POWERSAT DG380S - motor

Odpovědět
BLIZO

POWERSAT DG380S - motor

Příspěvek od BLIZO »

Ahojte.
Chcel by som sa dozvedieť nejaký názor na takýto problém:
Natáčacie zariadenie DG380S mi od istej doby prestalo korektne fungovať. To znamená, že ak som chcel pretočiť na nejakú inú, už vyhladanú pozíciu- pohlo sa zariadenie, ale potom už nedošlo do konca. Pri pokuse o uvedenie späť, to už tiež nešlo, ale potom sa mi nejakým zázrakom podarilo vrátiť na pôvodné miesto. Toto sa mi stalo niekoľkokrát v priebehu par dní. Teraz už ale najnovšie ani len nepohne z práve navolenej pozície. Preveril som pripojenie káblov, prečistil kontakty, obe kontrolky napájania blikajú v stanovených intervaloch. Na samotnom zariadení som skúšal tlačidlá pohybu na jednu či druhú stranu manualne a natáčanie ani ťuk. Osobne mám podozrenie alebo z nejakej vnútornej vady- možno niečo aj zaoxidované vo vnútri. Možno mechanická závada, možno závada elektroniky. Možno bude treba nové natáčanie. Budem rad každému názoru na tento problem. Ďakujem
Kenaj
Pokročilý
Pokročilý

Re: POWERSAT DG380S - motor

Příspěvek od Kenaj »

Nooo…
Ja by som dal dole motor, rozobral a pozrel mu na crievko.
Mal som motor, ktory hral mrtveho no po rozobrani som zistil , ze sa zasekol pri koncaku.
Napravil som ho a dodnes slape a to som ho chcel vyhodit.
Tazko ti pisat diagnozu, ked neprebehlo vysetrenie.
Vu+ zero
@Maximum E85 Multibeam
@diseq prepinac-23,5°E-19,2°E-16°E-13°E-9°E-4.8°E-0,8°W
@140,motor Optibox 3800
BLIZO

Příspěvek od BLIZO »

Dnes som ešte raz skusil, či si to motor nahodou nerozmyslel. Dialkovým - nemam šancu. Na mieste som ale zaregistroval po stlačení tlačitiek take slabe ťukanie z vnutra . Preto mi to tiež vychadza na rozobratie a stanovenie diagnozy. Len si počkam, kym bude lepšie počasie(satelit na streche). A ďakujem za odpoved
Naposledy upravil(a) EnoSat dne 12.květen 2023 - 16:58, celkem upraveno 1 x.
Důvod: fix QUOTE
BLIZO

Příspěvek od BLIZO »

rozobratý motor- vysokopravdepodobné , že odišiel samotný motorček...len cuka- slabo točí aj ked je mimo šneku-pri záťaži už nepohne vôbec šnekom-- uhliky su v poriadku...kupený nový- fachčí ako omega :-) ďakujem za rady
Odpovědět

Zpět na „Motory“