Quad, Quattro LNB

Priestor na dotazy a diskusiu, prosby o rady a skúsenosti pri kúpe novej satelitnej a podobnej techniky
Odpovědět
fanatix
Pokročilý
Pokročilý

Quad, Quattro LNB

Příspěvek od fanatix »

Je v dnešnej dobe nejaký výrazný kvalitatívny rozdiel medzi 8€ a 30€ konvertorom typu QUAD a QUATTRO? Uvažujem o kúpe Opticum Red Rocket Quad, LQP-060H do multiswitch alebo stačí aj niečo lacnejšie? Teoreticky by mi stačili aj TWIN konvertory pre Antik a Skylink.
Illusion M2S, Showbox S300 Platrinum, Opticum 4050CX, Ferguson Ariva 100, Ferguson Ariva 100E, Amiko Mini HD SE, Amiko Alien2 Hyperion 5.1
Warder
Administrátor
Administrátor

Re: Quad, Quattro LNB

Příspěvek od Warder »

Quad LNB = 4 nezávislé prijímače
Quattro LNB = špeciálne LNB so 4-mi výstupmi s pevným nastavením Low band vertical / High band vertical / low band horizontal / high band horizontal. Tieto sú potom privedené do multiprepínača na 4 vstupy. Z výstupov multiprepínača si každý prijímač môže zobrať ním požadované pásmo a polarizáciu. Inými slovami podľa typu multiprepínača je možné pripojiť napr. 8 alebo 16 nezávislých prijímačov.

Rozdiel medzi Quad a Quattro LNB spočíva v ich internom fungovaní a spôsobe pripojenia. Quad LNB má štyri výstupy a každý z nich posiela kompletný signál z celého pásma (Ku), čo umožňuje priame pripojenie štyroch nezávislých prijímačov. Quattro LNB má tiež štyri výstupy, ale každý z nich posiela len štvrtinu celého signálu (rôzne pásma a polarizácie) a je určený na použitie s multiprepínačom.
------------------
Pýtajte sa na fóre a nie v súkromných správach, nech z toho majú prospech všetci.

------------------
Nosce te ipsum.
fanatix
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od fanatix »

Dobre, nepýtal som sa na teóriu, tá mi je jasná, pýtal som sa či je nejaký výrazný kvalitatívny rozdiel medzi 8€ a 30€ konvertorom. Používam multiswitch EMP MS17/12PIU-6, takže je jedno, či tam zapojím QUATTRO, QUAD alebo TWIN.
Illusion M2S, Showbox S300 Platrinum, Opticum 4050CX, Ferguson Ariva 100, Ferguson Ariva 100E, Amiko Mini HD SE, Amiko Alien2 Hyperion 5.1
Warder
Administrátor
Administrátor

Příspěvek od Warder »

Z prvej vety tvojej otazky som akosi usudil, ze sa pytas aj na rozdiel Quad vs Quatro. :wink:
Neviem ake pozicie chces sledovat a ake mas prijmove podmienky, velkost paraboly, dlzku kabelaze, pristroj.... ale ten Red Rocket je dobra volba.
------------------
Pýtajte sa na fóre a nie v súkromných správach, nech z toho majú prospech všetci.

------------------
Nosce te ipsum.
fanatix
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od fanatix »

Však som písal, že Antik a Skylink, takže v prvom prípade LH a LV a Skylink HH a HV, preto píšem, že postačia aj 2xTWIN. OK, takže pôjdem asi do toho Amika.
Odpovědět

Zpět na „Poradna pri nákupe“