Přechod z Octagonu918 na SAB

havana
Znalec fóra
Znalec fóra
satelitni prijimac: Optibox 8750 HDClCX,, Opensat

Re: Přechod z Octagonu918 na SAB

Příspěvek od havana »

:) Vlado, toto není Q10 co popisuješ. To je po tvrdém vypnutí vcelku normální jev. Q10 vzniká při použití motora, přetočíš na jinou družici a zničehonic ti TP hlásí Q10. Stačí najet v Menu na Instalaci a poté rozšířené ladění - tam to ukáže ještě na stupnici Q10, ale vzápětí se signál obnoví. Hodíš Exit a vše je vpohodě - nepřijemné, zdržuje, ale dá se zvyknout. A nedělá to neustále - jen někdy. Ale je pravdou, že při dnešní flashi na octagona mi to dělal často. Teď zatím nechám SAB se to neprojevilo.
Ještě bych měl vyzkoušet, jestli octagon FW106.90 přece jen ten bulsat nezvládne. Jestli bude čas....
Proevropský demokrat, zarputilý ANTIKOMUNISTA
vlado.ucho
Znalec fóra
Znalec fóra
satelitni prijimac: rôzne šunty

Příspěvek od vlado.ucho »

To havana,práve to čo popisuješ sa takto neprejavuje.používam motor,môžem točiť kam chcem,tento jav sa neobjaví,len vtedy,ako som uviedol.Zaujímavé a prekvapivé,lebo v Octagone používam FW.10690.Nerobilo to ani na FW.od Saaba,nerobí to teraz vôbec,neviem potom kde je pes zakopaný?Či je to závada FW,alebo SW?
DM-800SE-Parabola Gibertini 100cm- motor Digi Power SG-2100A,a kopa iných šuntov.
knawi
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od knawi »

Tak jsem napsal příspěvek a někam se ztratil, takový jsem oslík, snad nikde nebloudí a nedělá ostudu.
Vlado, jsem rád, že se ti typ Difference líbí, mám ho taky. Použil jsi i to Wi-Fi, k přístroji určené?
I u Difference se mě Q=10 objevuje, naštěstí sporadicky. Můžeš si myslet, že je to tím, že s přístrojem laboruju. Možná. Nebo tím, že receiver nejméně jednou denně vypínám, kromě technologické nutnosti, posici stand by nepoužívám. Každý večer resívr vypínám, ne na tvrdo, ale právě přes ten pohotovostní režim. Ať se ti daří objasňovat záhady!!
@havana: bulsatcom u SABa funguje určitě, najdi si klíče 06, jsou od 7.12. Taky velkou nebo extra nastavenou anténu na 39°e nepotřebuješ. C+ NL je teď down, čeká se na klíče, pokud ještě budou. BISS umí stejně jako Octagon.
DM920uHD Triple Tuner, BA; DM800Se A8p, BA; Gib.1245/1335mm Motorized SG2100A
havana
Znalec fóra
Znalec fóra

Příspěvek od havana »

knawi píše: @havana: bulsatcom u SABa funguje určitě, najdi si klíče 06, jsou od 7.12. .
:) To jsi mne nepochopil, já Bulsatcom jak nyní na flashi SABa, tak na OnLienu v pohodě chytám. Chci ho vyzkoušet, pokud půjde i na FW 106.90 od Octagonu. Údajně to nejede a proto doporučují flash na SABa. Tak Uvidím- pokud mi zbude čas.
:( Svátky se blíží a mi místo volna přidaly služeb(včetně svátků). Jó krize je krize - čumím na bulhary,makám jak bulhar za prachy menší než bulhar ](*,)
knawi
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od knawi »

Ano, to jsem tě nepochopil, promiň. Taky mně napadlo, jestli Bulsat na Oct.918 nefrčí, když jsem viděl tohle:
http://octagonfunclub.net/index.php?&di ... s-Gunce/KM Octagon 718~918 Softcam
Ovšem FW 106.90 je ten loňský předvánoční, ne? A ten sice přinesl emu novinky, ovšem později překonané. Bulsat tam nebyl. A pak už nic, jen přepsali datum uploadu stejného FW:
http://octagonfunclub.net/index.php?&di ... ware/SF918 HDTV
havana
Znalec fóra
Znalec fóra

Příspěvek od havana »

:) Tak jsem teda přes vánoce nechal naflashovaného SAB Ultimate, ale zvyk je železná košile a chci se vrátit ke svému oblíbenému OnLien LN 6060.
Co se týče rozdílu mezi FW SAB a OnLien, tak mimo jiné grafiky jsem objevil malý rozdíl v ovládání PVR - nic zásadního - U SABa jde zobrazit časová přímka tl. OK(u Onlien tl. pLAY). U OnLienu se při přehrávání záznamu ze seznamu dá zobrazit seznam a stále záznam ovládát(U SABa je třeba přehrávání vypnout a pak teprve přejít do seznamu nahrávek).
Obrazové schopnosti se nezměnily. Snad jen Q10 se možná objevoval častěji.
Než se po novém roce vrátím k OnLienu naflashuju ještě do STB pro něj původní FW 10.916 Optibox 8750. Zvláště jsem zvědavý na Q10 :Yahoo!: :poklona:
pucmeloun
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od pucmeloun »

pomuže s přeflešnutím,jesm z prahy
pucmeloun
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od pucmeloun »

sorry,omlouvám se potřebuji pomoct,děkuji
pucmeloun
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od pucmeloun »

jsou machři co si s tím hravě poradí,ale já mezi ně nepatřím,raději koukám než něco improvizuji,doufám že se zde najde někdo,kdo mě neodkáže na čtení,a opravdu pomuže,děkuji všem
havana
Znalec fóra
Znalec fóra

