zamrznutie dialkoveho ovladaca VU+ UNO 4K - prestane reagovat na dialkove ovladanie

Diskuze k nastaveni a fungovani prijimacu
Odpovědět
xjordyx

zamrznutie dialkoveho ovladaca VU+ UNO 4K - prestane reagovat na dialkove ovladanie

Příspěvek od xjordyx »

Na satelitnom prijimaci VU+ UNO 4K sa mi poslednu dobu castejsie zasekne dialkove ovladanie aj 2x denne. Prijimac nereaguje na ziadne tlacitka z dialkoveho ovladaca. Pouzivam predlzene IR cidlo z prijimaca. Na cidle preblikne len dioda prijme signal pri stlaceni tlacitka na dialkovom ovladaci, ale prijimac neodpoveda vobec na nic ani na TURN OFF. Nasledne musim prijimac natvrdo vypnut od napajania. Stretol sa niekto s uvedenym problemom resp. kde hladat chybu? V com moze byt problem? Dakujem za pomoc
Vlastimilek
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
satelitni prijimac: UNO4KSE,GIGABLUE,OCTAGON

Re: zamrznutie dialkoveho ovladaca VU+ UNO 4K - prestane reagovat na dialkove ovladanie

Příspěvek od Vlastimilek »

Stejný problém jsem řešil u kamaráda.Image VTi které tam měl jsem odstranil nainstaloval OpenBlack Hole a teď je přes půl roku klid.Ještě ale může zlobit to externí čidlo. Odpoj to restartni box a vyzkoušej.
xjordyx

Re: zamrznutie dialkoveho ovladaca VU+ UNO 4K - prestane reagovat na dialkove ovladanie

Příspěvek od xjordyx »

VTI 15 pouzivam no najskor skusim s tym cidlom poskusat...
Mila_s
Pokročilý
Pokročilý
satelitni prijimac: VU+ Solo 4k

Příspěvek od Mila_s »

Jen úplně základní dotaz: baterky máš OK? Zkus tam cvičně vyzkoušet nové.
VU+ Solo 4k, OpenPLi 7, OSCAM, Skylink karta (v UNI čtečce jako Irdeto), Flexi 10.
xjordyx

Příspěvek od xjordyx »

baterkami to nie je.. navyse IR dioda na prijimacom IR cidle preblikne ked nieco stlacim na ovladaci.. cize dialkovy ovladac vysiela a IR cidlo prijima.. ale skusil som aj tak nove baterie ale nepomohlo.
VTronik
Veterán fóra
Veterán fóra

Příspěvek od VTronik »

Nespustil jsi hbbtv (červené tlačítko)? Už se mi to také stalo, že "nevyexitované" hbbtv se chovalo tímto způsobem, přijímač nereagoval na žádné povely. Původně přehrávaný kanál normálně běžel dál.
VU+ Duo4K SE, Dual DVB-S2, Dual DVB-T2, SSD Samsung 870 2TB
VU+ Duo2, 2x DVB-S2, SSD Patriot 1TB
MAX T90, Skylink
xjordyx

Příspěvek od xjordyx »

Viem stalo sa mi to tiez davnejsie ale HBBTV to v tomto pripade nie je. K zaseknutiu dojde pocas prepinania programov resp. vyberiem kanal a dojde k zamrznutiu. Ta chyba je taka sporadicka ze neviem detegovat kedy k tomu dojde. Niekedy aj 30x prepnem kanal a nic sa nestane.
9000peter
Veterán fóra
Veterán fóra
satelitni prijimac: v podpise

Příspěvek od 9000peter »

Hmmm.
Toto sa mi tiež sem tam stane ale na OpenATV.
Ja si to sledujem v lcd4linux kde mám neustále vyťaženie procesora v % čím väčšie tak viem že nastane problém zamrznutie a reštart boxu to vyrieši.
Najlepšie je preinstalovat box od základu nič neprenášat z pôvodného image no ja bohužiaľ momentálne na to nemám čas.
Ale dá sa to odsledovať narastajúcim vyťažením procesora.
Nepoužívaš náhodou skin Fhdg17???
OCTAGON SF 4008 E2 4K UHD &
LCD4Linux Samsung SPF-107H
TV Panasonic TX-58GX810E
AU Yamaha + Magnat + Koda

KukajseM
xjordyx

Příspěvek od xjordyx »

ano skin pouzivam HDGlass17 ale doteraz t.j. cca.3 roky problem nebol
9000peter
Veterán fóra
Veterán fóra
satelitni prijimac: v podpise

Příspěvek od 9000peter »

No vidíš skús dať iní skin a nasimulovat tu chybu poprípade pozrieť log keď sa to zosipe zamrzne.
OCTAGON SF 4008 E2 4K UHD &
LCD4Linux Samsung SPF-107H
TV Panasonic TX-58GX810E
AU Yamaha + Magnat + Koda

KukajseM
Odpovědět

Zpět na „VU+ DUO, SOLO, UNO, ULTIMO, ZERO, SOLO 4K, Uno 4K, Duo 4K, Ultimo 4K“