Golden Interstar Xpeed LX3

Odpovědět
dufoq3
Expert fóra
Expert fóra

Re: Golden Interstar Xpeed LX3

Příspěvek od dufoq3 »

nic v zlom, ale henry33 by mohol zalozit vlastne vlakno ohladom jeho problemu, pretoze sa to riesilo uz asi na 5 stranach spolu tu v casti GOLDEN INTERSTAR a aj vo vlakne o parabole E-85.

Nechem nikoho urazit, ale uz boli polozene henrymu polozene asi vsetky otazky a bojim sa ze odpovedal na polovicu. Kazdopadne ak to nevadi, tak to nerieste v tomto vlakne
Vu+ Uno 4K SE [E2 - ATV], lcd4linux - SAMSUNG SPF-107H
auto update picons, ASUS router OSCam, enigma2 OSCam
georg11
Veterán fóra
Veterán fóra

Příspěvek od georg11 »

Sice nevím proč by se problémy s LX neměly řešit v tomto vlákně ale máš pravdu v tom, že henry33 není schopen odpovědět na jednoduchou otázku. Jenom malý dotaz, co se má tedy řešit v tomto vlákně a kdo o tom bude rozhodovat?
Octagon 8008, různé image v multibootu
Zgemma H7.S image openATV
Radkoslav2
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od Radkoslav2 »

Henry, dik za info. Tiez som skusal rozne kombinacie. Mam to zapojene teraz takto:
tuner A: diseqC 4/1 A=13, B=19.2, C=23.5, D=28.2
tuner B: je prepojeny tym ciernym kablom s tunerom A
tuner C: DVB-T
Mam kupeny aj twin LNB inverto black ultra, ktory chcem dat na poziciu 23.5E, ale este som ho nenamontoval, lebo je kosa :)
Premyslal som aj nad dokupenim 4.tunera S2, ale ked to neslape, tak neviem, ci to nie su zbytocne vyhodene prachy.
VU+ Ultimo 4K: DVB-S2 + DVB-T2, 1TB HDD, R.I.P. Xpeed LX3
FTE AL 105: 13°E, 19.2°E, 23.5°E a 28.2°E
50" plazma Panasonic Viera
henry33
Odborník
Odborník

Příspěvek od henry33 »

dufoq3 nehneva sa,ale mudrost nadovsetko kazdy sa tu snazil riesit moj problem a na KAZDU otasku SOM ODPOVEDAL a nik nedokazal moj problem doriesit,plno reci a skutek utek.Nechal som to tak.Georg11 parabolu mam na streche panelaku.
Radkoslav2
Pokročilý
Pokročilý

Dobre páni, nebudem uz spamovat, ale mam este otazku:
Moze vadit, ak je funkcny nadbytocny satelitny kabel zmotany do kruhu o priemere asi 40cm, cca 5 zavitov? Nechcel som ho totizto este skracovat, pretoze som tomu vsetkemu hladal pevne miesto.
Signal mam OK, skor mam na mysli prave to prepinanie s diseqcom. Mate to niekto z vas podobne, alebo mate kabel natiahnuty presne?
Dik.

doplnenie: kábel mám CAVEL KF114
liquere
Veterán fóra
Veterán fóra

Příspěvek od liquere »

Georg niet nad jasnu odpoved...... :smich: to bude ten feed
VU UNO openATV, plna skrina kramov ;)
Tento cely prispevok bol napisany bez financnej pomoci EU a tapatalku!
Niektore mimovladky a OZ by mali byt zakazane zo zakona, lebo sluzia len na rozvracanie statov.
georg11
Veterán fóra
Veterán fóra

Příspěvek od georg11 »

Jo to mě uklidnilo já myslel že jí má ve sklepě :D
Spencer
Odborník
Odborník

Příspěvek od Spencer »

Radkoslav2 píše:Dobre páni, nebudem uz spamovat, ale mam este otazku:
Moze vadit, ak je funkcny nadbytocny satelitny kabel zmotany do kruhu o priemere asi 40cm, cca 5 zavitov? Nechcel som ho totizto este skracovat, pretoze som tomu vsetkemu hladal pevne miesto.
Signal mam OK, skor mam na mysli prave to prepinanie s diseqcom. Mate to niekto z vas podobne, alebo mate kabel natiahnuty presne?
Dik.

doplnenie: kábel mám CAVEL KF114
Kde je zapojený "funkcny nadbytocny satelitny kabel zmotany do kruhu" ? Myslíš kábel za diseqc prepínačom v smere do prijímača ? Ak áno, aká je celková dĺžka kábla ? Podľa Tvojho popisu by prebytočný kábel mohol mať cca 6m, čo by nemalo robiť problém.
PS. No ked máte tie problémy s diseqc 1.0 problémy, skúsim zobrať prijímač k segre a vyskúšať ho na dvoch prepínačoch . Ale nebude to hneď.
Xpeed LX3,SF8008,T 90.
Radkoslav2
Pokročilý
Pokročilý

Mam to zapojene takto:
4x single LNB GT-SAT DIAMOND Single GT-LST40D
Diseqc prepinac (momentalne AMIKO 4/1 Premium outdoor) mam asi 1.5m od LNB-ciek za parabolou.
Asi 1m od diceqc-u smerom k prijimacu mam ten stoceny kabel.
Celkova dlzka kabla od prijimaca k diseqc-u je asi 20-25m. Kábel mám CAVEL KF114.

