvek od dlhe_pole »

sky59 píše:===================================
toto je brazda na poli na odseparovanie
===================================

Preklada oscam niekto inak ako so simple build?

Pre moje potreby je simple build bezcenny...
Nepozna moje procesory a ked spravim pre arm
tak to sa ani nespusti
och boze ty brazda..

1, v s3 scripte si mozes dodat akekolvek toolchains, jednoduche a intuitivne ( rok aj pol dozadu som si tak pridaval pre ineos zx4,dennys a pod na chipe gx6xxx.) dnes uy su public a offic pridane v s3, staci si len poyriet ako to pridal a prisposobit si to pre svoju potrebu

2, pokial nezvladas bod 1 urcite nezvladnes ani toto: http://www.streamboard.tv/oscam/wiki/crosscompiling
peter54
Veterán fóra
Veterán fóra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od peter54 »

Problemik so simplebuild je, ze plnohodnotne funguje len na intelackej architektúre.
Na svoje zero kompilujem obvykle bez simplebuild.
Simplebuild vyrobi naprosto výbornú binarku pre arm 32 bit.
Osobne nevidim dovod používať simplebuild pre cielovy stroj, ktorý je dostatočne vybavený, aby to spravil sam.

Mozno nie každý je dosť geniálny aby videl veci ako vlado z hornej dolnej. Je nas tu pár, co si radi precitame a niekedy sa aj inspirujeme aj niekým menej genialnym, zato vsak ochotnym sa podeliť o svoje postrehy a skúsenosti.
dlhe_pole
Veterán fóra
Veterán fóra

Příspěvek od dlhe_pole »

sky59 píše:@peter, mne zo simplebuild tablet odmietol odstartovat oscam - file not found /zly format/
preto pouzivam toolchain pre tablet /androideabi/ a pre opiz a a5v11 toolchainy pre openwrt
skusal si prekladat niektoru z poslednych verzii? /nie simplebuild/
a nechapem naco sa sem stale sere ten kkt? poleguru.. hvno vie a stale sem vypisuje jeho chore vyplody dementneho mozgu
a keby co len tusil ako sa robi crosscompile /vid screenshoty hore/ tak sa tu nebude odkazovat na link ktoremu aj tak nerozumie
ty čurino, nevies ani kde je sever... a chces nieco prekladat... si nastuduj postupy ked si duty jak bedna gitu !! staci si len vylistovat historiu tvojich prispevkov a hned to bude kazdemu jasne...
dlhe_pole
Veterán fóra
Veterán fóra

Příspěvek od dlhe_pole »

no moj sklidni hormon a este raz zacni.. o co sa to vlastne snazis ? a ako ides na to ked nie simplebuildom respektive s3 scriptom ?
dlhe_pole
Veterán fóra
Veterán fóra

Příspěvek od dlhe_pole »

sky59 píše:tak som si dal tu robotu a doinstaloval do "mikroserveru-devel" s extroot typ A5V11 obidva potrebne baliky:
- perl5 (z packages *.ipk)
- openssl (zo source files - robilo to celu noc ked som sladko buval :)

potom bolo mozne urobit preklad aj s podporou openssl, v prilohe je static bin, napriek tom u vyzaduje v systeme
v foldri /lib nasledovne kniznice:

0x00000001 (NEEDED) Shared library: [libm.so.0]
0x00000001 (NEEDED) Shared library: [libpthread.so.0]
0x00000001 (NEEDED) Shared library: [libdl.so.0]
0x00000001 (NEEDED) Shared library: [libgcc_s.so.1]
0x00000001 (NEEDED) Shared library: [libc.so.0]

tieto obsahuje normalne kazdy funkcny linux system, bin je pre mipsel, mal by bezat na kazom mipsel-i

pokial niekto stale nevie v com je problem zadajte do google "oscam openssl/aes.h"

oscam11546ssl.zip

no neviem dal som do googlu tvoje frazy, naslo mi toto: https://www.google.com/search?client=fi ... sl%2Faes.h kde su problemy prevazne z roku 2014 a sem tam z 2017.
aes.h je standartne v kazdom oscame v podadresari /cscrypt a s3 script uplne v pohode skompiluje akukolvek binarky, staci mat len toolchains bud stiahnute cez script alebo doinstalovane manualne
peter54
Veterán fóra
Veterán fóra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od peter54 »

Myslim, ze si dosť mimo. Ssl support sa pouziva len ak chces pristupovat k webif cez https. Na cccam to nema vplyv. Skor to vyzera na konflikt ip adries.
Pokial pouzivas pevnu ip, mala by byť mimo rozsah prideleny dhcp alebo pridelovana v routri.
peter54
Veterán fóra
Veterán fóra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od peter54 »

Isty si je byť ťažko bez dôkladného štúdia kódu oscamu prípadne nájdenia popisu cccam protokolu.
Indikacia velmi silna tu vsak je.

root@pipc:~/oscam-svn# grep -l ssl *.c module-ghttp.c
module-webif.c
module-webif-lib.c
oscam.c
oscam-config-global.c
oscam-config-reader.c
reader-dre-common.c
root@pipc:~/oscam-svn#

Naopak, zda sa, ze kodovanie aes, poskytovane modulom oscam-aes sa pouziva nielen v module cccam.

root@pipc:~/oscam-svn# grep -l aes *.c
module-camd33.c
module-camd35.c
module-cccam.c
module-monitor.c
module-webif.c
oscam-aes.c
oscam-client.c
oscam-config-reader.c
oscam-conf-mk.c
reader-nagracak7.c
reader-viaccess.c