Vu Solo2 diskusia

Diskuze k nastaveni a fungovani prijimacu
Odpovědět
w.o.l.f.
Expert fóra
Expert fóra

Re: Vu Solo2 diskusia

Příspěvek od w.o.l.f. »

dipol100 píše:Pro upřesnění, mám parabolu Fuba 85 Al. Dnes jsem si nechal parabolu přeměřit a kvalita kolísá mezi 92-94%, síla cca 86%, BER 0. LNB quad monoblok 19.2/23.5 je uchycený za tu část, která míří na Astra 23,5, dnes jsem to raději odzkoušel i zakrytím ruky, Astra 19,2 má kvalitu cca 94% a sílu 91%. Kabely jsou cca půl roku staré (128 měděných žil + měděná fólie) a dlouhé dle toho, kam je vedu od 10 do 25m a dělá to na všech koncích to samé. Stejné výpadky má i LG TV s vlastním CI modulem a vlastní kartou. Obávám se, že na svědomí to může mít buď menší zisk LNB, nebo to, že ve vzdálenosti 300m jsou na betonovém silu umístěny vysílače všech mobilních operátorů a některých poskytovatelů internetu. V té vzdálenosti 300m jsou od směru osy Astry 23,5 vlevo o 25m. Zajímavé je, že to dělá na Solo2 a TV LG jen u ČT HD. ČT Sport, Nova HD a Prima HD jsou bez výpadků. Zkoušel jsem souběžně nahrávat ČT HD, ČT Sport a Nova HD v blocích po 3 hodinách po celý den a po celou noc, a to jak na LG, tak na Solo2. Pak jsem videa projel přes TS Doctor a Videa z ČT Sport a Nova HD během 24 hodin 0 chyb, ČT HD 978 chyb - kostičky a občas 1-2sec. výpadek. Stejné chyby ve stejném čase byly jak na Solo2, tak na LG. Ještě je zajímavé, že neHD programy ze skupiny ČT (ČT1,2,Sport...) mají SNR jen 60%, Nova, Telka a atd ... mají SNR 100. Neexistuje LNB s filtrem proti Wifi a GSM? Nemá někdo stejný problém......
Dipol,
1.Podal jsi tu mraky informací, ale zmateně a tak to nemá valnou vypovídající hodnotu. Především na % se nehraje, používej alespoň údaje z obrázku nastavení finderu nebo signal metru co sem dal Tabi.
2.Kdo kontroloval tu parabolu, čím a jak? Nevěřím tomu, že to byl nějaký technik, protože určitě by Ti neřekl nějaké hodnoty v %, ale takové co jsou na těch fotech z měřáku. Navíc při pohledu na spektrum přístroje by rušení bylo viditelné.
3.Pokud se v tom zmatku dobře orientuju tak máš problém především s vertikální polarizací-takže nám řekni jak máš nastavený skew toho monobloku. Pokud nijak, tak se odeber na střechu a oprav si to.
4.Pokud máš multimetr-změř jaké napětí máš na výstupu z přijímače na V polarizaci a napiš to sem.
5.Nějaké chyby v konvertoru nebo problém v rušení ponechme zatím bokem.
6.Až to vyšetříš tak sem napiš.
zgemma h7s, Vu+solo2, t-90 4°W-39°E
dipol100
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od dipol100 »

Tedy 14,9dB pro Astru 23,5 a 15,2dB pro Astru 19,2.
Napětí pro Hor.polarizaci 13,5-14V a Vertikál.pol. 17,5-18V
Skew má být na -0,1 stupně, takže je na 0, protože -0,1 nedokážu nastavit.
Nicméně budu asi Solo2 vracet, protože jsem ho měl dnes u kámoše a když jsem před chvílí stáhl nahrávky a projel je přes TS Doktor, byly tam opět chyby, během 3 hodin 12x kostičky na ČT HD, ostatní HD OK.
w.o.l.f.
Expert fóra
Expert fóra

