AMIKO ALIEN 2

Diskuse o satelitních příjímačích Globo / Opticum / Yumatu / OptiboX/Amiko/Ineos
Odpovědět
vinov
Odborník
Odborník

Re: AMIKO ALIEN 2

Příspěvek od vinov »

mirotaso píše:timeshift ma netrapi, urcite by som to riesil cez kluc, da sa nastavit cesta kam sa ma stopa timeshiftu ukladat.

ide mi o riadne pouzivanie hdd, aby sa zbytocne netocil, ked ho nebudem prave pouzivat. moj stary topfield po 2 minutach nepouzivania hdd vypol a ked bolo treba tak ho zobudil. bol to interny 3.5". pri tomto prijimaci ale zatial som sa o takej funkcii nikde nedocital
skratka chcem mat hdd funkcny vtedy ked treba a ked nic nenahravam alebo nepozeram, aby bol vypnuty, aby sa nehrial, nehucal, neopotrebovaval, nezral elektrinu...
Cesta kde se uklada timeshift se da nastavit treba in na disk d: (v tomto pripade usb klic), prave jsem to udelal. Je treba pamatovat na to, ze prvni pripojeny disk dostane pridelene c: a druhy d: atd., takze pri pripadnem odpojeni toho usb klice je treba s tim pocitat - aby dostal zase to same pismeno, nebo to zmenit v nastaveni, aby timeshift fungoval. Taky se me ted stalo, po nastaveni timeshiftu na disk d: se tam presunulo i nahravani, ale po jeho nastaveni zpet na c: zustal timeshift na tom d:

Disk se neprestava tocit i kdyz na nem neni timeshift, ale ty male disky jsou tiche, takze me zadny hluk netrapi, v prumerne hlucne mistnosti se uplne ztrati. Kdyz jsem provozoval ipbox250s s 3.5 palcovym 500GB Seagate diskem, tak tam byla prodleva pri kazdem zacatku nahravani nez se roztocil a hlavne to nabihani bylo dost slyset.

Kdo neplanuje skladovat nahravky, tak muze jet treba na 8 nebo 16 GB klic, ty se daji sehnat celkem levne a par filmu i s tim timeshitem se na ne lehce vejde.
mirotaso
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od mirotaso »

Flugzeug píše:
mirotaso píše:spolupraca s HDD

chcem sa spytat, potrebujem hard disc na nahravanie programov. dokaze tento pristroj hdd pri necinnosti odpojit? alebo sa bude stale tocit aj ked sa nebude prave pouzivat? alebo mam zhanat hdd co to dokaze sam, nezavisle od prijimaca???
Spark podporuje spindown, disk sa prestane tocit a je nehlucny. Pouzivam 1TB WD s vlastnym napajanim a funguje bezproblemovo. Mam aliena vo ciastocnom standby a disk je tak v pripade potreby stale dostupny na sieti.

takze fakt neviem kumu tu uz mam verit

bigj66 napisal, ze ma wd320 sice svieti ale notoci!

kupil som wd elements 500GB, napajanie len z usb

Flugzeug - SPINDOWN?????????? to sa dakde nastavuje
ten disk sa TOCI!!!!!!!!! aj ked je alien standby!!!!!!!

MAXIMALNE SKLAMANIE!!!
Flugzeug
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
satelitni prijimac: Amiko Alien 2

Příspěvek od Flugzeug »

mirotaso píše:
Flugzeug píše:
mirotaso píše:spolupraca s HDD

chcem sa spytat, potrebujem hard disc na nahravanie programov. dokaze tento pristroj hdd pri necinnosti odpojit? alebo sa bude stale tocit aj ked sa nebude prave pouzivat? alebo mam zhanat hdd co to dokaze sam, nezavisle od prijimaca???
Spark podporuje spindown, disk sa prestane tocit a je nehlucny. Pouzivam 1TB WD s vlastnym napajanim a funguje bezproblemovo. Mam aliena vo ciastocnom standby a disk je tak v pripade potreby stale dostupny na sieti.

takze fakt neviem kumu tu uz mam verit

bigj66 napisal, ze ma wd320 sice svieti ale notoci!

kupil som wd elements 500GB, napajanie len z usb

Flugzeug - SPINDOWN?????????? to sa dakde nastavuje
ten disk sa TOCI!!!!!!!!! aj ked je alien standby!!!!!!!

