Tlačítko OPT+ a podobné

havana
Znalec fóra
Znalec fóra
satelitni prijimac: Optibox 8750 HDClCX,, Opensat

Re: Tlačítko OPT+ a podobné

Příspěvek od havana »

zzaner píše:nezůčasťnoval jsem se této debaty,protože jsem si myslel,že tyto kraviny máte dávno přezkoušené,no,asi jsem se mýlil. :Yahoo!:
:x :x Ty to máš všechno prozkoušené, no mne se to nezdařilo i když jsem se snažil :!: Tato problematika zde nikde řešena nebyla, a jak vidím zaujala i pár dalších, tak není toto vlákno zbytečné. Pokud se ti nelíbí , zůčastni se debaty kdekoliv , ale jinde :lol: :smoke:

Snad ještě pro úplnost, kdyby někdo uvedl, co vlastně ukládá tl. SAVE. SAamozřejmě to není důležité, ale jsem zvědav. :wink: :roll:
Proevropský demokrat, zarputilý ANTIKOMUNISTA
janik1971
Pokročilý
Pokročilý
satelitni prijimac: Octagon SF 918HD, AB DSR 320sk

Příspěvek od janik1971 »

havana píše:
zb1 píše:Tlačítko TV/SAT spína ovládacie napätie na SCART TV (horný scart konektor na Octagone). Ak má ešte niekto prepojený Octagon s TV cez SCART týmto tlačítkom sa prepína signál TV/SAT.
Díky tato odpověď je dostačující a zdá se správná 8) :thankyou:

Ak je toto tosprávne tak napíš ako sa to chová pretože okrem hlášky v pravom hornom rohu obrazovky "TV alebo SAT" som žiaden efekt nepostrehol. :( Či????
Obrázek
Oct@gon SF 918HD patch Kosc@m Stab HH90 Ø80, AB DSR 320skci Ø80, SkyLink SK Multi, PDP Philips 107 cm, NETGEAR WGR 614, Glitel GT-318RI, MAGIO Internet Turbo2
havana
Znalec fóra
Znalec fóra

Příspěvek od havana »

Bohužel ano, já to vyzkoušel až později.Ale měl jsem pocit, že v minulosti se to takto chovalo a ted ne protože používám druhý skart.Bud to byl jenom pocit anebo se změnou FW se to změnilo.
takže zkoušet daléj ](*,)
zb1

Příspěvek od zb1 »

janik1971 píše:
havana píše:
zb1 píše:Tlačítko TV/SAT spína ovládacie napätie na SCART TV (horný scart konektor na Octagone). Ak má ešte niekto prepojený Octagon s TV cez SCART týmto tlačítkom sa prepína signál TV/SAT.
Díky tato odpověď je dostačující a zdá se správná 8) :thankyou:

Ak je toto tosprávne tak napíš ako sa to chová pretože okrem hlášky v pravom hornom rohu obrazovky "TV alebo SAT" som žiaden efekt nepostrehol. :( Či????
Samozrejme som to vyskúšal s posledným fw. Ak sa to niekomu chová inak tak buď nemá plne zapojený scart alebo jeho televízor to nepodporuje (alebo v menu TV sa dá automatické spínanie vypnúť). Mám plazmu Panasonic prepojenú s Octagonom cez HDMI, ale kôli novému fw som to na skúšku prepojil cez SCART.
janik1971
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od janik1971 »

Ako som už napísal jediné funkčné riešenie je v prípade RF OUT. A FW používam ak sa nemýlim 106.04. A scart mám tiež Full.
Obrázek
Oct@gon SF 918HD patch Kosc@m Stab HH90 Ø80, AB DSR 320skci Ø80, SkyLink SK Multi, PDP Philips 107 cm, NETGEAR WGR 614, Glitel GT-318RI, MAGIO Internet Turbo2
havana
Znalec fóra
Znalec fóra