Vidim v popise, ze mas tiez LX3-jku a parabolu T90. Aky mas diseqc a kolko toho tam mas nasekaneho? Ak ti to ide uplne bez problemov, skus pre tu srandu spustit plugin Test Diseqc.
Dik :)
Tabi
Odborník
Odborník

Příspěvek od Tabi »

Tak jsem ten DiSEqC Tester odzkoušel a výsledek je následovný.
Po podrobném prozkoumání jsem zjistil, že chyby mám na TP které, nemohu naladit z důvodu malé paraboly.
Např. na 5W to je 11,059 H (120cm parabola)

výpis z logu:
5.0W Ku-band Eutelsat 5 West A, Low Band, H:
Tested 2 transponders
1 (50%) transponders succeeded
1 (50%) transponders failed
The 1 unsuccessful tuning attempts failed for the following reasons:
tune_failed: 1 transponders failed

tune_failed previous planes:
5.0W Ku-band Eutelsat 5 West A, Low Band, V ==> 5.0W Ku-band Eutelsat 5 West A, Low Band, H
(10972, 29950, 1, 5, 2, 3550, 0, 1, 0, 2, -1, -1) ==> (11059, 23700, 0, 3, 2, 3550, 0, 1, 0, 2, -1, -1)

TP na 10,972 V jede v pohodě. Okolní TP 11,054/V a 11,096/V jedou taky.

Další chyby jsou na Astře 28E což je logické s T55.

Používám DiSEqC S8/1PCP-W2 na tuneru B - přepínání O.K.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
VU+ Uno 4K SE / Turbo USB tuner DVB-T2 / SSD 120GB /mechanika DVD Dell
iNEOS ZX4 / AB WiFi dongle 5dB
Toroidal T55 (28E, 23E, 19E, 13E, 9E, 4,8E, 1W, 5W)
Tabi
Odborník
Odborník

Příspěvek od Tabi »

Pozor na online aktualizaci openatv-4.3-xpeedlx3-20150109 box nenajede, ale dá se do něj dostat přes FTP.
VU+ Uno 4K SE / Turbo USB tuner DVB-T2 / SSD 120GB /mechanika DVD Dell
iNEOS ZX4 / AB WiFi dongle 5dB
Toroidal T55 (28E, 23E, 19E, 13E, 9E, 4,8E, 1W, 5W)
georg11
Veterán fóra
Veterán fóra

Příspěvek od georg11 »

Tabi píše:Pozor na online aktualizaci openatv-4.3-xpeedlx3-20150109 box nenajede, ale dá se do něj dostat přes FTP.
Totéž je i při aktualizaci openatv-4.2-xpeedlx3-20150109
georg11
Veterán fóra
Veterán fóra

Příspěvek od georg11 »

Ahoj, můžete prosím někdo vyzkoušet PIP u kanálů na stejném transporderu např Nova HD /Prima HD U mě zapnu PIP na Nově, prehodím na Primu vše ok, dám prohodit programy v hlavím okně se prohodí PIP zůstane černý. Podobné problémy jsou údajně i na xtrendech. Díky za info
Na mém dreamboxu 8000 to chodí jak má.
Radkoslav2
Pokročilý
Pokročilý

Aj mne to robi. Taktiez, ak dam 2 HD programy, tak mi obcas seka obraz, ale aj po vynuti PIP. Pomoze len prepnut na iny program a potom sa vratit spat.
velký Johny
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od velký Johny »

Tak se prokousávám laborováním různým nastavováním svojí LX3 a přicházím na stále nové a nové věci, s kterými si nevím rady.
Do dneška jsem měl ve flaschi NFR 4.3 s multibootem. V multibootu však nebylo nic. Dnes jsem nabyl přesvšdčení, že lepší ve flaschi bude Egami. Tak jsem do flasche chtěl hodit image Egami 6.4 - zálohu Ellana. Egami se sice nainstalovalo, verze 6.4 také, ale čisté !! Úplně bez ničeho. Tak jsem postupnš vše potřebné nainstaloval a povídám si: mám tady ještě zálohu z Ellana ATV 4,2, hodím ji do multibootu na USB. Box ji v multibootu přes media/egamiboot/EgamiUpload viděl. Dal jsem instalovat a během 4-5 sec bylo hotovo. Při bootingu mi box sice ATV nabídlo sice, ale nic se nespustilo. Loading stále dokola. Nenainstalovalo se nic. Tak jsem to zkusil několikrát-xkrát jsem přitom formátoval USB a stále stejné.
Proto se ptám - je možné do multibootu instalovat různé zálohy? Nebo pouze čisté image? A v jakém tvaru musí být instalovaný soubor ? V takovém, v jakém mi ho vyhodí box třeba po zálohování nebo v jakém mi přišel emailem z Ellana? Můžu si ho nějak upravit, myslím název? Koncovka "usb.zip" i musí být zachovánaPtáte se, proč chci cpát do multibootu Egami nějakou starou zálohu?
Protože v těch zálohách mi všechno šlapalo, jak má. Nejsem si ještě jistý v kramflecích, abych vše nastavoval od základu - hlavně share- sdílení, tudíž Oscam a CCcam jsou pro mně zatím docela velkou neznámou. Zatím tápu, co mám do boxu nainstalovat a popřípadě jakou verzi, aby mi chodila karta Skylink a sdílení (client).
Xpeed LX3, GM 9080 Combo, T 90
dufoq3
Expert fóra
Expert fóra