MAXIMALNE SKLAMANIE!!!
spindown je sw odpojenie pevneho disku ak sa nevyuziva. nikde som ho nenastavoval, spark ho ma uz nastaveny. ked ho vypnem do standby, prestane sa tocit... aspon tak je to u mna. pokial viem problem s odpajanim disku ma len Ext3 format (je to popisane ako bug na sparkfans.net). pri Fat32 a NTFS by to malo fungovat...
Amiko Alien 2 Twin
dr.x
Pokročilý
Pokročilý
satelitni prijimac: Alien2,DM800,TeVii-S660

Příspěvek od dr.x »

Chapi jak nastavujete, nebo spoustite auto aktuaizaci EPG - myslim - dam OK, vyjede mi seznam kanalu , dam sipka doprava a vyjede mi info o sledovanem programu , jenze vsude je zastarale EPG info ., nebo zadne a to do doby , nez na tento program neprepnu . Protrebuji to vychytat na SParku 1.2.60 tak , aby to bylo aktualni už při najeti do onoho menu ? Máte prosim nějake postřehy , či řešení .
GIGaBLUe Quad HD , 2x 100cm Aluminium, Alien2, DM800hd, TeVii660
Flugzeug
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Flugzeug »

dr.x píše:Chapi jak nastavujete, nebo spoustite auto aktuaizaci EPG - myslim - dam OK, vyjede mi seznam kanalu , dam sipka doprava a vyjede mi info o sledovanem programu , jenze vsude je zastarale EPG info ., nebo zadne a to do doby , nez na tento program neprepnu . Protrebuji to vychytat na SParku 1.2.60 tak , aby to bylo aktualni už při najeti do onoho menu ? Máte prosim nějake postřehy , či řešení .
obavam sa ze Spark to inak nedokaze...
dokaze stiahnut len EPG z TP na ktory prepnes.
pokial viem tak sa to snazia vyriesit ale zatial neuspesne. v Sparku 1.2.60 pridali crossEPG ktore by to malo zvladat ale zatial to moc nefunguje.
Amiko Alien 2 Twin
DocasnyBlb
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od DocasnyBlb »

100 % riesenie je mozne len pri dvojtunerovom prijimaci s nezavislymi LNB. Inak to bude stale len technicky odrb. Iseze by sa dalo nacitat kompletne EPG aj na jednom tunere v case startu prijimaca, v case necinnosti alebo stanby. Ale neviem si predstavit kolko by to trvalo pri niekolko 100-1000 programovom channel liste, nehovoriac o pamatovych narokoch na box... :D

PS: E2 PKT to ma vyriesene lepsie, resp. to lepsie maskuje...
vinov
Odborník
Odborník

Příspěvek od vinov »

Tak doprcic, prece mame internet. At se EPG informace stahuji odnekud z internetu pro ten ktery vyber kanalu, treba ty ktere jsou vybrane jako FAVorite aby to nestahovalo data (pro stovky kanalu na tom kterem transpoderu, nebo satelitu) ktera clovek nepouziva.

Prijimac by si hlidal kdy doslo k nejake zmene v EPG a stahnul by si data pro ten ktery kanal pri kazde zmene programu, a to i kdyz se prave divam na programy na uplne jinem satelitu.
dr.x
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od dr.x »

