Amiko Alien2 Triplex+ Pkt Hyperion v3

Diskuse o satelitních příjímačích Globo / Opticum / Yumatu / OptiboX/Amiko/Ineos
Odpovědět
logan
Pokročilý
Pokročilý
satelitni prijimac: Zgemma H7S

Re: Amiko Alien2 Triplex+ Pkt Hyperion v3

Příspěvek od logan »

Myslel som u oboch čítačiek dať mhz-600 a cardmhz-356. Takto to na Alienoch2 chodí.
Naposledy upravil(a) logan dne 14.únor 2014 - 11:55, celkem upraveno 1 x.
Inuita
Odborník
Odborník

Příspěvek od Inuita »

@cuco11. Teď jsem s tebe trochu zmatený.Píšeš:Ja mam stale na enabled a dekodovanie viacerych programov naraz mi funguje bezproblemovo a zapisy na kartu 0D96 tiez funguju. Tak ti to funguje,nebo ne :?: Jestli ti obraz nenaskočí po probuzení z deep standby režimu,tak ti to nefunguje. Ty nahráváš v pohodě 3HD kanály při nastavení na ENABLED? Pak tedy máme asi každý jiný Hyperion.
Amiko Alien2 Triple Plus S2/S2/DVB-T2< > Spark 1.2.74< >PKT Hyperion v.4 SVN-2874 < > Oscam v.9991< >skylink ICE
cuco11
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
satelitni prijimac: VU+ SOLO2

Příspěvek od cuco11 »

@logan ok vyskusam a dam vediet vysledok

@inuita Zle som sa vyjadril nabeh po deep standby alebo z vypnuteho prijimaca mi blbne raz nabehne inokedy nie. Ale ked nabehne alebo oscam zapnem rucne nasledne uz funguje spolahlivo - tak som to myslel. Co sa tyka nahravania, tuto funkciu vyuzivam aj ja ale nie az v takom masivnom meritku, poväcsinou nahravam max 1 program a druhy pozeram, vynimocne nahravam 2 programy naraz. Ale skusal som sucasne nahravat 3 programy a 4. pozerat ale kolko z nih bolo HD to naozaj netusim. A bolo to urcite pri enabled.
VU+ SOLO2 .::. 2×DVB-S2, 1×DVB-T .::. OpenSPA_5.0.006 .::. Motor PowerSat DG-380S .::. Parabola 105cm

Amiko Alien 2 Twin + HD-BOX FS-9105+
-->Dreamsky NXP 256HD --> SKY STAR2 --> KAON 570CX
cuco11
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od cuco11 »

Tak som to skusil Mhz=600 CardMhz=356 a stale rovnake - pri disabled tma. kurat sa mi zvysila odozva karty zo 150 na 200 ms.
Test nahravania 3 HD kanalov - HD kanaly dekodovane z karty - len 2 idu sucasne nahravat 3. vypina. Pri kombinacii s HD kanalmi, ktore su dekodovane cez sharing idu nahravat aj 3HD a 4 pozerat.

Nemozete mi niekto poslat alebo dat link na oscam setting, ktory funguje na disabled s oscam-ymod?
Diky.
VU+ SOLO2 .::. 2×DVB-S2, 1×DVB-T .::. OpenSPA_5.0.006 .::. Motor PowerSat DG-380S .::. Parabola 105cm

Inuita
Odborník
Odborník

Příspěvek od Inuita »

cuco11 píše:Tak som to skusil Mhz=600 CardMhz=356 a stale rovnake - pri disabled tma. kurat sa mi zvysila odozva karty zo 150 na 200 ms.
Test nahravania 3 HD kanalov - HD kanaly dekodovane z karty - len 2 idu sucasne nahravat 3. vypina. Pri kombinacii s HD kanalmi, ktore su dekodovane cez sharing idu nahravat aj 3HD a 4 pozerat.

