mám dotaz na uživatele z okolí Komárna (jižní Slovensko), případně na lovce signálu z Maďarska. Poslední dva dny pozoruji úplný výpadek maďarského veřejnoprávního multiplexu (stanice M1, M2, M4 Sport, Duna).
Moje konfigurace a HW:
- Lokalita: Komárno (jižní Slovensko)
Anténa: Aktivní UFO anténa
Hardware: Raspberry Pi s DVB-T2 Hatem + další USB DVB-T2 tuner
Software: Na RPi běží minisatip, který slouží jako zdroj pro hlavní TVHeadend server (propojeno přes VPN). - Systém příjmu: Tento TVHeadend se připojuje k dual-tuneru v Komárně a zároveň k dalšímu quad-tuneru v Česku.
Maďarské veřejnoprávní stanice mi doteď fungovaly bez problémů, ale od včerejška jsou nedostupné. Provedl jsem hlubší diagnostiku přes terminál a situace je následovná:
- MUX A (514 MHz - Gerecse): Tunery hlásí velmi silný signál (cca -43 dBm), ale tuner neudělá LOCK. Nechodí žádná data, žádné TS tabulky, prostě prázdná nosná vlna.
MUX D (538 MHz - Gerecse): Komerční multiplex funguje. I když jsou stanice šifrované, pomocí nástroje dvbsnoop vidím korektní metadata signálu a tabulky. - Slovenský MUX (690 MHz): Veřejnoprávní slovenské vysílání chytám na stejné anténě i tunerech naprosto bez problémů.
Kód: Vybrat vše
// Ukázka z mého skenování pro 514 MHz:
Scanning frequency #1 514000000
(0x00) Signal= -43.00dBm
frontend doesn't lock
Moje otázky na vás:
- Pozoruje někdo z vás v posledních 48 hodinách stejný výpadek z Gerecse na 514 MHz?
Existuje nějaký oficiální maďarský zdroj/web, kde se dají sledovat aktuální výpadky a servisní okna (mimo Antenna Hungária, tam jsem nic konkrétního nenašel)?
Peter