Karta - RTVS (0668)

Oscam - rady, návody a postupy
Odpovědět
dlhe_pole
Veterán fóra
Veterán fóra
satelitni prijimac: VuSolo4k DM800SE kathrein910

Re: RTVS karta

Příspěvek od dlhe_pole »

slovaky22 píše:Dobrý deň, prečítal som celých 8 strán, skúšal som všetky navrhnuté riešenia napr.
doscam, Oscam - EMU svn 10656, Oscam-6089
snažil som sa zapisovať všetky konfiguracie , napriek tomu sa mi to nepodarilo spustiť.
Chcel by som Vás poprosiť ak má niekto riešenie v Oscam nech mi prosím pošle celý hotový config a odkaz na stiahnutie celého EMU. Ďiky
tak si slabo cital. pretoze vsetko potrebne naozaj najdes tu na fore, dokonca Ti to zjednodusim - tu v tomto threade.. pokial ti to nic nehovori tak si radsej niekomu zaplat za vzdialenu konfiguraciu, usetris cas a nervy ostatnych tu, pretoze nie kazdeho bavi stale dookola odpovedat na to iste
trnovecm
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od trnovecm »

dlhe_pole píše:
slovaky22 píše:Dobrý deň, prečítal som celých 8 strán, skúšal som všetky navrhnuté riešenia napr.
snažil som sa zapisovať všetky konfiguracie , napriek tomu sa mi to nepodarilo spustiť.
Chcel by som Vás poprosiť ak má niekto riešenie v Oscam nech mi prosím pošle celý hotový config a odkaz na stiahnutie celého EMU. Ďiky
tak si slabo cital. pretoze vsetko potrebne naozaj najdes tu na fore, dokonca Ti to zjednodusim - tu v tomto threade.. pokial ti to nic nehovori tak si radsej niekomu zaplat za vzdialenu konfiguraciu, usetris cas a nervy ostatnych tu, pretoze nie kazdeho bavi stale dookola odpovedat na to iste
Ano čas ušetrí ale nervy treba šetriť asi len tebe
SAMSUNG UE40EH5450 ,parabola E-85 multifocus, OPENBOX AS4 K Pro, parabola 105,FORMULER F4 TURBO,HD-BOX FS-9105+ Sky Link,53,0°E/56,0°E/36E/23,5°E/19,2°E/16E/13,0°E/01,0°W
holmatro
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od holmatro »

Za istých okolností táto karta nemusí nabehnúť.Napr. v DM500s s image "geminy4.6" túto kartu v internej čítačke nijako nerozbeháš,pretože driver čítačky nedokáže nastaviť potrebné komunikačné(vcelku atypické) parametre.Prejavuje sa to tak,že karta je podľa ATR rozpoznaná,no ďalej sa už s ňou nekomunikuje.Možno je to aj tvoj prípad.
dlhe_pole
Veterán fóra
Veterán fóra

Příspěvek od dlhe_pole »

holmatro píše:
Za istých okolností táto karta nemusí nabehnúť.Napr. v DM500s s image "geminy4.6" túto kartu v internej čítačke nijako nerozbeháš,pretože driver čítačky nedokáže nastaviť potrebné komunikačné(vcelku atypické) parametre.Prejavuje sa to tak,že karta je podľa ATR rozpoznaná,no ďalej sa už s ňou nekomunikuje.Možno je to aj tvoj prípad.
a toto je co zase za blbost ? zase to tvoje atr, este ze si do toho nezamiesal o5 force irdeto !!
... predstav si ze do dreamu 500 som robil oscam pre rtvs kartu, image openplicko, ale to je myslim sum a fuk ... karta ide jak z partesu.. az neveris mozem Ti nejaky ten oscam zbastlit "only for you" :)
Kasr
Znalec fóra
Znalec fóra

Příspěvek od Kasr »

Trocha od oscamu- kartu som objednal pred viac ako 3 tyzdnami, doteraz nedosla. Nie, ze by som ju niejak potreboval, ale clovek nikdy nevie. Je uz dalsia varka kariet, alebo mam urgovat?
Niejake stb a tv a hlavne Lnb Sharp,noise 1 a 1,2db 25 ročný! a no problém(je ako nový).
Radkoslav2
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od Radkoslav2 »

Ja som ju objednaval medzi prvymi a doteraz mi nedosla. Poslali mi akurat mail, ze aby som pockal, ze maju toho vela...
Ale uz mi ju ani nemusia posielat ... na co? :)
VU+ Ultimo 4K: DVB-S2 + DVB-T2, 1TB HDD, R.I.P. Xpeed LX3
FTE AL 105: 13°E, 19.2°E, 23.5°E a 28.2°E
50" plazma Panasonic Viera
Kasr
Znalec fóra
Znalec fóra

Příspěvek od Kasr »