Je pravda ze v PKT poslednim to jede uspokojive - takhle by mi to stacilo a v 1.2.60 sparku cross EPG toto neresi, jen pridava ten tydenni nahled na programy:-( to bych i oželel:-(... Prejdu asi Z5T na 1.2.54 soft , stejne nejde Youtube a v 1.2.60 mi chybi jedna dosti podstatna vec - BOOT TO E2 - kurnajs do nich už... dokonce jsem v jednom IMAGE videl BOOT TO SPARK - ale nevim ve kterem to fungovalo:-( kdyby si někdo vzpoměl, pisněte prosim - kdo pouziva oba systemy , hoodne to pomaha,nemuset vypinat vzadu a drzet ok , vzdy kdyz menis system -celkem to otravuje :-(.
Flugzeug
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Flugzeug »

ak sa nemylim v Sparku by mal crossEPG sluzit na to aby stiahol tyzdenny prehlad pre vybrane kanaly a pouzival ho vo vstavanom EPG. nepodarilo sa mi to ale rozchodit.

kedze nedokazem rozchodit IRD kartu v E2 (a nenasiel som nikoho kto by mi s tym vedel a chcel pomoct) chybajuci boot to E2 ma az tak netrapi. po tom ako sfunkcnili nahravanie a v 1.2.60 konecne uklada nahravky pod nazvom programu a nie pod nazvom kanalu by mohli este odstranit to ze ked sa nahravanie spusti, na zlomok sekundy sa prepne nahravany kanal. dost to otravuje...
Amiko Alien 2 Twin
kadko
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
satelitni prijimac: Octagon SF8008,Vu+ Uno 4K se

Příspěvek od kadko »

Skús tieto binárky pre irdeto a podľa enigmy bude možno treba zmeniť v oscam.config boxtype
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
drsnacek

Příspěvek od drsnacek »

Funguje Vam s poslednim Sparkem DLNA? Vsude se pise, ze to prijimac ma, ale me se to se Spark 1.2.60 nedari... Pro srovnani prepojuji stejny sitovy kabel do Topfielda a ten se mi ve WMP zobrazi ihned...
jouda100
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
satelitni prijimac: Amiko Alien Triplex 2+

Příspěvek od jouda100 »

Chtěl jsem zkusit v přijímači obsadit obě čtečky kartami, ale do dolní čtečky mi zajela tak, že jsem ji na poslední chvíli vytahoval pinzetou. V horní čtečce (MCAS 1.10 s kartami 0D02, 0D96, 0624) bylo vše O.K. Problém začal, když jsem chtěl použít dolní čtečku. Žádná z karet nebyla zasouvána s mírným mechanickým odporem (jako do té horní), natož abych se dočkal "dorazu". Tím se chci zeptat jestli máte tento přijímač (Alien triple 2+) a zkoušeli jste použít i dolní čtečku. U mě to vypadá jako by tam fyzicky nebyla a já karty zasouval pouze do prázdné štěrbiny. Přitom na letácích a v popisech se píše 2x čtečka CONAX.
Amiko Alien 2+Triple;85cm-23,5E@19,2E;85cm-0,8W
oderfla

Příspěvek od oderfla »

Ahojky

tak mě pořád nejde EMU na Alien2. Přivítal bych někoho kdo by mě poslal soubory na instalaci vč. Keys ve správném formátu. Na foru je sposta Oscamu nevím který použít??
Spark 1.2.60 + plugins
Velmi děkuji za pomoc.
CryptoBox 600HD mini,Technisat Multytenne 45
Amiko Alien 2
vinov
Odborník
Odborník

Příspěvek od vinov »

jouda100 píše:Chtěl jsem zkusit v přijímači obsadit obě čtečky kartami, ale do dolní čtečky mi zajela tak, že jsem ji na poslední chvíli vytahoval pinzetou. ...
Radil bych prijimac otevrit a presvedcit se, jde to i bez poruseni nejake nalepky/zaruky, sam jsem to udelal s uplne novym prjimacem hned po koupi, ze zvedavosti. Staci na zadnim panelu vyndat tri sroubky a panel posunout kousek dozadu a pak uz jde lehce sundat.

