HDD musí byť nainštalovaný v E2 , musíme ukázať kde je sda1 inak to nefunguje !
je preto Mount manager

Umis cist anglicky? Nasel jsem mozna reseni zde:dr.eam píše: Aj mne sa podarilo dostať box do stavu , že svieti len boot a na nič nereaguje.
Chcem to tiež nejak opraviť cez rs232 ,ale žiadny program na to som nenašiel , ktorým by som dostal rescue do boxu ....
=========================================
Budes potrebovat 'null modem cable' a putty! To je specialni verze serioveho kabelu, da se sehnat v nekterych obchodech, nebo od nekoho pujcit (mozna od nejakeho opravare sat prijimacu, muzes zkusit na tehle webove strance (ten kabel je uplne posledni polozka) http://www.gsmobil.net/cenik/index.htm)
Pripoj prijimac k PC prostrednictvim 'Null-Modem (Cross-Wired RS232) kabelu' (PC musi mit seriovy port).
Otevri Terminal program (jako napriklad PuTTY)
Vyber tvuj COM port, nastav baud rate na 115200 a navaz pripojeni k prijimaci.
Zapni prijimac (ON)
----------
Az uvidis 'PK7105' prompt, zkopiruj nasledujici komand bez uvozovek ("") a zmackni ENTER:
"set bootargs console=ttyAS0,115200 rw ramdisk_size=6144 init=/linuxrc root=/dev/ram0 nwhwconf=device:eth0,hwaddr:00:06:37:04:15:00
ip=192.168.40.83:192.168.40.19:192.168.40.1:255.255.0.0:lh:eth0:off
stmmaceth=msglvl:0,phyaddr:1,watchdog:5000 bigphysarea=6000"
-----------
Az uvidis 'PK7105' prompt znovu, zkopiruj nasledujici komand, zase bez tech uvozovek ("") a zmackni ENTER:
"nboot.i 0x80000000 0 0x00100000 ;bootm 0x80000000"
Prijimac by mel bootovat do SPARKu
Upgrade prijimac na "spark_1.2.54 Europe" verzi (To je dulezite!)
==============================================

Díky za radu. Mount manager mám ale pouze v nastavení SÍŤ , ale tam se mi chytá pouze LAN disk a ne ten přes USB zadní portsq9 píše:@MILDA62
je preto Mount manager
tak som to vyskúšal,vinov píše:Umis cist anglicky? Nasel jsem mozna reseni zde:dr.eam píše: Aj mne sa podarilo dostať box do stavu , že svieti len boot a na nič nereaguje.
Chcem to tiež nejak opraviť cez rs232 ,ale žiadny program na to som nenašiel , ktorým by som dostal rescue do boxu ....
http://linuxsat-support.com/amiko-alien ... 2-a-2.html
Dole jsem to prelozil, jeden nestastnik to uz provedl a rika ze to mu to fungovalo.
V tom vlakne nejaky odbornik z obchodu rika, ze toto se stane kdyz se pred instalaci Enigmy neupdatuje U-Boot na verzi 1.2.51 (on tedy zminuje v1.2.52 ale to je zrejme omyl). Myslim ze tenhle U-Boot je soucasti 1.2.54 Sparku, ale nevim to jiste. (to protoze se chystam instalovat Enigmu a tak jsem ted pro jistotu znovu updatoval ten U-Boot a Spark pak byl 1.2.51 a ja mel pred tim updatem 1.2.54)
V Menu pak System Info rika jako predtim U-Boot version: 1.1.002-4 (tedy neni tam 1.2.51)

Příspěvek od Marek_marek »
skusil som ...cez rs232 som to zas rozbehol do sparku , v menu som spravil aktualizáciu (vlastne downgrade) na 1.2.51 , prímač sa po ukončení sam reštartol a zostal v BOOT .vinov píše:Tak nejak jak rika Marek_marek. Mozna i z te 1.2.58 az se do ni tim postupem nahore zase vratis, rovnou nahraj ten 'Enigma Boot update 1.2.51' a to ti da Spark 1.2.51 az to restartuje na konci te instalace a pak kdyz to bude bootovat v poradku, tak tam muzes dat zpatky ten 1.2.58. Ale zacal bych tim Enigma Update, to by mohlo obnovit spravne bootovaci soubory
Snad po flashnuti toho Enigma Boot Update ten reboot na konci nabootuje spravne zpet do Sparku. Hlavne ze ten recept funguje aspon takhle, ze se s tim da neco delat.

Marek_marek píše:Ten Alien2_1.2.50_rescue_image si asi zkoušel co?

Příspěvek od DocasnyBlb »
Ten disk je napajen z USB?MILDA62 píše:Díky za radu. Mount manager mám ale pouze v nastavení SÍŤ , ale tam se mi chytá pouze LAN disk a ne ten přes USB zadní portsq9 píše:@MILDA62
je preto Mount manager
...no ja som to skúšal x-krát....gcstano píše:zdravim, mam od vcerejska podobny problem s umrtvenym alienem. zkousel jsem to pres putty, ale porad to hazi nejake chyby v logu. Mase restartovat nakonec sam? pokud nekdo rozumi logu, dam ho sem ale ja jsem z toho docela zmatenej. Mam to tedy jeste zkusit treba navickrat?
dik Stano

Příspěvek od escaflowne »

nebo XP fungujezdravím, ten HDD je přes USB a Win 7 nebo XP funguje OK. Když se přepnu do SPARK , atk funguje taky OK, Když nahraju PKT , tak taky funguje nahrávání i Timeshift. Jenom v HDMU mám problémy.DocasnyBlb píše:Ten disk je napajen z USB?MILDA62 píše:Díky za radu. Mount manager mám ale pouze v nastavení SÍŤ , ale tam se mi chytá pouze LAN disk a ne ten přes USB zadní portsq9 píše:@MILDA62
je preto Mount manager
Funguje ten disk s tim samym kabelem na jinem zarizeni korektne?
Pouzivas jeste nejakou redukci nebo prodluzovacku z USB?
Pokud ano vsechno zrus a pripoj disk poradnym hrubym kabelem USB->MicroUSB.
Nektere USB kabely maji tak tenke vodice, ze ubytek na nich zpusobi nekorektni start/provoz disku, nebo disk porad dookola resetuje (pozor na moznou ztratu dat).
Zpět na „Přijímače Globo / Opticum / OptiboX / Amiko“
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Prosilver Dark Edition by Premium phpBB Styles
Český překlad – phpBB.cz