AMIKO ALIEN 2

Diskuse o satelitních příjímačích Globo / Opticum / Yumatu / OptiboX/Amiko/Ineos
Odpovědět
Inuita
Odborník
Odborník

Re: AMIKO ALIEN 2

Příspěvek od Inuita »

Ahoj. Mám to přesně tak. Takže podle tebe tam má být v tom mapping řádku ENABLE nebo DISABLE,abych mohl nahrávat více kanálů? Mě to nahrává více jenom s DISABLE.
Amiko Alien2 Triple Plus S2/S2/DVB-T2< > Spark 1.2.74< >PKT Hyperion v.4 SVN-2874 < > Oscam v.9991< >skylink ICE
iqual

Příspěvek od iqual »

ahojte všetci: teraz sa asi nechám dosť zahanbiť mojou otázkou, dnes mi došiel AA2 a tešil som sa hlavne na terestriál, čo potrebujem k tomu aby som mohol príjmať terestriálne vysielanie... dvb-t príjmač už mám :) čosa týka DVB-T som úplný začiatočník, ale nie je to moje ospravedlnenie, ale...

ešte dalšia otázočka ohľadne príslušenstva do amika... kde ich je možné zohnať za rozumnú cenu ? :thankyou:
Inuita
Odborník
Odborník

Příspěvek od Inuita »

iqual píše:ahojte všetci: teraz sa asi nechám dosť zahanbiť mojou otázkou, dnes mi došiel AA2 a tešil som sa hlavne na terestriál, čo potrebujem k tomu aby som mohol príjmať terestriálne vysielanie... dvb-t príjmač už mám :) čosa týka DVB-T som úplný začiatočník, ale nie je to moje ospravedlnenie, ale...

ešte dalšia otázočka ohľadne príslušenstva do amika... kde ich je možné zohnať za rozumnú cenu ? :thankyou:
Potřebuješ obyčejnou anténu,klidně stačí síto,nejlépe se zesilovačem,ale prodávaj se i speciální na DVB-T.
Amiko Alien2 Triple Plus S2/S2/DVB-T2< > Spark 1.2.74< >PKT Hyperion v.4 SVN-2874 < > Oscam v.9991< >skylink ICE
martinxp
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od martinxp »

Inuita píše:Ahoj. Mám to přesně tak. Takže podle tebe tam má být v tom mapping řádku ENABLE nebo DISABLE,abych mohl nahrávat více kanálů? Mě to nahrává více jenom s DISABLE.
Musi tam byt disable pro oscam.. je to symlink pro CA0-CA1.
Enable jen v pripade kdyz pouzijes mgcamd nebo jine emulatory jinak by nefungoval.

Zkuste jinou binarku treba tuhle ... ale je to moje kompilace takze znacne ocesana.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Zgemma H7S
Tevii -S660 ... TechnoTrend S2-3200 ... DvbViewer ...
tvheadend, VDR, mumudvb
iqual

Příspěvek od iqual »

inuita ĎAKUJEM :)
chcel by som chytiť dvb-t kanál ktorý je od môjho bydliska vzdialený cca 70km, takže stará anténa by asi nebola dobrý nápad... môže byť niečo takéto ? http://www.mall.sk/dvb-t-anteny/optex-trinappe-7000
Inuita
Odborník
Odborník

Příspěvek od Inuita »

iqual píše:inuita ĎAKUJEM :)
chcel by som chytiť dvb-t kanál ktorý je od môjho bydliska vzdialený cca 70km, takže stará anténa by asi nebola dobrý nápad... môže byť niečo takéto ? http://www.mall.sk/dvb-t-anteny/optex-trinappe-7000
Raději si kup anténu komplet se zesilovačem. 70Km je dost a jestli je slabý vysílač,tak to budeš bez zesilovače špatně chytat.
Inuita
Odborník
Odborník

Příspěvek od Inuita »

martinxp píše:
Inuita píše:Ahoj. Mám to přesně tak. Takže podle tebe tam má být v tom mapping řádku ENABLE nebo DISABLE,abych mohl nahrávat více kanálů? Mě to nahrává více jenom s DISABLE.
Musi tam byt disable pro oscam.. je to symlink pro CA0-CA1.
Enable jen v pripade kdyz pouzijes mgcamd nebo jine emulatory jinak by nefungoval.

Zkuste jinou binarku treba tuhle ... ale je to moje kompilace takze znacne ocesana.
Ten nenatáčí 2 kanály vůbec.
Inuita
Odborník
Odborník

Příspěvek od Inuita »

Bral by sem tuto:Philips SDV8622/12 (vonkajšia anténa). 40 Decibelů to už je dělo :!:
logan
Pokročilý
Pokročilý
satelitni prijimac: Zgemma H7S

Příspěvek od logan »

