Výpadek maďarského veřejnoprávního MUXu (Gerecse, 514 MHz) – Jižní Slovensko

Pokrytie jednotlivých regiónov + cezhraničný príjem

Moderátor: EnoSat

Odpovědět
Peterkal

Výpadek maďarského veřejnoprávního MUXu (Gerecse, 514 MHz) – Jižní Slovensko

Příspěvek od Peterkal »

Zdravím komunitu,

mám dotaz na uživatele z okolí Komárna (jižní Slovensko), případně na lovce signálu z Maďarska. Poslední dva dny pozoruji úplný výpadek maďarského veřejnoprávního multiplexu (stanice M1, M2, M4 Sport, Duna).

Moje konfigurace a HW:
  • Lokalita: Komárno (jižní Slovensko)
    Anténa: Aktivní UFO anténa
    Hardware: Raspberry Pi s DVB-T2 Hatem + další USB DVB-T2 tuner
    Software: Na RPi běží minisatip, který slouží jako zdroj pro hlavní TVHeadend server (propojeno přes VPN).
  • Systém příjmu: Tento TVHeadend se připojuje k dual-tuneru v Komárně a zároveň k dalšímu quad-tuneru v Česku.
Technický popis problému:
Maďarské veřejnoprávní stanice mi doteď fungovaly bez problémů, ale od včerejška jsou nedostupné. Provedl jsem hlubší diagnostiku přes terminál a situace je následovná:
  1. MUX A (514 MHz - Gerecse): Tunery hlásí velmi silný signál (cca -43 dBm), ale tuner neudělá LOCK. Nechodí žádná data, žádné TS tabulky, prostě prázdná nosná vlna.
    MUX D (538 MHz - Gerecse): Komerční multiplex funguje. I když jsou stanice šifrované, pomocí nástroje dvbsnoop vidím korektní metadata signálu a tabulky.
  2. Slovenský MUX (690 MHz): Veřejnoprávní slovenské vysílání chytám na stejné anténě i tunerech naprosto bez problémů.

Kód: Vybrat vše

// Ukázka z mého skenování pro 514 MHz:
Scanning frequency #1 514000000
(0x00) Signal= -43.00dBm
frontend doesn't lock
Z toho usuzuji, že můj hardware (Raspberry Pi, tunery, svody) je v pořádku. Vypadá to na technický problém přímo na vysílači Gerecse u 514 MHz, kde buď vypadl přívod dat do modulátoru, nebo probíhá neohlášená údržba.

Moje otázky na vás:
  • Pozoruje někdo z vás v posledních 48 hodinách stejný výpadek z Gerecse na 514 MHz?
    Existuje nějaký oficiální maďarský zdroj/web, kde se dají sledovat aktuální výpadky a servisní okna (mimo Antenna Hungária, tam jsem nic konkrétního nenašel)?
Předem díky za jakékoliv info a potvrzení mé teorie.

Peter
jopo33
Znalec fóra
Znalec fóra

Re: Výpadek maďarského veřejnoprávního MUXu (Gerecse, 514 MHz) – Jižní Slovensko

Příspěvek od jopo33 »

a ake je mer a aka je chybovost pred korekciou a po korekcii? :( :(
nikdy nehovor ze sa nieco neda, lebo stale sa najde blbec co nevie ze sa neda a urobi to .
Odpovědět

Zpět na „DVB-T regióny“