Dipol,dipol100 píše:Pro upřesnění, mám parabolu Fuba 85 Al. Dnes jsem si nechal parabolu přeměřit a kvalita kolísá mezi 92-94%, síla cca 86%, BER 0. LNB quad monoblok 19.2/23.5 je uchycený za tu část, která míří na Astra 23,5, dnes jsem to raději odzkoušel i zakrytím ruky, Astra 19,2 má kvalitu cca 94% a sílu 91%. Kabely jsou cca půl roku staré (128 měděných žil + měděná fólie) a dlouhé dle toho, kam je vedu od 10 do 25m a dělá to na všech koncích to samé. Stejné výpadky má i LG TV s vlastním CI modulem a vlastní kartou. Obávám se, že na svědomí to může mít buď menší zisk LNB, nebo to, že ve vzdálenosti 300m jsou na betonovém silu umístěny vysílače všech mobilních operátorů a některých poskytovatelů internetu. V té vzdálenosti 300m jsou od směru osy Astry 23,5 vlevo o 25m. Zajímavé je, že to dělá na Solo2 a TV LG jen u ČT HD. ČT Sport, Nova HD a Prima HD jsou bez výpadků. Zkoušel jsem souběžně nahrávat ČT HD, ČT Sport a Nova HD v blocích po 3 hodinách po celý den a po celou noc, a to jak na LG, tak na Solo2. Pak jsem videa projel přes TS Doctor a Videa z ČT Sport a Nova HD během 24 hodin 0 chyb, ČT HD 978 chyb - kostičky a občas 1-2sec. výpadek. Stejné chyby ve stejném čase byly jak na Solo2, tak na LG. Ještě je zajímavé, že neHD programy ze skupiny ČT (ČT1,2,Sport...) mají SNR jen 60%, Nova, Telka a atd ... mají SNR 100. Neexistuje LNB s filtrem proti Wifi a GSM? Nemá někdo stejný problém......
1.Podal jsi tu mraky informací, ale zmateně a tak to nemá valnou vypovídající hodnotu. Především na % se nehraje, používej alespoň údaje z obrázku nastavení finderu nebo signal metru co sem dal Tabi.
2.Kdo kontroloval tu parabolu, čím a jak? Nevěřím tomu, že to byl nějaký technik, protože určitě by Ti neřekl nějaké hodnoty v %, ale takové co jsou na těch fotech z měřáku. Navíc při pohledu na spektrum přístroje by rušení bylo viditelné.
3.Pokud se v tom zmatku dobře orientuju tak máš problém především s vertikální polarizací-takže nám řekni jak máš nastavený skew toho monobloku. Pokud nijak, tak se odeber na střechu a oprav si to.
4.Pokud máš multimetr-změř jaké napětí máš na výstupu z přijímače na V polarizaci a napiš to sem.
5.Nějaké chyby v konvertoru nebo problém v rušení ponechme zatím bokem.
6.Až to vyšetříš tak sem napiš.