Optibox Aligator/Panthera FW

Diskuse o satelitních příjímačích Globo / Opticum / Yumatu / OptiboX/Amiko/Ineos
Odpovědět
liquere
Veterán fóra
Veterán fóra

Re: Optibox Aligator/Panthera FW

Příspěvek od liquere »

Armin a ktoremu vyrobcovi ide o ine ako zisk?Je pravda ten zvuk obcas zablbne,ale ked tak pozres fora pomaly neexistuje znacka pri ktorej nieco neskripe.To mas prast jak uhod.Menu nie je problem,ak ti nevyhovuje daj si tam iny soft mas na vyber 3 druhy grafiky.U mna boduje tym ,ze ma pasivne chladenie-nehuci ventilator,nahravky dava do jedneho video suboru-neseka ich podla velkosti,ma mnozsvo moznosti na pripojenie,uni dialkove,moznost wifi-co uz dnes ma viac strojov,2x citacka 2x CI.Je pravda,ze kto zdiela mohol by byt ten soft iny a este ten zvuk obcas blbne.U mna to nie je priorita lebo z nasich stanic nenahravam a malo pozeram vobec hlavne markizu kde to najviac blbne.Inde to ide v pohode.Nakoniec vidis podla seba ,chvalis tu 9600-ku ides na ine forum a nadavaju na nu ako najvacsi crep...........tak si vyber spotrebitel :roll:
VU UNO openATV, plna skrina kramov ;)
Tento cely prispevok bol napisany bez financnej pomoci EU a tapatalku!
Niektore mimovladky a OZ by mali byt zakazane zo zakona, lebo sluzia len na rozvracanie statov.
armin.owen
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od armin.owen »

Tak ale ked to mam porovnat s integrovanym DVB-S tunerom na Samsung TV, tak to sa asi ani neda, nic tam neseka, a hlavne je tam normalny softver, nahrava to, pritom Optibox ked nahrava tak tomu da skrateny nazov taze niekedy neviem co sa nahralo. Mne sadlo rozhranie z 9600vky lebo bolo take uhladne. Ked to ma aj siet, tak za tolky peniaz co to stalo by tam mohol byt aj nejaky prehravac zo siete + internetove funckie, tak ako to ma Xtreamer, alebo Samsung integrovane v TV. Ved co ma tento prijimac viac oproti nejakemu HD prijimacu za par eur? A ten uni ovladac, nemuseli davat zakladne funkcie cez viac stlaceni ako jeden, ako napr pri zapnuti TXT alebo zmene zvuku. vacsinou na to je osobitne tlacidlo, no tu je plno inych veci len to co treba nie.
mzahalka
Znalec fóra
Znalec fóra
satelitni prijimac: Optibox 8750 HDCICX
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mzahalka »

Pořád trvám na tom, že Alligator je šunt. Holt jsme si v té době mysleli, že za málo peněz bude hodně muziky. Jeden poznatek mám, často poslouchám Radio Beat a tam žádné výpadky zvuku nejsou. Souvisí to podle mně s datovým tokem, který občas není schopen Alligator zpracovat. Přemýšlím o reklamaci a chci se zeptat, zda s tím má někdo zkušenosti. Myslím, že dydaj to tak řešil. Uznají rekalmaci na to, že dochází k občasnému vypadnutí zvuku? Nebo mám do něj pustit 380 V aby vyhořel? Podle mně bude jistota Dreambox.
VU+ Solo2, Gigablue quad plus, Formuler F4 turbo combo - vše doscam 0.25, OpenATV 6.3, Optibox 8750 HDCICX-newcamd, MULTIBEAM 85 (13E, 19,2E, 23,5E, 28,2E), 4x INVERTO Quatro LNB 0,2dB, 4x DiseqC DSC-304D 4x1, Skylink ICE 0624
liquere
Veterán fóra
Veterán fóra

Příspěvek od liquere »

Dream je ine kafe,len tie male sa mi nepacia a velke su drahe.Teda a kuria vraj poriadne,klon je zase riziko,bud sa podari alebo nie.To uz v tejto cene by som radsej isiel do coolstreamu......
Niektore mimovladky a OZ by mali byt zakazane zo zakona, lebo sluzia len na rozvracanie statov.
kontakt.spy
Pokročilý
Pokročilý
satelitni prijimac: DM 525hd dvb-t2/c

Příspěvek od kontakt.spy »

Aligátor-pokud nevyhoří sám,měnit nebudu,jak sleduji fora-ještě to jde,dvb-t potřebuji na poláky/jedou v pohodě/,drahý stroj odejde uplně stejně a taky není bezproblémový,uvidím co udělá IRDETO,v Havířově je po ročních cslink obr.sháňka-ve středu,když pojede-budu spokojen !
Samsung 55nu8002 ,42px80,DM525hd dvb-t2/c,mini pc diway m9
liquere
Veterán fóra
Veterán fóra

Příspěvek od liquere »