Nemozete mi niekto poslat alebo dat link na oscam setting, ktory funguje na disabled s oscam-ymod?
Diky.
Zkus tam šoupnout toto z přílohy. Karta ICE horní čtečka.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Amiko Alien2 Triple Plus S2/S2/DVB-T2< > Spark 1.2.74< >PKT Hyperion v.4 SVN-2874 < > Oscam v.9991< >skylink ICE
cuco11
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od cuco11 »

Inuita píše: Zkus tam šoupnout toto z přílohy. Karta ICE horní čtečka.
Inuita, velke dakujem uz to funguje aj pri disabled :thankyou:

Inuita
Odborník
Odborník

Příspěvek od Inuita »

cuco11 píše:
Inuita píše: Zkus tam šoupnout toto z přílohy. Karta ICE horní čtečka.
Inuita, velke dakujem uz to funguje aj pri disabled :thankyou:
To jsem rád. :wink: Od toho tu jsme. \:D/
mihu84
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od mihu84 »

Caute,

podarilo sa vam rozbehnut samba server?
potreboval by som pripojit svoj USB disk na amiko2, aby som si vedel kopirovat filmy z PC, ktory je v inej izbe na disk, ktory je pripojeny na TV.
Stale, co budem chciet prenasat udaje, pripojim tento disk na amiko2, ktory je vedla neho a z PC by som po sieti posielal.

Samba server sa mi nepodarilo rozbehat. Vdaka
Vu+ Uno 4k, Skylink 23.5, Motor Stab HH90, Parabola 90cm
cuco11
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od cuco11 »

mihu84 píše:Caute,

podarilo sa vam rozbehnut samba server?
potreboval by som pripojit svoj USB disk na amiko2, aby som si vedel kopirovat filmy z PC, ktory je v inej izbe na disk, ktory je pripojeny na TV.
Stale, co budem chciet prenasat udaje, pripojim tento disk na amiko2, ktory je vedla neho a z PC by som po sieti posielal.

Samba server sa mi nepodarilo rozbehat. Vdaka
Sice velmi dobre nerozumiem co chces kam a ako kopirovat ale ani mne sa nepodarilo spojazdnit vstavany samba server v H3.
Takze pouzivam stary dobry sambaserver v.1, ktory funguje spolahlivo vratane autostartu-pripajam.
Config si vies editovat v /etc/samba/smb.conf
Dufam ze pomoze

Inuita
Odborník
Odborník

Příspěvek od Inuita »

V Hyperionu3 je třeba nastavit oba samba servery,jak Samba server,tak PKT Samba server a pak to frčí. :good:
bleskovka12

Příspěvek od bleskovka12 »

Kdo mi poradí s Montáží wifi pro amiko alien 2+ triplex s E2.Tady už jse m přečetl vše a nikde se tu o tom nepíše.tady jsem něco našel
Blupanel/siec/wlan setup/driver setup - tu wybierasz sterownik w zaleznosci jaki masz
Blupanel/siec/wlan setup/adapter setup - tu przypisujesz wszystko na sztywno, dhcp na nie ( mozesz probowac na tak) , szyfrowanie-tak, wpa, tkip.Blupanel/siec/wlan setup/restart wlan
Blupanel/siec/wlan setup/wlan scanning - zielonym dajesz polacz i wyrzuci cie do wlan setup. Na koncu sprawdzam w wlan status i ewentualnie robie test sieci.

Zawsze tak robie w tej kolejnosci i zero problemow

Odesláno: 16.únor 2014 - 15:22Zobrazit zprávu

ale v tonm 2 bodu je potřeba vše vyplnit a to je tam asi 8 položek kterým nerozumím jak je například szyfrowanie-tak, wpa, tkip.
Inuita
Odborník
Odborník

Příspěvek od Inuita »