Příspěvek od w.o.l.f. »

dipol,
nezdají se mi ty hodnoty napětí, měly by být vyšší zítra se pro zajímavost podívám na ty své, dále ty hodnoty dB, co jsi tu uvedl se zdají o.k. ale nevím na jakých TP jsi měřil. Dále nepíšeš nic o tom jaký máš na solo image (možná někde nahoře), na jaký disk nahráváš? Je externí? Třeba nestíhá disk, zkoušel jsi nahrávat např z HD kanálů na Astře 19E? V rámci objektivity jsi mohl kolegův přijímač vzít k Tobě.
dipol100
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od dipol100 »

Z Astry 19,2 jsem nahrávat nezkoušel, stačil mi test nahrávání z HD Nova a HD Prima, ty jsou bez problémů, ale já spíš potřebuji funkční ČT HD (možná je to tím, že má o 1/3 vyšší datový tok a proto je náchylnější). Image mám openatv-4.2-vusolo2-20140831_usb.zip, disk interní Seagate, ale dělá to i na externím Samsungu. Zajímavé je, že zatímco jsem nahrával na Solo2 u kámoše o 20km dál, byly chyby v nahrávkách na stejných místech, jako u mne doma na LG TV. Takže to vypadá spíš na to, že skutečně ČT HD vysílá občas kostičky a nikdo z vás je nevidí/nevnímá i když jsou i přes 1/3 obrazovky, nebo si to neumím vysvětlit, jak je možné, že je ve stejnou dobu zachytí na dvou různých místech dva různé přístroje....
dipol100
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od dipol100 »

Mám prosbu, nenahrál by někdo z vás v kuse zítra ráno třeba od 6:00 do 9:00 a pak hned od 9:00 do 12:00 z ČT HD tyto dva bloky (také je nahrávám) a já bych pak zkusil najít kostičky, jestli je tam v tu samou dobu budete mít taky, co vy na to?
jano73
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od jano73 »

Tú voltáž máš v poriadku. Ja mám 13.5 a 18.2 naprázdno.
Ja byť tebou tak ten monoblok pošlem k čertu.
Ramienko+dva LNB a môžeš si každý krútiť ako chceš.
Pri 85 parabole dokážeš v celkom dobrej kvalite zachytiť rozsah 28.2E-16E- takže u pozícií Astra 23.5E a 19.E by nemal byť problém.
Hľadám niekoho, kto mi opraví starú poruchanú kosacku
a zavezie jedno dlhe pole hnojom.
Kto do mňa kameňom, ja do neho balvanom.
dipol100
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od dipol100 »

Jaký LNB pro jednu družici se čtyřmi vývody bys mi doporučil? Na Astru 19,2 kašlu, stačí mi 23,5, ale v kvalitě výrobců LNB se moc nevyznám.
w.o.l.f.
Expert fóra
Expert fóra

Příspěvek od w.o.l.f. »

dipol,
pokud se to zakostkování projevuje na obou přijímačích v jediný moment (třeba jako kdyby před parabolou přeletěl pták) potom by se eventuelně o rušení jednat mohlo, každopádně já mám hodnoty napětí 13.9 a 18.05 V.
Zítra zkusím něco nahrát, ale neslibuju, jdu k doktorovi. Jen tak pro info odkud jsi? Nemáš po ruce obyčejný lnb?
jano73
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od jano73 »

Podľa toho čo písal, tak niekde kúsok za Prahou :D , teda poludníkom.
Veru dobre by bolo odskúšať to ešte na nejakom LNB za nejakých 100 kačiek.
Hľadám niekoho, kto mi opraví starú poruchanú kosacku
a zavezie jedno dlhe pole hnojom.
Kto do mňa kameňom, ja do neho balvanom.
w.o.l.f.
Expert fóra
Expert fóra

Příspěvek od w.o.l.f. »

no podle toho skew to muze byt treba nekde nad Č. Budějovicema, nejdou mi do hlavy ty vypadky u obou pristroju ve stejny cas, to muze byt klidne i nejake ruseni v domacnosti, tezko rict..
dipol100
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od dipol100 »