Nevies, co towercom planuje. Mozno sa najde casom pre nu uplatnenie.
Niejake stb a tv a hlavne Lnb Sharp,noise 1 a 1,2db 25 ročný! a no problém(je ako nový).
dlhe_pole
Veterán fóra
Veterán fóra

Příspěvek od dlhe_pole »

no chlapci neviem neviem.. stare karty, teda prva varka boli de facto karty plustelkove (ležiaky), tie sa minuli a je celkom mozne ze 2 varka budu uniblocky.. to zas bude plakania :)
Kasr
Znalec fóra
Znalec fóra

Příspěvek od Kasr »

Tak ju hodim do kosa.
dlhe_pole
Veterán fóra
Veterán fóra

Příspěvek od dlhe_pole »

tak tak.. zlaty cryptoworks... pripadne este conax je fajn system...
ved si len zober kamaráde co je to za system to irdeto, ked zabudli implementovat do ecm dotazu informaciu o aktual datume ... preto zo zaciatku ice karty slapali za blockerom aj rok, kym sa nanaucili zmenou OP kluca v kombinacii s service chid-mi ciastocne fixnut tento nedostatok .. hold blby underwasserman - soudruh z NDR co vymyslel tento system a e este blbejsi cehun co ho prevzal (myslim Jaru G., to az ma miestny hrdobci nenapadaju za nacionalizmus) :D

BTW: nezabudni si upravit "vies co" :D z dec na hex v pripade ze pouzivas script na update oscamu, pretoze od binarky 10682 je zmena - vid: http://www.streamboard.tv/oscam/changeset/10682
Steiner
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od Steiner »

script na auto update oscamu v žiadnom prípade
ale myslím že zmena sa týka iba výpisu-logu, nie configu, ale dôvod som vôbec nepochopil

Edit:
overené
po doplnení 19 prestal zapisovať 0x13
po doplnení 37 prestal zapisovať 0x25
po doplnení 55 prestal zapisovať 0x37
po doplnení 64 prestal zapisovať 0x40
atď .... :)
„Cross of Iron“
Som človek ktorý v kaviarni sedí pri stole, neprehliada si telefón, ani tablet, ani notebook - len pije kávu - ako nejaký psychopat. : )
holmatro
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od holmatro »

dlhe_pole píše:
holmatro píše:
a toto je co zase za blbost ? zase to tvoje atr, este ze si do toho nezamiesal o5 force irdeto !!
... predstav si ze do dreamu 500 som robil oscam pre rtvs kartu, image openplicko, ale to je myslim sum a fuk ... karta ide jak z partesu.. az neveris mozem Ti nejaky ten oscam zbastlit "only for you" :)
Openpli nie je geminy,a o tom som písal(máš to tam v úvodzovkách).A nepomôže ti žiaden oscam,kedže chyba je drajvroch.Myslím,že podaktorí mohli padnúť práve na tomto,preto som tú informáciu sem dal.Perličkou je to,že v externej čítačke karta šlape,aj keď nie je na tom nič zvláštne,keďže tam sa komunikácia nastavuje defakto hw_ovo.
A inak nemáš za čo.
dlhe_pole
Veterán fóra
Veterán fóra

Příspěvek od dlhe_pole »

holmatro píše: Openpli nie je geminy,a o tom som písal(máš to tam v úvodzovkách).A nepomôže ti žiaden oscam,kedže chyba je drajvroch.Myslím,že podaktorí mohli padnúť práve na tomto,preto som tú informáciu sem dal.Perličkou je to,že v externej čítačke karta šlape,aj keď nie je na tom nič zvláštne,keďže tam sa komunikácia nastavuje defakto hw_ovo.
A inak nemáš za čo.
geminy som prestal pouzivat hned potom ako tam zacali davat timebomb... dlhy cas som pouzival edg nemessis a z nastupom openpli teamu u e2 som vyskusal aj openpli na e1 a "ujalo sa" .. naozaj v nom ide RTVS karta jak vino...
Chlapik ma doma server na tplinku 1043 a uz nebol volny port v USB hub-e a tak sa vyuzil jeden z DM500-viek z detskej izby ako cardserver pre tuto novu RTVS kartu.. Slape to uz nejaky ten piatok a aj na vzdialenej sprave vidim ze to je bez vypadkov
Steiner
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od Steiner »

dlhe_pole píše:BTW: nezabudni si upravit "vies co" :D z dec na hex v pripade ze pouzivas script na update oscamu, pretoze od binarky 10682 je zmena - vid: http://www.streamboard.tv/oscam/changeset/10682
Steiner píše:script na auto update oscamu v žiadnom prípade
ale myslím že zmena sa týka iba výpisu-logu, nie configu, ale dôvod som vôbec nepochopil

