Neuloží se scan kanálů

Odpovědět
ccarramba

Neuloží se scan kanálů

Příspěvek od ccarramba »

Zdravím všechny - jsem nováček - toto je můj vůbec první Linuxový přijímač.
Používám jej pro příjem DVB/T2.

Nedaří se mi zapsat a uložit nově naskenované kanály.

1) automatický scan - najde 57 kanálů (TV a rádio), ale po ukončení scanu neumím výsledek NIKDE najít, abych s ním mohl dál pracovat a vytvořit bouquet - poradíte kam se výsledek scanu ukládá?

2) manuální scan - nenajde nic (frekvence a šířka pásma je zadaná správně a signál je dostatečný) - kde dělám chybu?
chocholousek
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Re: Neuloží se scan kanálů

Příspěvek od chocholousek »

Zmackni tlacitko "TV" to dole na DO, pak zelene a najdi "pozemni kanaly", vyhledej nejakou sluzbu a pak tlacitko menu a tam si vyber "pridat aktuatlní kanal do..."
ccarramba

Příspěvek od ccarramba »

Děkuju moc za rychlou odpověď!

Hledat v "satelitech" mě samozřejmě napadlo. Problém je, že předinstalované sady (a tím tedy komplet lamedb) obsahují odkazy na konkrétní "transpondéry/frekvence", které jsou hodně vzdálené, takže kvalita obrazu je špatná. Já mám cca 10 km dokrývač, jehož frekvence a nastavení znám

například FS21
Síť Název sítě ID sítě mod nosných modulace datových nosných kódový poměr ochranný interval přenosová rychlost Mbit/s kanál
FS21 CT, Prechod. MUX 11 12608 32k QAM 256 ;2/3 ;1/8 33,31 26

ale nedaří se mi (zdá se) přijímač přesvědčit, aby dle nových frekvencí ze scanu upravil lamedb a nabral nová data dle názvu a unikátní identifikace stanice (takhle to asi funguje?) do připraveného bouquetu (protože Šlágr TV fakt nechceš:-)

Zároveň - neumím ověřit, dle databázového záznamu v lamedb, s jakým nastavením transpondéru se pro daný kanál pracuje. Pouze na začátku databáze vidím seznam pozemních transpondérů, který ovšem obashuje odlišné frekvence, než potřebuji (a obyčejná úprava frekvence asi nebude fungovat? Nebo?)

Nějaké rady? Samozřejmě, když selže vše - zazálohuji a začnu nový blind scan - ale než tohle podniknu, rád bych raději chápal souvislosti a uměl tyhle detaily doladit manuálně.

Díky moc za další podněty!
grund
Odborník
Odborník

Příspěvek od grund »

skusil bych dopsat frekvence do etc/tuxbox/terrestrial.xlm,ale asi už tam budou (zkusit jiné img)
EnoSat
Legenda Fóra
Legenda Fóra
satelitni prijimac: Dreambox - Dr.HD F16 - TBS5925
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od EnoSat »

ccarramba píše:ale nedaří se mi (zdá se) přijímač přesvědčit, aby dle nových frekvencí ze scanu upravil lamedb a nabral nová data dle názvu a unikátní identifikace stanice (takhle to asi funguje?) do připraveného bouquetu (protože Šlágr TV fakt nechceš:-)
napis lokalitu a pozadovane frekvencie do SS , upravim ti to a potom si ho mozes stiahnut tu http://www.ab-forum.info/viewtopic.php?f=126&t=73971
E2 defaultne cita a updatuje XML v /etc/tuxbox/ ak vsak chces pouzivat svoje XML tak sa umiestnuje do /etc/enigma2
ROVER TAB900+ , Televes H30 FLEX
Gibertini OP100LN /85E-53W/
WaveFrontier T90 /51E-39E-36E-33E-28E-26E-23E-19E-16E-13E-9E-7E-5E-2E-1W-4W/
Edision MIO+ 4K, Octagon SF8008, Mutant HD51, QVIART Lunix, Ustym 4K S2 OTT, VU Solo4K, Dreambox 900UHD/7020HD/500HD, TBS-5925/5530/5220
ccarramba

Příspěvek od ccarramba »