Jsem od Litoměřic, to obyč LNB mám v plánu vyzkoušet, snad se mi to přes víkend podaří. Jinak budu moc rád, když něco nahrajete, abych měl srovnání. Předem dík
dipol100
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od dipol100 »

w.o.l.f. píše:no podle toho skew to muze byt treba nekde nad Č. Budějovicema, nejdou mi do hlavy ty vypadky u obou pristroju ve stejny cas, to muze byt klidne i nejake ruseni v domacnosti, tezko rict..
Ona to bylo ve stejný čas v domácnostech vzdálených od sebe 20km.
w.o.l.f.
Expert fóra
Expert fóra

Příspěvek od w.o.l.f. »

dipol100 píše:Jsem od Litoměřic, to obyč LNB mám v plánu vyzkoušet, snad se mi to přes víkend podaří. Jinak budu moc rád, když něco nahrajete, abych měl srovnání. Předem dík
V Litoměřicích pod Radobýlem jsem byl jako voják, ale to už je skoro 30let :).
Moc času jsem neměl, tak jsem z ČTHD nahrál dnes dopoledne Toulavou kameru, teď jsem ji pustil a nezaznamenal během té necelé půlhodinky žádný problém.
Bylo by dobře napsat co máš za monoblok (sinle-twin)? Případně kolik přijímačů doma.
dipol100
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od dipol100 »

Mám LNB quad monoblok 19.2/23.5, jenže mě to nahrávalo s kostičkami i u kamaráda, co má také quad monoblok 19.2/23.5, ale od jiného výrobce a kostičky jsem tam měl taky, on má dreambox a kostičky mu o prý nedělá. Já mám doma ještě LG 42LA620S a v ní CI slot s kartou Irdeto od T-Mobile a na ní se mi ty kostičky nahrávají v ten samý okamžik taky. Tak mám buď smůlu na tunery, které jsou více vnímavé vůči chybám, nebo mám "štěstí" na okamžik, kdy tam ta chyba zrovna je. Zkus prosím nahrávat dnes od 16:00 do 19:00 a já udělám to samé, jestli se chyba neprojeví. Záznam z dnešní noci a dopoledne zpracovávám a dám vědět, jestli v Toulavé kameře něco bylo.
w.o.l.f.
Expert fóra
Expert fóra

Příspěvek od w.o.l.f. »

Dipol,
to nahrávání neklapne, doma budu až pozdě večer-mám odpolední. Stejně bych to zkoukl až někdy příští týden, máme nějaké rodinné oslavy. Nemáš fakt možnost půjčit jiný lnb, nebo někde na krámě koupit dá se už sehnat okolo 100,-Kč stačí obyč. singl. pak bys pokročil o kus dál.
dipol100
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od dipol100 »

Právě proto jsem to zkoušel u kámoše o 20km km dál na jiném LNB a i tam to nahrávalo s kostičkama.
w.o.l.f.
Expert fóra
Expert fóra

Příspěvek od w.o.l.f. »

a to jsi dával zas na tu flashku? Nezkoušel jsi jinou? Co tak to preflashovat na Vti nebo Bh, nčetl jsem tu, že by někdo měl obdobné potíže.
dipol100
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od dipol100 »

Vti jsem tam měl taky, ale bylo to stejné. Jedině bych tam mohl vyzkoušet pro ICE kartu něco jiného, než cccam 2.3.0, scam 3.59 a scam 3.60. Ještě jsem tam neměl Oscam, protože nevím který a na na bádání a nastavování konfiguráků nemá v tuto chvíli bohužel čas. Jinak nahrávám na interní HDD a bez problémů zvládá nahrávání 4 HD programů, přehrávání jednoho z nich a ještě stahování přes síť.
JOSKAA
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od JOSKAA »

Všechny stanice na Skylinku mi jdou, jen tyto dvě EroX HD a EroXXX nejdou, mám kartu ICE 0D96. Mám BS verzi OScamu a v oscam.server mám pincode = 0000 a maturity_rating = 15. Může mi někdo poradit jak je rozchodit.
681010
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
satelitni prijimac: ,vu+duo ,vu solo2

Příspěvek od 681010 »

musíš kartu otevřít v jiném sat
měl jsem stejný problém
VU+solo2 bh 2.1.6,
Odpovědět

Zpět na „VU+ DUO, SOLO, UNO, ULTIMO, ZERO, SOLO 4K, Uno 4K, Duo 4K, Ultimo 4K“