Edit:
overené
po doplnení 19 prestal zapisovať 0x13
po doplnení 37 prestal zapisovať 0x25
po doplnení 55 prestal zapisovať 0x37
po doplnení 64 prestal zapisovať 0x40
atď .... :)
až teraz som sa k tomu viac dostal,
takže dôvodom bolo to že mnohí ľudia sú zvyknutí na hexadecimálne Emm dĺžky teraz v logovaní/blokovaní EMM u Sky Germany :D
vyriešené (svn10708), a ako rýchlo :)

Kód: Vybrat vše

card_usb0 [irdeto] oscam1 emmtype=global, len=37 (hex: 0x25), cnt=1: written (66 ms)
„Cross of Iron“
Som človek ktorý v kaviarni sedí pri stole, neprehliada si telefón, ani tablet, ani notebook - len pije kávu - ako nejaký psychopat. : )
miso7711
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
satelitni prijimac: DM800 HD SE A8P,VITAMIN ENIGMA

Příspěvek od miso7711 »

dlhe_pole píše:tak tak.. zlaty cryptoworks... pripadne este conax je fajn system...
ved si len zober kamaráde co je to za system to irdeto, ked zabudli implementovat do ecm dotazu informaciu o aktual datume ... preto zo zaciatku ice karty slapali za blockerom aj rok, kym sa nanaucili zmenou OP kluca v kombinacii s service chid-mi ciastocne fixnut tento nedostatok .. hold blby underwasserman - soudruh z NDR co vymyslel tento system a e este blbejsi cehun co ho prevzal (myslim Jaru G., to az ma miestny hrdobci nenapadaju za nacionalizmus) :D

BTW: nezabudni si upravit "vies co" :D z dec na hex v pripade ze pouzivas script na update oscamu, pretoze od binarky 10682 je zmena - vid: http://www.streamboard.tv/oscam/changeset/10682
Irdeto je dobrý system pre providerov. Dynamicky camkey, parovanie,surflock len pomahaju limitovat share. Mame tu aj insie systemy, ktore uz funguju na novej baze Nagra Ma , a ktore tlacia provideri do svojich novych primacoch a eliminuju share
dlhe_pole
Veterán fóra
Veterán fóra

Příspěvek od dlhe_pole »

miso7711 píše: Irdeto je dobrý system pre providerov. Dynamicky camkey, parovanie,surflock len pomahaju limitovat share. Mame tu aj insie systemy, ktore uz funguju na novej baze Nagra Ma , a ktore tlacia provideri do svojich novych primacoch a eliminuju share
nemas tak celkom pravdu.. nagra, irdeto, nds su zmaknute... problem bol len power vu, ale moderne PC uz pred pol rokom poriesili aj tento problem.. ale je nova TOP 1 v neprekonatelnosti a vola sa Verimatrix
Steiner
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od Steiner »

dlhe_pole píše:no chlapci neviem neviem.. stare karty, teda prva varka boli de facto karty plustelkove (ležiaky), tie sa minuli a je celkom mozne ze 2 varka budu uniblocky.. to zas bude plakania :)
A kúúúú...a, a je to tu,
dorazila 2. várka: 1029....
prvá bola: 4276....

... ale ščúl nemám čas sa s tým zaoberať.
Steiner píše:...Prednosťou "uniblocku" je aspoň to že normálny človek nebude čumieť do bedny ale pôjde radšej na prechádzku do prírody...
...idem na prechádzku do prírody. :)
„Cross of Iron“
dlhe_pole
Veterán fóra
Veterán fóra

Příspěvek od dlhe_pole »

jj, to sa dalo cakat, pretoze prva varka bola leziaky karty z plustelky. irdeto uz myslim vyse rtoka nerobi karty bez uniblocku, ba dokonca par ludom sa v sufliku povaluje aj irdeto v7 karta.

tak si to zhrnme:

1, nove rtvs karty su uz s uniblockom
2, zaroven tym padom aj nove karty plustelka uz budu len uniblock

riesenie:
1, ostava len kupa starych pultovych plustelka kariet a modlit sa ze v buducnosti sa spoja dokopy a na oboch kartach bude mozme mat chidy 000001,000002, a 000006
2, pohnut sedou mozgovou korou a vyriesit uniblock
makatch
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od makatch »

Uvidíme s akymi kartami príde nový "skylink". To aby človek kupoval prístroj aspoň so štyroma šachtami na karty. :-)
Gigablue HD QUAD PLUS oATV 5.1
FormulerF4 oATV 5.3
HD-BOX FS-9105+ oATV5.1

PANASONIC TX-42AS600E
pallinko
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
satelitni prijimac: Wetek Play

Příspěvek od pallinko »

1029 dnes prisla a cez oscam som rozbehol.
Wetek Play
Odpovědět

Zpět na „Oscam - multiprotokolárny kartový server“