Příspěvek od dufoq3 »

do multibootu EGAMI je samozrejme mozne nainstalovat staru zalohu.V egami stlacis MENU na DO (dialkovy ovladac) potom EGAMI MULTIBOOT, spyta sa ta kam ho chces nainstalovat (odpurucam na USB a nie na HDD). Po nainstalovatni (trva cca par sekund) sa ti na danom USB vytvoria nejake priecinky (okrem ineho aj "EgamiBootUpload" - sem nakopiruj tu svoju zalohu v zoZIPovanom formate. Cize napr "MojaZaloha-Ellano-openATV.zip".
Nasledne chod cez DO do menu EGAMI MULTIBOT a zvol INSTALOVAT IMAGE a nasledne zvol prvu moznost z USB. Malo by ti ponuknut instalovat subor, ktory si nakopiroval do EgamiBootUpload - potom si este mozes upravit nazov - ako sa Ti bude ten image zobrazovat a nasledne volis ci chces, aby sa ti kopiroval channel list a setting z EGAMI. Pokial tam davas uz existujucu zalohu (co je podla tvojho popisu aj tvoj pripad) Zvol kopirovanie channel list aj setting NIE. Vyrobca EGAMI a aj ja osobne Ti vzdy odporucam minimalne pri moznosti copy setting dat vzdy NIE.
Po nainstalovani image sa ti box automaticky restartne a po restarte by mal nabehnut prave nainstalovany image. Z takto nainstalovaneho image si vies skopirovat potrebne nastavenia pre OSCAM alebo CCCAM, aby si mal ich zalohu a podobne. Taktiez si vies samozrejme odzalohovat picony, ktore ellano defaultne dava na /usr/share/enigma2/picon a taktiez picony displaya /usr/share/enigma2/piconlcd.

Neviem ci ti bude takto nainstalovana zaloha cez EGAMI-multiboot chodit spolahlivo, no ak nie - vzdy si z nej mozes vykopirovat potrebne nastavenia aj bez toho, aby si mal ten dany image prave spusteny. Instalacia toho image sa Ti ulozi do (za predpokladu, ze si to dal na USB) /media/usb/EgamiBootl/nazov_image_ktory_si_zvolil_pri_instalacii.
georg11
Veterán fóra
Veterán fóra

Příspěvek od georg11 »

Jen pro upřesnění Egami 6.4 je poněkud starší verze bude potom problém s instalací některých nových image.
dufoq3
Expert fóra
Expert fóra

Příspěvek od dufoq3 »

vidis, to som si ani nevsimol, ze tam ma v6.4.
@velky Johny - urcite tam daj v6.6, pretoze ak nie si v linuxe ako tak zdatny, tak budes mat aj problem s mountnutim HDD resp USB v image-och cez multiboot
velký Johny
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od velký Johny »

Přesně, jak mi tady radí dufoq3, jsem udělal, ale záloha se mi nenainstalovala. Já tedy o ní tak zase moc nestojím - je již dost stará. Ale jde mi hlavně o ten oscam a cccam. Ty tam jsou již nainstalované. Všechny picony již mám na USB, to je v pohodě. Setting mám také již svůj.
Jde tedy nějak vytáhnout z té zálohy Ellana jakou verzi Oscamu a CCcamu mám použít?
Xpeed LX3, GM 9080 Combo, T 90
dufoq3
Expert fóra
Expert fóra

Příspěvek od dufoq3 »

ak ti to pomoze, tak tu je moj setting oscamu - len som z neho povymazaval pre teba nepotrebne veci.
Nakopiruj ho do spravneho priecinku (ten zalezi od image a aj od oscamu).

S tymto settingom by sa ti mala bez problemov rozbehnut skylink karta (okrem M7).
prihlasenie cez webove rozhranie:
port: 8888
meno: root
heslo: oscam

ak chces riesit OSCAM-PICONY tak cesta je nastavena /media/usb/picon-oscam.

pribalil som tam aj moje oscam.srvid, oscam.services, oscam.tiers, oscam.keys a oscam.provid, ktore sice pre funkcnost oscamu nie su potrebne, ale pomozu...
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Odpovědět

Zpět na „Golden Interstar“