Už jsem ti to psal v soukromých zprávách,že musíš uvést jaký máš wifi adapter a víš vůbec jaké máš šifrování své wifi sítě??? Jestli máš šifrování WPA2-PSK,tak ti ani originál adaptér Amiko Nano v E2 Na 90% nepůjde.Podle mne E2 toto šifrování nepodporuje. Alespoň mě to v hyperionu nešlo. Ve Sparku to šlo,ale jak už jsem ti psal,adaptér se tak silně zahříval,že na něj nebylo možné položit prst.Po 2 měsících skončil na reklamaci a sám prodejce raději vrátil peníze,než by ho vyměnil. Zlatej spolehlivej kablík. :good:
vinov
Odborník
Odborník

Příspěvek od vinov »

bleskovka12 píše: ale v tonm 2 bodu je potřeba vše vyplnit a to je tam asi 8 položek kterým nerozumím jak je například szyfrowanie-tak, wpa, tkip.
Nejdriv bych ti rekl abys pouzil drat na pripojeni k internetu, protoze o wifi asi moc nevis. Ale jeste nehazej rucnik do ringu, nejdriv si musis zjistit, jake sifrovani pouziva tvoje domaci wifi sit. Zarizeni pak musi pouzit tu samou sifru (kodovani) ktera je bud wep (velmi slabe zabezpecni), nebo wpa nebo pak wpa2, to druhe je dnes celkem bezne a pokud mozno, tak doporucene (aspon ve vetsich mestech kde piratstvi muze spise kvest). Podvyber pod wpa2 je pak bud tkip nebo aes, anebo tkip a aes soucasne, cili oba dva mody sifrovaciho klice (nebo co ty zkratky presne znamenaji, coz te nemusi zajimat).

Ne kazde koncove zarizeni (prijimac wifi signalu) umi pouzit novejsi kodovani wpa2 a tak musi byt domaci vysilac nastaveny na nejnizsi spolecny jmenovatel, aby i to nejstarsi a zastarale zarizeni ktere doma mas umelo jeho signal rozkodovat.

Takze nejdriv si musis zjistit, jakou wifi sit doma mas, nebo muzes zkusit nastavit tu enigmu naslepo a uvidis co bude nebo nebude fungovat. Ale nejspis budes potrebovat nekoho znaleho techto veci aby se ti na to mrknul, sem takove dotazy moc nepatri, kdo si spini ruce s linuxem, ten vice mene zna jak nastavit sit, ledaze je to specialne v nejake enigme nestandardne resene.

Natahni drat jestli muzes, aspon pro zacatek a enigma se pripoji automaticky. Nevim jak je enigma inteligentni, nektera zarizeni si dovedou zjistit typ wifi site sama a jen si reknou o heslo a jmeno site (SSID), jenze to asi nebude pripad enigmy.
Naposledy upravil(a) vinov dne 18.únor 2014 - 14:46, celkem upraveno 1 x.
bleskovka12

Zatím moc děkuji jak inuita tak vinov.To co jsi zde napsal mně hodně pomohlo za prve SSID - jmeno sítě jsem nevěděl i taková maličkost mi pomohla a to wpa2 kodování také - jsem nevěděl co to je hned se podívám na nastavení routeru - Huawei EchoLife HG520i. wifi mam-802.11 b/g/n Mini size Wireles Lan USB2.0 adapter (WEP,WPA2,WPS,WMM) a podle toho polského postupu se to možná rozjede.Ještě jednou dík.Na drát jedu vpořádku ale přístroj potřebuji do patra a tam drát nejde táhnout jen velmi těžce tak to zkouším takto a potřebuji pár rad kdo se s tím zabýval nebo kdo tak jede.
Inuita
Odborník
Odborník