Inuita píše:
logan píše:
Inuita píše:Tak jsem zjistil,že Amiko Alien2 není schopen pravidelně zpracovat zápisy na kartu,když skylink mění klíče. :!: To je dost nemilé,pokaždé strkat kartu do certifikované čtečky. ](*,) Máte s tím někdo zkušenosti? Nemůže to dělat ten mapping CA0-CA1,když je na disabled?
Mám mapping CA0-CA1 na enabled asi 10 dní a je pokoj na disabled mi to robilo od konca minulého roku to isté... Tak dúfam, že už bude pokoj.
Vtip je v tom,že já když dám na ENABLED,tak při natáčení jednoho kanálu nemohu sledovat jiný. ](*,) Tak mě vysvětli jak s tím nastavením na ENABLE natáčíš více kanálů :wink:
Našťastie, nahrávanie nie je moja priorita - max. 1 kanál...
polulin
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od polulin »

Ani jedno z toho není anténa, nýbrž pastička na tvou peněženku.
Inuita
Odborník
Odborník

Příspěvek od Inuita »

polulin píše:Ani jedno z toho není anténa, nýbrž pastička na tvou peněženku.
Já mám tedy tuto:Anténa venkovní DVB-T HN50 a jsem s ní spokojen,výborná i na HD,ale on si chtěl vybrat s těch co dal link.
iqual

Příspěvek od iqual »

Inuita píše:
polulin píše:Ani jedno z toho není anténa, nýbrž pastička na tvou peněženku.
Já mám tedy tuto:Anténa venkovní DVB-T HN50 a jsem s ní spokojen,výborná i na HD,ale on si chtěl vybrat s těch co dal link.

nemusí byť z linku :) , ja som hľadal a natrafil som na tamtie... na nete som sa dočítal, že je zbytočné utrácať veľké peniaze za anténu :) že aj nejaká zo supermarketu postačí ,,, ? :)
stimpy_hoek

Příspěvek od stimpy_hoek »

Ahoj vsichni,
mam UPC freesat, AA2 s 2xtuner DVBS bez DVBT, nainstalovaný HDMU 11856. Problém mám s SD programy.
Nejhorší je asi ZOOM. To je hnus se na to dívat. vždy se postupně obraz zhoršuje cca 3 sec. a pak naskoci zase peknej a zhoršuje se a tak porad dokola. Ve Sparku je vše ok. Nějaká rada? Mám nastaveno 1080p, 60Hz, YUV. zkoušel jsem snad všechny ostatni kombinace - bez úspěchu.
HDMU mám protože chci ve vnitřní síti sledovat stream jiného programu než jede na TV.
Díky za nápady
Inuita
Odborník
Odborník

Příspěvek od Inuita »

stimpy_hoek píše:Ahoj vsichni,
mam UPC freesat, AA2 s 2xtuner DVBS bez DVBT, nainstalovaný HDMU 11856. Problém mám s SD programy.
Nejhorší je asi ZOOM. To je hnus se na to dívat. vždy se postupně obraz zhoršuje cca 3 sec. a pak naskoci zase peknej a zhoršuje se a tak porad dokola. Ve Sparku je vše ok. Nějaká rada? Mám nastaveno 1080p, 60Hz, YUV. zkoušel jsem snad všechny ostatni kombinace - bez úspěchu.
HDMU mám protože chci ve vnitřní síti sledovat stream jiného programu než jede na TV.
Díky za nápady
Hoď si tam Hyperion a máš obraz jako fík. Streamovat můžeš do PC,nebo tabletu a koukat na jiný kanál taky. :good:
mihu84
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od mihu84 »

jj s hyperionom som velmi spokojny.

Akurat som ho este nespojazdnil na Ipade.
Vu+ Uno 4k, Skylink 23.5, Motor Stab HH90, Parabola 90cm
alessandro.s

Příspěvek od alessandro.s »

Měl bych dotaz jak jste na tom s RAM pamětí. Mám E2 hyperion 3 v2596 a běžně mám cca 30MB volno, ale pokud dám přehrát avi po siti tak mi po chvilce dojde RAM a video se kouše jak to nestíhá, CPU je přitom zatíženo jen na max na 30%. Používám standardní přehrávač co je v hyperionu. Máte to taky tak nebo mám špatně něco Já? Ve sparku to samé prehraji OK.
Inuita
Odborník
Odborník

Příspěvek od Inuita »

alessandro.s píše:Měl bych dotaz jak jste na tom s RAM pamětí. Mám E2 hyperion 3 v2596 a běžně mám cca 30MB volno, ale pokud dám přehrát avi po siti tak mi po chvilce dojde RAM a video se kouše jak to nestíhá, CPU je přitom zatíženo jen na max na 30%. Používám standardní přehrávač co je v hyperionu. Máte to taky tak nebo mám špatně něco Já? Ve sparku to samé prehraji OK.
Teď jsem to zkoušel,zkusil jsem formát MOV a MKV. MKV přehrává v pohodě,stále ještě zbývá 15MB ram,ale soubor MOV se mi taky kouše,u toho je ram 2MB. Fakt to má malou ram. Ony ty soubory MOV a AVI jsou o dost větší než MKV.