EnoSat píše:
ccarramba píše:ale nedaří se mi (zdá se) přijímač přesvědčit, aby dle nových frekvencí ze scanu upravil lamedb a nabral nová data dle názvu a unikátní identifikace stanice (takhle to asi funguje?) do připraveného bouquetu (protože Šlágr TV fakt nechceš:-)
napis lokalitu a pozadovane frekvencie do SS , upravim ti to a potom si ho mozes stiahnut tu http://www.ab-forum.info/viewtopic.php?f=126&t=73971
E2 defaultne cita a updatuje XML v /etc/tuxbox/ ak vsak chces pouzivat svoje XML tak sa umiestnuje do /etc/enigma2
Díky za navedení a nabídku pomoci - zkusil jsem si (samozřejmě po zálohování) v Terrestrial databázi zadat frekvence dle informací od poskytovatelů sám:

Kód: Vybrat vše

<terrestrial name="Svitavy - Hrebecov (Europe DVB-T/T2)" flags="5" countrycode="CZE">
		<transponder centre_frequency="474000000" bandwidth="0" constellation="4" code_rate_hp="2" code_rate_lp="2" guard_interval="2" transmission_mode="6" hierarchy_information="0" inversion="2" system="1"/><!-- CH21 zatím nejede-->
		<transponder centre_frequency="514000000" bandwidth="0" constellation="4" code_rate_hp="1" code_rate_lp="1" guard_interval="2" transmission_mode="6" hierarchy_information="0" inversion="2" system="1"/><!-- CH26 -->
		<transponder centre_frequency="530000000" bandwidth="0" constellation="4" code_rate_hp="1" code_rate_lp="1" guard_interval="2" transmission_mode="6" hierarchy_information="0" inversion="2" system="1"/><!-- CH28 -->
		<transponder centre_frequency="578000000" bandwidth="0" constellation="4" code_rate_hp="1" code_rate_lp="1" guard_interval="2" transmission_mode="6" hierarchy_information="0" inversion="2" system="1"/><!-- CH34 zatím nejede-->
		<transponder centre_frequency="666000000" bandwidth="0" constellation="3"/><!-- Ch 45 prozatím než pojede 21 a 34-->
	</terrestrial>
Následně jsem použil tuto sadu v nastavení tuneru. Box našel všechny stanice se správnými frekvencemi zapsal do lamedb odkud se následně všechno správně "samo" distribuovalo do bouquetů - takže úspěch. Zdá se, že pokud je použito všeobecné nastavení pro Evropu, kde jsou všechny frekvence, tak box zapíše hodnoty těch posledních, na kterých našel signál. Takhle, když omezím frekvence jen na ty z dokrývače, logicky naladí právě ty správné.

Začínám tomu přicházet na chuť :Yahoo!:
ccarramba

Příspěvek od ccarramba »

grund píše:skusil bych dopsat frekvence do etc/tuxbox/terrestrial.xlm,ale asi už tam budou (zkusit jiné img)
Ahoj, díky za navedení správným směrem. Frekvence tam byly, jenže všechny - takže se scan přepsal vždy tou poslední, na které byl nalezen signál, i když byl horší než z dokrývače. Takže v tomto případě nutno vytvořit novou sadu frekvencí určenou pro danou lokalitu a omezit tuneru možnost hledat jinde zadáním (jména) této sady v nastavení tuneru.
EnoSat
Legenda Fóra
Legenda Fóra
satelitni prijimac: Dreambox - Dr.HD F16 - TBS5925
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od EnoSat »

na to by mal sluzit plugin Terestrial scan, ktory prebehne vsetky frekvencie a z duplicitnych MUXov vybere na SCAN silnejsi, klasicky scan u tunera ulozi posledne co scanoval (ak nasiel napr 3 rovnake muxy v lamedb ostane posledny)
pokial by si chcel mat vsetky musis nastavit Ignorovat DVB-T namespace sub network na NIE
ROVER TAB900+ , Televes H30 FLEX
Gibertini OP100LN /85E-53W/
WaveFrontier T90 /51E-39E-36E-33E-28E-26E-23E-19E-16E-13E-9E-7E-5E-2E-1W-4W/
Edision MIO+ 4K, Octagon SF8008, Mutant HD51, QVIART Lunix, Ustym 4K S2 OTT, VU Solo4K, Dreambox 900UHD/7020HD/500HD, TBS-5925/5530/5220
Odpovědět

Zpět na „Diskusia VU+ Uno 4K SE“