AMIKO ALIEN 2

Diskuse o satelitních příjímačích Globo / Opticum / Yumatu / OptiboX/Amiko/Ineos
Odpovědět
sq9
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
satelitni prijimac: AX51 UHD ,Formuler F1 ...
Kontaktovat uživatele:

Re: AMIKO ALIEN 2

Příspěvek od sq9 »

@MILDA62
HDD musí byť nainštalovaný v E2 , musíme ukázať kde je sda1 inak to nefunguje !
je preto Mount manager :idea:
vinov
Odborník
Odborník

Re: AMIKO ALIEN 2 dead

Příspěvek od vinov »

dr.eam píše: Aj mne sa podarilo dostať box do stavu , že svieti len boot a na nič nereaguje.
Chcem to tiež nejak opraviť cez rs232 ,ale žiadny program na to som nenašiel , ktorým by som dostal rescue do boxu ....
Umis cist anglicky? Nasel jsem mozna reseni zde:
http://linuxsat-support.com/amiko-alien ... 2-a-2.html

Dole jsem to prelozil, jeden nestastnik to uz provedl a rika ze to mu to fungovalo.

V tom vlakne nejaky odbornik z obchodu rika, ze toto se stane kdyz se pred instalaci Enigmy neupdatuje U-Boot na verzi 1.2.51 (on tedy zminuje v1.2.52 ale to je zrejme omyl). Myslim ze tenhle U-Boot je soucasti 1.2.54 Sparku, ale nevim to jiste. (to protoze se chystam instalovat Enigmu a tak jsem ted pro jistotu znovu updatoval ten U-Boot a Spark pak byl 1.2.51 a ja mel pred tim updatem 1.2.54)

V Menu pak System Info rika jako predtim U-Boot version: 1.1.002-4 (tedy neni tam 1.2.51)

=========================================

Budes potrebovat 'null modem cable' a putty! To je specialni verze serioveho kabelu, da se sehnat v nekterych obchodech, nebo od nekoho pujcit (mozna od nejakeho opravare sat prijimacu, muzes zkusit na tehle webove strance (ten kabel je uplne posledni polozka) http://www.gsmobil.net/cenik/index.htm)

Pripoj prijimac k PC prostrednictvim 'Null-Modem (Cross-Wired RS232) kabelu' (PC musi mit seriovy port).
Otevri Terminal program (jako napriklad PuTTY)
Vyber tvuj COM port, nastav baud rate na 115200 a navaz pripojeni k prijimaci.
Zapni prijimac (ON)
----------

Az uvidis 'PK7105' prompt, zkopiruj nasledujici komand bez uvozovek ("") a zmackni ENTER:

"set bootargs console=ttyAS0,115200 rw ramdisk_size=6144 init=/linuxrc root=/dev/ram0 nwhwconf=device:eth0,hwaddr:00­:06:37:04:15:00
ip=192.168.40.83:192.168.40.19­:192.168.40.1:255.255.0.0:lh:e­th0:off
stmmaceth=msglvl:0,phyaddr:1,w­atchdog:5000 bigphysarea=6000"

-----------

Az uvidis 'PK7105' prompt znovu, zkopiruj nasledujici komand, zase bez tech uvozovek ("") a zmackni ENTER:

"nboot.i 0x80000000 0 0x00100000 ;bootm 0x80000000"

Prijimac by mel bootovat do SPARKu
Upgrade prijimac na "spark_1.2.54 Europe" verzi (To je dulezite!)

==============================================
Naposledy upravil(a) vinov dne 23.listopad 2012 - 14:11, celkem upraveno 1 x.
endy46

Příspěvek od endy46 »

Zdravím vedel by mi niekto poradit, ako vyčistiť pluginy - nemyslím tým vymazanie v menu ZAPOJIT. Vopred ďakujem.
MILDA62
satelitni prijimac: PULSE 4K MINI

Příspěvek od MILDA62 »

sq9 píše:@MILDA62
Díky za radu. Mount manager mám ale pouze v nastavení SÍŤ , ale tam se mi chytá pouze LAN disk a ne ten přes USB zadní port
dr.eam
Pokročilý
Pokročilý

Re: AMIKO ALIEN 2 dead

Příspěvek od dr.eam »

vinov píše:
dr.eam píše: Aj mne sa podarilo dostať box do stavu , že svieti len boot a na nič nereaguje.
Chcem to tiež nejak opraviť cez rs232 ,ale žiadny program na to som nenašiel , ktorým by som dostal rescue do boxu ....
Umis cist anglicky? Nasel jsem mozna reseni zde:
http://linuxsat-support.com/amiko-alien ... 2-a-2.html

Dole jsem to prelozil, jeden nestastnik to uz provedl a rika ze to mu to fungovalo.