PS/ Když přehrávám AVI kodek MPEG4 Video-(XVID) rozlišení 720-576,tak přehrává bez zádrhelů a ram zbývá 25MB,ale když zvednu rozlišení na víc,tak už přehraje jen zvuk. Je to divné,když přehraje TS ve vysokém rozlišení. :o
vinov
Odborník
Odborník

Příspěvek od vinov »

Proc nezkusis do Aliena pichnout starou antenu, jestli ji porad mas na strese, za to nic nedas... Ja jedu uz rok na asi tricet let starou antenu, kterou jsem byl po skonceni analogoveho vysilani liny sundat ze strechy - a ted fachci jako nova, od vysilace jsem asi 50 km.

Pod strechou jsem mival dipol, ten byl na prijem Ct a zrejme to bylo VHF pasmo, a ta antena na kterou jedu doted je sitova na UHF pasmo, ta je venku nad strechou. Dlouho jsem na ni v analogu prijimal Tv Novu. A to dokonce mam porad asi 4m stareho koaxialu (RG59) od te anteny pod strechu, dolu to pak uz vedu novym (RG6) koaxem a funguje to jako z praku :wink:
Proto verim tem casnym testum toho DVB-T tuneru, ve kterych byl ohodnoceny jako velmi citlivy na signal (myslim ze to hodnoceni bylo ze slovenskeho obchodu Elano, nebo jak se jmenuje)

----------
V souvislosti s Alienem a DVB-T bych jeste zminil jednu vec - mam diseqC dvojity prepinac, ktery ma vstup pro DVB-T koax a slucuje ho do jednoho ze Sat svodu (abys nemusel tahnout treti kabel dolu k Alienu ale jen dva pro ty dva sat tunery - mimochodem to je doporuceno mit pro kazdy svuj kabel) a dole u prijimace pak musis mit za asi sto Kc rozbocovac signalu... to se v mem pripade ukazalo jako nefunkcni, po asi pul hodine provozu me na DVB-T klesla sila signalu tak, ze se obraz zadrhaval a nakonec zmizel uplne a dalo se to vratit na puvodni silu signalu jen restartem Alienu (myslim, ze k tomu dochazelo kdyz jsem prepnul na satelit a pk zpet na pozemni vysilani, uz si presne napamatuji, nekde tady vyse jsem to asi kdysi popsal).
Vyresil jsem to natahnutim tretiho kabelu jen pro DVB-T a to slucovani zabudovane v tom prepinaci nepouzivam a uz bych tomu neveril a pri koupi prepinace by me vubec nezajimalo, jestli tuhle funkci vubec ma. Jsou to jen vyhozene penize, vcetne te stokoruny za rozbocovac.
Naposledy upravil(a) vinov dne 27.leden 2014 - 14:50, celkem upraveno 1 x.
iqual

Příspěvek od iqual »

dik za radu :) ale stara antena je niekde davno zabalena... ale kto vie mozno ju vyskusam...
vinov píše:
Proc nezkusis do Aliena pichnout starou antenu, jestli ji porad mas na strese, za to nic nedas... Ja jedu uz rok na asi tricet let starou antenu, kterou jsem byl po skonceni analogoveho vysilani liny sundat ze strechy - a ted fachci jako nova, od vysilace jsem asi 50 km.

Pod strechou jsem mival dipol, ten byl na prijem Ct a zrejme to bylo VHF pasmo, a ta antena na kterou jedu doted je sitova na UHF pasmo, ta je venku nad strechou. Dlouho jsem na ni v analogu prijimal Tv Novu. A to dokonce mam porad asi 4m stareho koaxialu (RG59) od te anteny pod strechu, dolu to pak uz vedu novym (RG6) koaxem a funguje to jako z praku :wink:
Proto verim tem casnym testum toho DVB-T tuneru, ve kterych byl ohodnoceny jako velmi citlivy na signal (myslim ze to hodnoceni bylo ze slovenskeho obchou Elano, nebo jak se jmenuje)

----------
V souvislosti s Alienem a DVB-T bych jeste zminil jednu vec - mam diseqC dvojity prepinac, ktery ma vstup pro DVB-T koax a slucuje ho do jednoho ze Sat svodu (abys nemusel tahnout treti kabel dolu k Alienu ale jen dva pro ty dva sat tunery - mimochodem to je doporuceno mit pro kazdy svuj kabel) a dole u prijimace pak musis mit za asi sto Kc rozbocovac signalu... to se v mem pripade ukazalo jako nefunkcni, po asi pul hodine provozu me na DVB-T klesla sila signalu tak, ze se obraz zadrhaval a nakonec zmizel uplne a dalo se to vratit na puvodni silu signalu jen restartem Alienu (myslim, ze k tomu dochazelo kdyz jsem prepnul na satelit a pk zpet na pozemni vysilani, uz si presne napamatuji, nekde tady vyse jsem to asi kdysi popsal).
Vyresil jsem to natahnutim tretiho kabelu jen pro DVB-T a to slucovani zabudovane v tom prepinaci nepouzivam a uz bych tomu neveril a pri koupi prepinace by me vubec nezajimalo, jestli tuhle funkci vubec ma. Jsou to jen vyhozene penize, vcetne te stokoruny za rozbocovac.
Odpovědět

Zpět na „Přijímače Globo / Opticum / OptiboX / Amiko“