Ja asi tiez nie,hlavne to sklamalo ludi ktori cakali funkcu enigmu k comu ich viedla uvaha ,ze je to cip broadcom a mozno aj slubovanie predajcov (niektorych).Ale ma to DVB-T,kto to pouziva tomu posluzi.Proste to nie je otvoreny linux a ten zvuk obcas.Keby bola enigma bez problemov isiel by na odbyt ako cukor a hned by bola cena hore.....
Zapa
Odborník
Odborník

Příspěvek od Zapa »

kontakt.spy píše:Aligátor-pokud nevyhoří sám,měnit nebudu,jak sleduji fora-ještě to jde,dvb-t potřebuji na poláky/jedou v pohodě/,drahý stroj odejde uplně stejně a taky není bezproblémový,uvidím co udělá IRDETO,v Havířově je po ročních cslink obr.sháňka-ve středu,když pojede-budu spokojen !
Nemusíš mít obavy IRDETO ti v uni čtečte pojede je to odskoušeno.
mzahalka
Znalec fóra
Znalec fóra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mzahalka »

To jsou stále pořád nějaké kdyby. Je to zavřený linux, nic se s tím nedá dělat a výpadky zvuku je něco takového, jako kdyby ti auto chcíplo po hodině jízdy. Já ten stroj nechci, pokud ho někdo za 2 tis Kč koupí, tak jej prodám. Krom výpadků zvuku nemá chybu a je ještě v záruce.
VU+ Solo2, Gigablue quad plus, Formuler F4 turbo combo - vše doscam 0.25, OpenATV 6.3, Optibox 8750 HDCICX-newcamd, MULTIBEAM 85 (13E, 19,2E, 23,5E, 28,2E), 4x INVERTO Quatro LNB 0,2dB, 4x DiseqC DSC-304D 4x1, Skylink ICE 0624
Zapa
Odborník
Odborník

Příspěvek od Zapa »

Zajímalo by mě jestli ty výpadky zvuku jsou i při zapojení přes scart? Propojení přes scart jsem nezkoušel.Já jsem na optice na AV reciveru výpadky zvuku během posledních měsíců nepostřehl žádné a přes HDMI propojení na TV opravdu málokrát.V záznamech na SW 20.04_x v obraze ani ve zvukové stopě žádné výpadky 100% nejsou (nahráno mnoho filmů a převedeno na DVD bez jediného výpadku zvuku). Pokud by byly měly by být i záznamu.Na SW 20.99 přes tovární nastavení a nahrání UserDataBase,jsem teprve pochopil na co si vlastně všichni stěžují když,během hodiny a půl mi vypadl zvuk i pětkrát na několik vteřin.Dokonce i jeden záznam na tomto softu, nedokáže Sat .box (žádné SW od 20.04 až po 21.28 po sobě zvukovou stopu přehrát,obraz je celou nahrávku úplně bez zvuku.(po převedení na standardní DVD je přitom zvuková stopa bez jediné chyby a zvuk je OK. Při sdílení Newcamd k žádnému výpadku zvuku ani na 20.99 přitom nedochází.Po návratu na Sw 20.04_x ( obnova zálohy přes telnet ) s kartou výměna (ICE) na SW 20.04_x ,Boot 4.42 jsem zatím ještě žádný výpadek zvuku nepostřehl.Sledováno Nova HD,MTV HD HBO HD, PrimaTV,,ČT HD, FILBOX HD, iConcerts HD,MGM a i pár jiných TV nepřetržitě,většinou více jak hodinu a půl, bez jediného výpadku zvuku .(Autoapdate karty –vypnuto nastavení Audio - Encoded ) Pokud má někdo zájem mohu poskytnou svoji kompletní zálohu SW 20.04_x, kde u mě k výpadkům zvuku nedochází a souběžné nahrávání i tří HD programů se stejného TP je skoro bez chyb na otestování tomu,kdo má nastavení pro motor.(15W-45E)
Naposledy upravil(a) Zapa dne 12.srpen 2011 - 21:47, celkem upraveno 1 x.
dydaj1
Odborník
Odborník
satelitni prijimac: Optibox aligator, anakonda

Příspěvek od dydaj1 »

Zapa píše:Zajímalo by mě jestli ty výpadky zvuku jsou i při zapojení přes scart? Propojení přes scart jsem nezkoušel.
Môžem ti potvrdiť výpadky zvuku aj cez scart ale jedno by ma zaujímalo aký máš LNB konvertor a aké ma šum.číslo: 0,1, 0,2 alebo 0,3 dB a typ. Ja ma Twin a v jednom výstupe mi seká a zaujímavé v to druhom neseká, tak nevie ši to nemá aj nie jaky vplyv na ten náš problém #-o
liquere
Veterán fóra
Veterán fóra

Příspěvek od liquere »