Příspěvek od havana »

havana píše:Bohužel ano, já to vyzkoušel až později.Ale měl jsem pocit, že v minulosti se to takto chovalo a ted ne protože používám druhý skart.Bud to byl jenom pocit anebo se změnou FW se to změnilo.
takže zkoušet daléj ](*,)

Takže zpět :!: Skutečně to tak funguje jak popsal zb1, ale má to jednu podmínku-nezapínat na TV tlačítkem AV , ale počkat až si ho stb přepne sám, a potom to skutečně přepíná TV/SAT.Pokud zapnete AV na TV tak se kromě změny ikonek neděje nic, ale pokud z AV vyskočíte tak se tímto tl. znovu dostanete na sat a přepínaní funguje :Yahoo!:

Akurát nevím proč mi to večer nechtělo jít. asi jsem nějak chybně z manipuloval ze skartama :smoke: :book: \:D/ \:D/

Tak a už nám jen zbejvá zjistit co vlastně ukládáme tlačítkem SAVE :?:

:roll: :roll: :roll:
zzaner
Odborník
Odborník

Příspěvek od zzaner »

Máte pravdu,Ale toto chtělo řešit tak půl roku zpět.To "SAVE"nevím,také by mě to zajímalo,k čemu to tam je. :cry: :thankyou:
Aldo
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od Aldo »

V posledním FW OCTAGONu tlačítkem "SAVE" neukládáš nic. Není funkční. V některých předešlých verzích FW tlačítko fungovalo, ale nic neuložilo. A v pár verzích ještě předtím ukládalo aktuální nastavení do paměti. Nyní na uložení paměti musíš jít do menu, což je rozumnější, neuložíš pouhým omylem co nechceš.
Protože OPTIBOX patrně sleduje svým FW OCTAGON, je možné že vývoj spojený s funkcí tlačítka "SAVE" bude stejný.
OCTAGON SF918 HD, HOMECAST S 5001 CICR, Monoblok INVERTO 0,2dB Twin, FTE maximal 105 Al, motor SM3D12, PHILIPS 8404, PHILIPS 7403
havana
Znalec fóra
Znalec fóra

Příspěvek od havana »

Mám poslední FW 10609 a dle všeho je to s octagonem úplně stejné, a po zmáčknutí SAVE se objeví " Informace - ukládám data". Po opětovném zmáčknutí na stejném programu už to nědělá nic.Po přep. na jiný prog. opět po prvním stisku úkládá data. Ale jaká data a kde je ukládá to ví jenom bůh. :P
tommix
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od tommix »

Ukladá napríklad nastavenie hlasitosti kanálu.
VU+ DUO2 Twin-DVB-S2, DVB-T, BH-aktuálny, inter. HDD1TB+DVD mechanika, LCD SPF-107H
VU+ Ultimo 2x DVB-S2, 1x DVB-T, BH-aktuálny, inter. HDD1TB
HD-box FS-9200 PVR+exter.HDD 500GB
Samsung UE40ES6300
Tuner A : Toroidal T90: 28,2E–23,5E–19,2E–13E-9E-5E–1W–4W–5W
Tuner B : motor SG 2100
Tuner C : DVB-T
janik1971
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od janik1971 »

No má to logiku pokiaľ chcete hlasitosť na jednotlivých kanáloch ukladať individuálne .
Obrázek
MarekO
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od MarekO »

Logiku by to mělo kdyby to u mě tedy fungovalo pro každý kanál individuelně.Pokud nedělám něco špatně tak se to sice uložilo ale komplet pro všechny kanály stejně a při otočení na jiný satelit tam ta přednastavená a uložená hlasitost je také,takže v celém přístroji.Mám sice předposlední FW,prosím o dalšího aby to odskoušel třeba na jiném FW
jak se to bude chovat.
To Aldo
Ještě doplním díval jsem se zároveň do Menu/Nastavení paměti a přitom
Save so do paměti nic neuložilo zůstalo mě tam poslední uložení někdy z července,takže Save se ukládá úplně někam jinam a nemá nic společného s pamětí v Menu a co se všechno uloží jak bylo uvedeno Bůh ví.
zzaner
Odborník
Odborník

Příspěvek od zzaner »

Musíš mít nastavení" kanály",pak můžeš ukládat jednotlivě(mám tam 609).Zatím co jsem zkoušel,drží.
MarekO
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od MarekO »

zzaner píše:Musíš mít nastavení" kanály",pak můžeš ukládat jednotlivě(mám tam 609).Zatím co jsem zkoušel,drží.