V tom vlakne nejaky odbornik z obchodu rika, ze toto se stane kdyz se pred instalaci Enigmy neupdatuje U-Boot na verzi 1.2.51 (on tedy zminuje v1.2.52 ale to je zrejme omyl). Myslim ze tenhle U-Boot je soucasti 1.2.54 Sparku, ale nevim to jiste. (to protoze se chystam instalovat Enigmu a tak jsem ted pro jistotu znovu updatoval ten U-Boot a Spark pak byl 1.2.51 a ja mel pred tim updatem 1.2.54)

V Menu pak System Info rika jako predtim U-Boot version: 1.1.002-4 (tedy neni tam 1.2.51)
tak som to vyskúšal,
box po skončení procesu nabehol do menu ,všetko sa dalo ovládať a nastavovať ,
dokonca tam bola pôvodná verzia 1.2.58, ale po reštarte vypínačom , box znova len BOOT :cry:

skúšal som to ešte dakrát , ale vždy rovnako ...box ide dovtedy kým ho nereštartnem...

ešte nejaký nápad ??

Ď.
Visiosat Big-Bisat 6x Lnb quad , VU+ Ultimo 4K 640GB ; DM 920UHD, 1TB HDD
Marek_marek
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od Marek_marek »

... asi bych zkusil ponižit verzi SW. Nejdřív bych tam dal AMIKO_ALIEN2_1.2.51_beta_app a pak přez něj AMIKO_ALIEN2_1.2.51_E2_Boot_Upgrade. Jde hlavně o tento xruhý. Pak bych to přehrál AMIKO_ALIEN2_1.2.54_app a uvidíš. Podle mě je tam nějaká chyba v tom dual boot a box po restartu nevidí tu "rozbočku" na který systém má najet. (lajcky řečeno)
AMIKO Alien 2 Triple Tuner

Strong SRT DM2100 75° E - 30° W
vinov
Odborník
Odborník

Příspěvek od vinov »

Tak nejak jak rika Marek_marek. Mozna i z te 1.2.58 az se do ni tim postupem nahore zase vratis, rovnou nahraj ten 'Enigma Boot update 1.2.51' a to ti da Spark 1.2.51 az to restartuje na konci te instalace a pak kdyz to bude bootovat v poradku, tak tam muzes dat zpatky ten 1.2.58. Ale zacal bych tim Enigma Update, to by mohlo obnovit spravne bootovaci soubory

Snad po flashnuti toho Enigma Boot Update ten reboot na konci nabootuje spravne zpet do Sparku. Hlavne ze ten recept funguje aspon takhle, ze se s tim da neco delat.
dr.eam
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od dr.eam »

vinov píše:Tak nejak jak rika Marek_marek. Mozna i z te 1.2.58 az se do ni tim postupem nahore zase vratis, rovnou nahraj ten 'Enigma Boot update 1.2.51' a to ti da Spark 1.2.51 az to restartuje na konci te instalace a pak kdyz to bude bootovat v poradku, tak tam muzes dat zpatky ten 1.2.58. Ale zacal bych tim Enigma Update, to by mohlo obnovit spravne bootovaci soubory

Snad po flashnuti toho Enigma Boot Update ten reboot na konci nabootuje spravne zpet do Sparku. Hlavne ze ten recept funguje aspon takhle, ze se s tim da neco delat.
skusil som ...cez rs232 som to zas rozbehol do sparku , v menu som spravil aktualizáciu (vlastne downgrade) na 1.2.51 , prímač sa po ukončení sam reštartol a zostal v BOOT .
Tak som znova rs 232 , potom som zas urobil update cez sieť na E2 boot update ,box sa zase po ukončení reštartol a nabehol do BOOT ... #-o

ked box rozbeham cez rs232 tak sa dá v nom robiť ,ale nechce naladiť žiadne stanice , vdedy sa vždy sekne...., a po reštarte zase len BOOT :cry:
asi pomože len jtag v servise... ](*,)
Marek_marek
Pokročilý
Pokročilý