Příspěvek od havana »

:o Já tě navedu - není to tak složité. V první řadě potřebuješ křížený seriový kabel RS 232. Koupíš ho v speciálním obchode se sat či PC technikou za cca 100,- kč. Případně jde výrobit - návod najdeš někde tady na foru dokonce několikrát.
Pozor :!: pokud máš už novej Notebook který nemá seriový port, tak musíš koupit ještě redukci USB-RS 232.
Až budeš tyto věci mít - můžeme pokračovat. :book: :poklona:
pucmeloun
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od pucmeloun »

díky moc,hezkého silvestra,po novém roce se ozvu
janob
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od janob »

havana píše::) Spíše urazím komín, než tento držák poškodím :lol:
Len bacha aby si nedopadol ako ja ...:-(
Drziak poctiva pasovina 5mm, tyc plne zelezo (ziadna trubka), len som podcenil skrutky a hmozdinky - na pripevnenie na komin som pouzil nejakych 6mm hrube / 60mm dlhe skrutky a obycajne plastove hmozdinky. Jeden trochu silnejsi vietor (udajne v narazoch dosahoval vtedy do 100km/h), jedna hmozdinka sa povytiahla, dalsie dve skrutky to zlomilo a fungl nova Gibertinka 100cm sa porucala zo strechy. Samozrejme spadla tak, ze okrem rozdrvenia konvertora ziskala v jednej sekunde aj dalsich zo 294 ohnisiek (presny pocet som nezistoval) a bola zrela iba ak do srotu ...:-(

Teraz tam mam Multibeam e85, poctive 10mm skrutky a 12mm kovove hmozdinky a dufam, ze komin to vydrzi ...
================================================
Panasonic TH-37PX80, Octagon SF-918, Multibeam e85 (1W, 13E, 19.2E, 23.5E), 4xGI201, Sigmatek 700XM, Genius Home Theatre 5.1, Lumix FZ50 ...:-)
knawi
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od knawi »

Není to sice neštěstí ale nedostatek štěstí to je a hlavně to znamená práci a peníze navíc. Vhodnější je používat závitovou tyč a chemickou kotvu místo hmoždinek. A pak, plné železo, jak píšeš, není staticky nosnější než trubka stejného průměru a stěnou tl. ca 2 až 3mm. Plné profily jsou při práci nepohodlně těžké a pokud chceš aby byly odolné proti korozi, při žárovém pozinkování se platí od váhy prvku, ne od plochy.
havana
Znalec fóra
Znalec fóra

Příspěvek od havana »

:) Knawi :: tak, tak pravdu díž.
to janob

Tak tohoto jsem se obával nejvíce :!: Už umístění na komíně nepatří k nejlepším řešením. :!: A ta k jsem se komína ani nedotkl abych hmoždinkama a šruby zbytečně nezeslaboval pevnost obezdívky a opásal ho betelnou objímkou z pásoviny 6 mm silné a 70 mm široké na které je betelnej držák upevněn. Jen v místě úchytu držáku je pásovina ze spodu nahoru, kde jsou dva šruby kterýma dosteluju absolutní rovinu držáku - vlastně vymezují vůli mezi držákem a komínem.
knawi
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od knawi »

Taky mám sloupek pro anténu na opásaném komínu. Ale komín na rovné střeše činžáku je 4.5m dlouhý, lešenářská trubka sloupku je upevněná na přesazích dvou U profilů, které jsou se stejnými profily na druhé kratší straně komína staženy dráty 5.5mm. Postavil jsem si to pro anténu na příjem Ö3 a Bayern 3 na FM o Vánocích r.1975. Komín zednicky už opravovali, ocel. konstrukci pietně ušetřili a ta drží. Ještě na ní nechali domácí upevnit v posledních letech terestriální STA. Ovšem já tam mám vyvěšenou konzolu s motorem a 120cm Gib. offset talířem.
havana
Znalec fóra
Znalec fóra

Příspěvek od havana »

To knawi
:D To co popisuješ to není komín ale komínisko. Pokud je na rovné střeše vysoký 4,5 m, tak i šířka a délka bude odpovídající. To ten můj je vlastně komínek cca 45 cm na 45 cm trčící ze šikmé sedlové střechy kde obezdívka komínu je z kratší strany cca 30cm nad krytinou(z delší asi 80). :smoke:
knawi
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od knawi »

Máš pravdu, u komínu se snadno splete výška a délka. Komínové těleso je půdorysně dlouhé 4.5m, vysoké 80cm. Je to komín dvou sousedních, řadových, stavebně obdobných domů a nemá ani dilataci nad sousedními zdmi. Popisuju to proto, že je opásání někdy dost mohutné, ale podobně jako ty, nechtěl jsem narušit zdivo komínu.
Ten tvůj je jednoprůduchový komín, průduch 15/15 má obezdívku "cihla honí cihlu". Jen spád střechy, pokud rozumím popisu, se mě zdá velký, na 45cm půdorysně, 50cm výškově.
Už jsi užil tu parádní konzolu? To ti zatím asi počasí nedovolilo, spíš čekáš na jaro, abys ji poslal mládence namontovat.
Odpovědět

Zpět na „Octagon HD SF 918, SF 1008, ...“