Karta u meho prijimace zacne klast odpor v posledni tretine pri zasouvani i ve spodnim slotu, to kdyz se kontaktove pruziny zacnou dotykat karty. Taky v menu prijimace se karta ohlasi jako 'nactena', prijimac ji ihned pri zasunuti detektuje i jako nenactenou, to pokud ji vlozite opacne, tedy chipem dolu (aspon pokud je ctecka v systemu Sparku zapnuta, normalne ji asi mame vsichni vypnutou protoze pouzivame 'softcam'). Myslim ze v tom slotu je asi nejaky mechanicky kontaktni spinac ktery detektuje vlozeni i kousku plastu velikosti karty.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Flugzeug
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Flugzeug »

po tom ako mi vcera vecer v priebehu dvoch hodin Spark 3x vytuhol pri prepinani programov to ma u mna tento STB celkom slusne nahnute. vcera som ho takmer vyhodil von oknom... :x
stale viac a viac premyslam o vymene za nejaky bezproblemovejsi model. uz ma naozaj prestava bavit ako tu vacsina veci viac nefunguje ako funguje...

EDIT: ...a teraz som este zistil ze mi nahral zase tmu. zacinam byt "naozaj stastny majitel"
Amiko Alien 2 Twin
jouda100
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
satelitni prijimac: Amiko Alien Triplex 2+

Příspěvek od jouda100 »

jouda100 píše:Chtěl jsem zkusit v přijímači obsadit obě čtečky kartami, ale do dolní čtečky mi zajela tak, že jsem ji na poslední chvíli vytahoval pinzetou...
Takže dnes mohu doplnit pokračování. Neblouznil jsem. Spodní čtečka tam skutečně nebyla. Válela se o kus dál na základní desce. Nechápu! Bohužel po zandání na své místo nefunguje. Je mi divné, že na něco takového nepřišli přímo v obchodě, kam jsem před koupí psal, že budu požívat 0624+0D02, takže bych očekával, že obě čtečky otestují.

Ještě k předchozímu příspěvku. Do přijímače jsem zatím nic nedoinstalovával s vidinou bezproblémového užívání. Přišel mi již se Sparkem 1.2.58 a MCAS1.10 (ostatní pluginy mám vypnuté). Hned o Štědrém dni mně zamrzl též při (pouhém) procházení programů. Vyskočilo okno s všeříkající informací "chyba". Musel jsem ho vypnout a zapnout. Druhý den mi začal co cca 50min. vypínat zvuk na cca 20s. Sledování programů s českou či slovenskou mutací je spíš na cvokárnu. Programy hlavně na frekvenci 11 895 se sebou trhají. Zatím jsem to nepozoroval ani na zahraničních programech ani na pozemních stanicích. Druhý přijímač (DiZiPiA DS4H-35IRS) zobrazuje vysílání bez problémů.

Pak bych se chtěl zeptat, jestli někdo nevíte jakým postupem je obrázku s logem TV přidělen jeho název. Stáhl jsem si sice celý adresář těchto log, ale některé programy mají změněnou frekvenci, na jejich místě je jiný program či nemám obrázek ke stanici mého providera, ale jiného.
Amiko Alien 2+Triple;85cm-23,5E@19,2E;85cm-0,8W
mirotaso
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od mirotaso »

Flugzeug píše:po tom ako mi vcera vecer v priebehu dvoch hodin Spark 3x vytuhol pri prepinani programov to ma u mna tento STB celkom slusne nahnute. vcera som ho takmer vyhodil von oknom... :x
stale viac a viac premyslam o vymene za nejaky bezproblemovejsi model. uz ma naozaj prestava bavit ako tu vacsina veci viac nefunguje ako funguje...

EDIT: ...a teraz som este zistil ze mi nahral zase tmu. zacinam byt "naozaj stastny majitel"

moja rec!!! :twisted:

mne tuhne na jojke, nic nemusim robit, staci ju mat chvilu zapnutu.

pri prepinani stv1 na stv2 a spat, nachvilu vypise hlasku, ze ma slaby signal, nepomohla ani vymena kablovacky

@Flugzeug
@bigj66

aby som dokoncil problem s HDD

WDElements 500GB sa predsa len vypne asi po 30min, necinnosti. spark s tym nema ale nic spolocne robi to hdd, aj ked je pripnuty k pc. cize mozem doporucit, ten cas sa da aj upravit, nastrojom od wd. aj Hitachi Touro Mobile MX3 500GB ma tu vlastnost, aj ked sa nikde neuvadza, zrejme to uz maju vsetky disky. cize aspon jedna dobra sprava.