Pouzivam lnb ALPS a tusim tam mam aj GLOBO Gold edition - vsetko 02 a 03 sum.Prepinac mam Golden Interstar.Ten zvuk blbne na markize a sem tam na stv1.Inak absolutne nikde a sekanie obrazu uz vobec nepoznam !Teraz som nahodil SAB 21.28 a hram sa ..... :poklona:
kontakt.spy
Pokročilý
Pokročilý
satelitni prijimac: DM 525hd dvb-t2/c

Příspěvek od kontakt.spy »

Scart mohu v noci vyzkoušet,jinak mám podobné nastavení,kromě tovar.nastavení 20.99,výpadky minim.,smart titánium 0.2,motor-Zapa mohu odskoušet -děkuji !/kontakt.spy seznam.cz/
Samsung 55nu8002 ,42px80,DM525hd dvb-t2/c,mini pc diway m9
Zapa
Odborník
Odborník

Příspěvek od Zapa »

dydaj1 píše:Môžem ti potvrdiť výpadky zvuku aj cez scart ale jedno by ma zaujímalo aký máš LNB konvertor a aké ma šum.číslo: 0,1, 0,2 alebo 0,3 dB a typ.
LNB mám Chess Edition 3 Twin - 0,1 dB, připojeno na dva sat.boxy.
liquere
Veterán fóra
Veterán fóra

Příspěvek od liquere »

http://www.2shared.com/file/DZlB9HbF/Fi ... 0_212.html

SAB 21.28 komu sa nepaci grafika optibox nech to vyskusa.Armin owen aby si nemal otlaky na prstoch od tolkeho mackania tak zlty a modry na DO sluzi priamo na volbu audio a txt..... :ROFL:
Zapa
Odborník
Odborník

Příspěvek od Zapa »

dydaj1 píše:
Zapa píše:Zajímalo by mě jestli ty výpadky zvuku jsou i při zapojení přes scart? Propojení přes scart jsem nezkoušel.
Môžem ti potvrdiť výpadky zvuku aj cez scart ale jedno by ma zaujímalo aký máš LNB konvertor a aké ma šum.číslo: 0,1, 0,2 alebo 0,3 dB a typ. Ja ma Twin a v jednom výstupe mi seká a zaujímavé v to druhom neseká, tak nevie ši to nemá aj nie jaky vplyv na ten náš problém #-o
Docela zajímavý nápad.
Dal jsem svůj Alligator na otestování známému na tři dny,on má LNB šum.číslo: 0,3 dB ,zda to má nějakou souvislost s výpadky zvuku.
Natavení nemá ani motor, pouze má příjem ze dvou sat. 19.E a 23.E. Opravdu jsem zvědav zda zaznamená výpadek zvuku na mém bezproblémovém SW 20.04_X.
Po testu dám vědět.
dydaj1
Odborník
Odborník

Příspěvek od dydaj1 »

liquere píše:http://www.2shared.com/file/DZlB9HbF/Fi ... 0_212.html

SAB 21.28 komu sa nepaci grafika optibox nech to vyskusa.Armin owen aby si nemal otlaky na prstoch od tolkeho mackania tak zlty a modry na DO sluzi priamo na volbu audio a txt..... :ROFL:
natiahol som 8000HD 20.99 a klobuk dole šlape bez problemov :good: DIK
liquere
Veterán fóra
Veterán fóra

Příspěvek od liquere »

Sakra v tom horku nosis klobuk :D hlavne nestrat ten navratovy soft....!Inak je to naozaj len o tom komu sa ktora grafika viac alebo menej pozdava.....
dydaj1
Odborník
Odborník

Příspěvek od dydaj1 »

liquere píše:Sakra v tom horku nosis klobuk :D hlavne nestrat ten navratovy soft....!Inak je to naozaj len o tom komu sa ktora grafika viac alebo menej pozdava.....
naopak o grafiku mi nejde ale o stabilitu pred tym klobuk dole neseklo mi ani raz za 24hod
liquere
Veterán fóra
Veterán fóra

Příspěvek od liquere »

Tak potom kym nebude nieco lepsie zostan na tom SAB-e a hotovo.Ako som pisal ja moc na to sekanie netrpim,mozno je to tym ze obcas ak mam chut a cas nahram soft niektoreho klona.Mozno je to blbost alebo nahoda ale je to tak.V noci nahraval box z Nova HD a Servus HD vsetko od 9 do 15 GB a bez problemov.Kym ma to neprestane bavit a bude to dobre fungovat necham toho SAB-a. :oops:
mzahalka
Znalec fóra
Znalec fóra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mzahalka »

Další poznatek z provozu. Nahrál jsem SW SAB 21.28 od liquere. Box je připojen přes HDMI k TV a současně přes cinch k AV reciveru. Pokud zapnu současně s TV reciver, tak při volbě zvuku PCM jsou oba zvuky synchronní, pokud dám Dolby (encoded), tak zvuk z reciveru o zlomek vteřiny předebíhá zvuk z TV.
Odpovědět

Zpět na „Přijímače Globo / Opticum / OptiboX / Amiko“