Příspěvek od Inuita »

bleskovka12 píše:Zatím moc děkuji jak inuita tak vinov.To co jsi zde napsal mně hodně pomohlo za prve SSID - jmeno sítě jsem nevěděl i taková maličkost mi pomohla a to wpa2 kodování také - jsem nevěděl co to je hned se podívám na nastavení routeru - Huawei EchoLife HG520i. wifi mam-802.11 b/g/n Mini size Wireles Lan USB2.0 adapter (WEP,WPA2,WPS,WMM) a podle toho polského postupu se to možná rozjede.Ještě jednou dík.Na drát jedu vpořádku ale přístroj potřebuji do patra a tam drát nejde táhnout jen velmi těžce tak to zkouším takto a potřebuji pár rad kdo se s tím zabýval nebo kdo tak jede.
Asi máš adapter co je na obrázku v příloze že? Teoreticky by to mělo jít.Když si klikl na ten driver RT5370 napsalo ti to,že to rozpoznalo adaptér? Stále,ale pochybuji,že E2 se připojí přes WPA2-PSK. Ale možná máš nižší způsob zabezpečení a půjde ti to. Přeji hodně úspěchů. :wink:
tras
Odborník
Odborník

Příspěvek od tras »

Skopírované iného fora:

Miesto wifi kľúča je možnosť použiť aj wifi mostík, výjde to na asi 30€ a je použiteľný stále a do všetkého, aj tam kde zariadenie nepodporuje žiadne wifi pripojenie iba káblom s koncovkou rj40. Nevýhodou je že ho treba schovať alebo strpieť že mi pribudla skrinka s anténkou.

Aj to je riešenie, takto si môžeš na poschodí naťahať káble aj k ďalším zariadeniam.
Bežný užívateľ
~*uClan USTYM 4K PRO TWIN *Openbox AS4K CI*Amiko Alien A3 Combo*~
***Emme Esse 100cm - 85°E~30°W, Maximum e85***
bleskovka12

Inuita
přesně jak píšeš.Po kliknutí na ovladač rt 5370 to detekuje wifi s Mac adresou a píše:
Note when wireless mode is enable Lan interface is down.
if you need to-re use LAN interface you need to disable wireless support and restart tuner
if you want to use wlan interface you need perform 2 steps
1.wifi setup
2.re/start wlan
you can check if connection has been established by runing the option conection status
ale pak je tam další problem
PKT WLAN setup
netvork SSID nevím co tam dat dal jsem tam INTERNET jak to našlo jedinou síť
šifrování dal jsem ano možnost ne
encryption Type dal jsem WPA možnost WEP,WPA2, -
encryption WAP2 Type dal jsem TKIP možnost AES
encryption WEP KEY index dal jsem 1 možnost 2,3,4
šifrovací klíč dal jsem .......... ten co používám pro notebook
Wireles Mode dal jsem Infrastrukture možnost ADHOC
Link mode dal jsem 11bgn- mixed
TX power je 100
použít DHCP ano možnost ne
IP adresa co mi určil routr
síť maska 255.255.255.0
Brána 10.0.0.138 routru a sále někde je chba nefachčí
Inuita
Odborník
Odborník

Příspěvek od Inuita »

Hlavni vec je jake zabezpeceni site pouzivas.Jestli tu nejvyssi wpa2-psk,tak ti to v E2 na 90% nepujde.
vinov
Odborník
Odborník

Příspěvek od vinov »

To jmeno site (SSID) a typ zabezpecni (wpa nebo wpa2) a typ klice (tkip, aes) bys mel byt schopny vycist z nastaveni toho tveho wifi routeru, kdyz se do nej nalogujes. Ty vsechny udaje musi souhlasit, jinak se ta enigma nepripoji.

Jestlize do par set metru od tebe nemaji sousedi wifi a enigma si sama nasla ten SSID: INTERNET, tak to zrejme bude tvoje domaci wifi sit. SSID je nutne k rozpoznani ci je ta ktera wifi sit, ve meste se wifi site muzou dost prekryvat.
Inuita
Odborník
Odborník

Příspěvek od Inuita »

Tak mám malý poznatek.Od té doby co jsem zneschopnil plugin ClearMem mi chodí zápisy v pořádku.Už je to měsíc.Ono to čištění paměti stejně nemá dlouhodobý význam.Jakmile jsem začal nahrávat,tak paměť stejně klesla na hodnotu kde byla před čištěním.
Odpovědět

Zpět na „Přijímače Globo / Opticum / OptiboX / Amiko“