@jouda100
pri prechadzani programov ti "chyba" vyskoci ked trafis na program, ktory prave nevysliela. pomoze jedine restart

@@@@@@@@@@@@@@@@@?

1. mam problem s *.mkv videom s sparku trha, tiez roztahuje obraz na celu obrazovku, v enigme2 ide v pohode. neviete ci sa s tym da daco robit? dajaky plugin?

2. HDD mam naformatovany v sparku /ntfs/, ked spustim enigmu2 mozem z neho pustat cokolvek ale nic nahravat, vobec sa na neho neda pisat /ani nastavit cesta/ ked poziriem na "mounted" je pri non "ro" read only, da sa s tym daco robit?
Flugzeug
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Flugzeug »

mirotaso píše:
Flugzeug píše:po tom ako mi vcera vecer v priebehu dvoch hodin Spark 3x vytuhol pri prepinani programov to ma u mna tento STB celkom slusne nahnute. vcera som ho takmer vyhodil von oknom... :x

moja rec!!! :twisted:

1. mam problem s *.mkv videom s sparku trha, tiez roztahuje obraz na celu obrazovku, v enigme2 ide v pohode. neviete ci sa s tym da daco robit? dajaky plugin?

2. HDD mam naformatovany v sparku /ntfs/, ked spustim enigmu2 mozem z neho pustat cokolvek ale nic nahravat, vobec sa na neho neda pisat /ani nastavit cesta/ ked poziriem na "mounted" je pri non "ro" read only, da sa s tym daco robit?
k problemu 1. - mkv 1080p video seka aj mne (ze by to uz alien nezvladal?), ale mkv s nizsim rozlisenim mi prehrava plynule obraz aj zvuk. co sa tyka roztiahnuteho obrazu pri prehravani sa tlacitkom "FAV" dostanes k nastaveniam kde po prepnuti na letter box dostanes povodny pomer stran.
Amiko Alien 2 Twin
mirotaso
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od mirotaso »

@Flugzeug
letter box /postovu schranku/ mam nastavenu stale, v tom to nie je.

1080p mi ide plynule tu mam ale problem z rozmerom, 720p mi seka rozmer je ale v poriadku.

je to na psychiatriu

subory su v poriadku, v pc aj v enigme2 je prehravanie ok
dr.x
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od dr.x »

MKV 1080p v E2 netrha -PKT Nebula :-) takze je to dle mne o odladeni SW a prehravace+kodek... mi se ani pristroj neseka -ale nenahravam porady ...mam 1.2.54 Sparka a jak MCAS 1.0.12 a karta ICE, tak MGCAMD na server NEWCS jede jak s praku .... nestezuji si , je to triplex verze a obe ctecky fachaji - Popisovany problem s vypadnutim ctecky se mi stal u OPTIBOXU, vycvaklo se to vedeni pro kartu s piny (plastove luzko) z tela boxu a kablik se povytahl - rozborka ,nacvaknuti , kablik ctecky zpet a opet to jelo :-)... ALIEN bych reklamoval -pokud jsem do toho slotu netlacil kartu jak sileny a nezpusobil tam mechanickou vadu ja - pude to poznat co se stalo a jak:-)

Ty vase problemy bych prisuzoval mozna i prehrivani boxu - pri prvnich SW jsem detekoval zvysenou teplotu tuneru hlavne u HD programu a testovani boxu s diskem a to v miste vpravo vzadu na vrchni strane boxu (zaseky byly nepravidene a ne moc caste) - bylo leto a hyce , ted s zase hodne topime na 28 st doma , ale teplota boxu je velmi nizka - proste SW 1.2.54 ji dle mne ustalil- disk mam odpojeny a nelezi nahore na pruduchu boxu . Box je volne v otevrenem prostoru .
Odpovědět

Zpět na „Přijímače Globo / Opticum / OptiboX / Amiko“