Jak to myslíš "kanály".Dal jsem CT1 nastavil sílu zvuku dal Save napsalo ukládám,přepnul na CT2 nastavil jinou sílu zvuku dal Save napsalo ukládám
a to poslední tam zůstalo u všech.Mám FW 554 zatím jsem se k 609 nedostal.
zzaner
Odborník
Odborník

Příspěvek od zzaner »

U nastaveni Octagona kanály=jednotlivě,alespoň jsem to tak pochopil.Při přepínání drželo tam to,co jsem před tím nastavil. :poklona:
MarekO
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od MarekO »

Už jsem to našel Menu/Další nastavení/Ovládání hlasitosti a výběr buď
kanál a nebo všechny kanály.Měl jsem samozřejmě to druhé.Díky za odskoušení.
zdent
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od zdent »

MarekO píše:Už jsem to našel Menu/Další nastavení/Ovládání hlasitosti a výběr buď
kanál a nebo všechny kanály.Měl jsem samozřejmě to druhé.Díky za odskoušení.
Tak tohle je dobrá věc, která se mi teď hodila u druhého programu Markízy Doma, kde je slabý zvuk. Protože jsem to večer nastavoval v rychlosti, tak se zeptám: Dá se někde v Menu nastavit výchozí hlasitost? Mně se nastavuje 16 a to je málo - potřebuji asi 24. Díky předem za rady.
AB Cryptobox 700 HD, HD-BOX 9105, Monoblok INVERTO Twin 0,2dB, parabola 80 Fe, Philips 7603, Philips 8404
EmbreOnyx
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od EmbreOnyx »

Bohuzel neda mam skoro vsude 20...
HD-BOX 9200 FW 1.11.57, Octagon 918 HD @ NEXT YE-2000 FW 109.53, Multibeam E-85, 3xLNB Chess Edition III 0.1dB, 1xQuad LNB Edision QSL-6 0,2dB, 1xLNB Head Digital 0.1dB, P.168-W V1, TV Samsung LE46B650, 1.0°W, 13.0°E, 19.2°E, 23.5°E, 28.2°E
zdent
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od zdent »

EmbreOnyx píše:Bohuzel neda mam skoro vsude 20...
Díky i za tuto odpověď. Projedu stanice a postupně nastavím a uložím jejich hlasitosti. U mně je to otázka řekněme 15-20 minut.
AB Cryptobox 700 HD, HD-BOX 9105, Monoblok INVERTO Twin 0,2dB, parabola 80 Fe, Philips 7603, Philips 8404
havana
Znalec fóra
Znalec fóra

Příspěvek od havana »

:idea: Myslím si, že pro nejlepší zvuk at už ho pouštíte z TV nebo přes av zesilovače je vhodné mít zvuk z STB nastaven na maximum a další korekce dělat až na TV nebo jiném zařízení-snížíuje se tím šum.Skuste si dát zvuk stb na nějakých 10-15 a sesilovat na TV.A potom si dejte STB na plno a zvuk TV nastavte stejně silně - ten rozdíl v šumu je markantní.Navíc si zesilování TV múžete nastavit na DO STB(návod vDowlandu)takže v ovládacím kříži ovládáte zvuk STB a na vol. zvuk TV. :roll: :roll: :wink:

Navíc pokud nahráváte na ext.zařízení(DVD-REC,VHS apod.),je třeba zvuk nahrát naplno, aby byla přijatelná kvalita. 8)
Odpovědět

Zpět na „Octagon HD SF 918, SF 1008, ...“