Ten Alien2_1.2.50_rescue_image si asi zkoušel co?

dr.eam
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od dr.eam »

Marek_marek píše:Ten Alien2_1.2.50_rescue_image si asi zkoušel co?

no chcel som , ale to by som musel asi z USB nabootovať a to mne nefunguje , lebo po zapnutí box nereaguje v predu na žiadne tlačidlá.

jedine že by som to nakopíroval cez FTP do boxu a spustil tak nejak , ale neviem do ktorého priečinka to nakopírovať ...., alebo nejakým iným spôsobom ?

Ď.
dr.eam
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od dr.eam »

Tak hlásim úspešné nabootovanie po reštarte zadným vypínačom.

Dnes som znova urobil opravu cez rs 232 a už to šlape ... \:D/
Nič iné som nerobil iba znovu rs 232 , zaujímavé že zakaždým to nakonci vypisovalo iný log , predtým tam boli aj nejaké ERROR a dnes všetko OK
tak môžete skúšať ...., možno treba aj viac krát

skúšajte to podla info od Marek_marek "... asi bych zkusil ponižit verzi SW. Nejdřív bych tam dal AMIKO_ALIEN2_1.2.51_beta_app a pak přez něj AMIKO_ALIEN2_1.2.51_E2_Boot_Upgrade."

vždy medzi každým update som ale musel box rozbehnuť cez rs232
a aktualizáciu som robil cez sieť , lebo na USB alien nereagoval.
Nech sa darí ....

Dík všetkým za pomoc :poklona:
gcstano

Příspěvek od gcstano »

zdravim, mam od vcerejska podobny problem s umrtvenym alienem. zkousel jsem to pres putty, ale porad to hazi nejake chyby v logu. Mase restartovat nakonec sam? pokud nekdo rozumi logu, dam ho sem ale ja jsem z toho docela zmatenej. Mam to tedy jeste zkusit treba navickrat?
dik Stano
dm500s, dm 5620, amiko 8900, amiko2
DocasnyBlb
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od DocasnyBlb »

MILDA62 píše:
Díky za radu. Mount manager mám ale pouze v nastavení SÍŤ , ale tam se mi chytá pouze LAN disk a ne ten přes USB zadní port
Ten disk je napajen z USB?
Funguje ten disk s tim samym kabelem na jinem zarizeni korektne?
Pouzivas jeste nejakou redukci nebo prodluzovacku z USB?

Pokud ano vsechno zrus a pripoj disk poradnym hrubym kabelem USB->MicroUSB.
Nektere USB kabely maji tak tenke vodice, ze ubytek na nich zpusobi nekorektni start/provoz disku, nebo disk porad dookola resetuje (pozor na moznou ztratu dat).
dr.eam
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od dr.eam »

gcstano píše:zdravim, mam od vcerejska podobny problem s umrtvenym alienem. zkousel jsem to pres putty, ale porad to hazi nejake chyby v logu. Mase restartovat nakonec sam? pokud nekdo rozumi logu, dam ho sem ale ja jsem z toho docela zmatenej. Mam to tedy jeste zkusit treba navickrat?
dik Stano
...no ja som to skúšal x-krát....
neviem ako u teba ,ale mne po reštarte vždy zostalo svietiť BOOT a nič viac iba tma,
preto som zakaždým po update musel použiť Putty a rs232

urobil som továrenské nastavenie
cez sieť som aktualizoval - AMIKO_ALIEN2_1.2.51_beta
potom znova cez sieť - AMIKO_ALIEN2_1.2.51_E2_Boot_Upgrade

ale ani tak sa mi box poriadne nerozbehol , ...ešte niekolko krát som použil rs232
... a neviem v ktorom kroku ,či pred aktualizáciou ,alebo po nej som ešte nakopíroval cez FTP do boxu súbory z "e2upgrade-restore.plugin" ...

treba skúšať viac krát a možno sa to podarí ako mne :good:
vinov
Odborník
Odborník

Příspěvek od vinov »

gratulace k uspechu :good:

Nevim jestli by pomohlo mit v techto pripadech zalohovany Spark na usb disku odkud by se dal (po rozbehnuti pres ten rs232 port) nahrat. V nastaveni je moznost zalohovani systemu. Ale to mozna neovlivni bootovaci soubory.
Marek_marek
Pokročilý
Pokročilý

Gratulace, že se ti to povedlo =D>
Jen mě takhle při těhle problémech napadá, že je škoda, že nejde udělat něco jako vymazat paměť a nahrát novej system. Něco jako nová instalace. Kdyby u těhle linuxových byly použity řekněme dvě paměti- Jedna by byla jkony bios a na druhou by se instaloval system, tak by se předešlo těmto problémum.

gcstano

Příspěvek od gcstano »

po celym dni nervu a opakovanem prehravani se to povedlo, nejdriv teda jak nekdo psal stylem zasek po vypnuti a znovu a ted to uz funguje. ted pro zmenu resim ze mi nejede mgcamd sdileni po netu. alien 1 nema problem ale ta dvojka me teda trapi. ne a ne se to rozjet. nejaka rada?
dm500s, dm 5620, amiko 8900, amiko2
escaflowne
satelitni prijimac: VU+ Duo

Příspěvek od escaflowne »

To: dr.eam

Predpokladam ze po kazdom starte cez RS232 a nabehnuti sparku si skusal update Sparku na inu verziu. Problem je ze po instalacii a reboote (ktory ti ostane visiet) ti normalne funkcny box este robi zmeny a az potom ho mozes pouzivat.

Takze z mojej skusenosti:
1. nabootuj cez RS232 urob update Sparku, neodpajaj RS232 nevypinaj putty
2. po update sa ti system rebootuje a opet visi na BOOT
3. opet cez putty nabootuj a dokonci sa ti instalacia updatu sparku
4. box teraz mozes vypnut zapnut, restartovat a malo by to ist bez zaseknutia v boote az zas nedas bootovat E2 :D
VU+ Duo
MILDA62
satelitni prijimac: PULSE 4K MINI

Příspěvek od MILDA62 »

DocasnyBlb píše:
MILDA62 píše:
Ten disk je napajen z USB?
Funguje ten disk s tim samym kabelem na jinem zarizeni korektne?
Pouzivas jeste nejakou redukci nebo prodluzovacku z USB?

Pokud ano vsechno zrus a pripoj disk poradnym hrubym kabelem USB->MicroUSB.
Nektere USB kabely maji tak tenke vodice, ze ubytek na nich zpusobi nekorektni start/provoz disku, nebo disk porad dookola resetuje (pozor na moznou ztratu dat).
nebo XP fungujezdravím, ten HDD je přes USB a Win 7 nebo XP funguje OK. Když se přepnu do SPARK , atk funguje taky OK, Když nahraju PKT , tak taky funguje nahrávání i Timeshift. Jenom v HDMU mám problémy.
vinov
Odborník
Odborník

Příspěvek od vinov »

Vi nekdo co znamenaji aspon nektere ty zkratky ve jmenech tech firmwaru?

Vcera se napriklad objevil novy firmware HDMU ale lisi se od tech dosavadnich v jednom cisle a hlavne v tom, ze nolcd se zmenilo na lcd. Pak se taky zmenilo to cislo 4953 na 4961 ale to je asi jen pozdejsi verze neceho, co je jen vylepsenim oproti predchozimu firmwaru. Ale to oznaceni nolcd a lcd asi uz znamena neco vic. Ale co asi. To jako ze nolcd je verze jen pro stare analogove televize, nebo co? Anebo to lcd znamena ten display na Alienu?

HDMU_1380_E2_spark7162_211_git_4953_nodebug_nolcd_ Diff0_ffm_Flash.zip
HDMU_1380_E2_spark7162_211_git_4961_nodebug_lcd_Diff0_ffm_Flash.zip

Jinak jestli nekdo ma tuseni co znamenaji ty ostatni zkratky, jako Diff0 nebo ffm? Ale to asi neni pro obycejne smrtelniky dulezite. Hlavne by me zajimalo to lcd vs nolcd.

--------------------
Aaaah, vzdycky kdyz se rozhodnu pro nejaky druh toho firmwaru, tak se objevi neco co me zvikla, jako tady MILDA66 ze mu disk nechodi jenom v HDMU :x
Odpovědět

Zpět na „Přijímače Globo / Opticum / OptiboX / Amiko“