freeSAT (UPC Direct)

Odpovědět
vensan
Odborník
Odborník

Re: freeSAT (UPC Direct) - aktuálne parametre na str. 1

Příspěvek od vensan »

fanatix píše:
dlhe_pole píše:bezi ti to zrejme preto ze ti nedosiel este mazaci zapis
Mám zapnuté blokovanie zápisov. Neviem ako to presne funguje, ale ak pridajú nový program, tak mi to nabehne okamžite. Doteraz mi bežia aj HD športy na karte medium a to už je nejaký ten mesiac. :good:
Paneboze za čo!
Jezis kristus z hrobu vstal na vianoce mi Qviarta dal
stoprvni

Příspěvek od stoprvni »

Dobrý den, předně se omlouvám pokud se ptám na něco pro Vás triviálního, ale jsem laik. Mám přijem freesatu a od nich pronajatý sat. příjmač. Četl jsem, že když budu mít příjmač vlastní, budu moct příjmat i FTA programy, hlavně mi jde o maďarský sport 1 a sport 2 a dajto (ano, fotbal :-)). Jenže nevím jaký přístroj koupit, můžete mi prosím poradit? Jde mi o to, aby uměl HD (to snad již umí všechny) a aby uměl nahrávat na hdd. Cenu pokud možno co nejníže, nepotřebuju aby se uměl připojit k internetu nebo aby uměl přehrávat filmy (to řeším jinak). Taky mě zajímá, jak se ty programy FTA naladí? automaticky? nebo se musí nějak dohledat? Omlouvám se za tak triviální dotaz, ale snažím se něco načíst, no moc tomu nerozumím :-)
efendy55
Legenda Fóra
Legenda Fóra
satelitni prijimac: Všetko-4K

Příspěvek od efendy55 »

skús tu si niečo prečítať aby si bol v obraze , stačí pár stránok do zadu . http://www.ab-forum.info/viewtopic.php? ... start=2160
vyber si nejakých favoritov podla seba a potom sa pýtaj ... :poklona:
Všetko 4K
stoprvni

Příspěvek od stoprvni »

Díky moc efendy55, koukal jsem a moc nerozuměl :-D No líbil by se mi například Golden Interstar VOYAGER II. Podle parametrů by měl zvládat co od něj chci. Bude fungovat bez problému? (tzn že do něj vložím kartu od freesatu a naladím/automaticky se naladí stanice?)
Potom se mi líbí (velikostí a překvapivě i dizajnem) Amiko Mini HD, no u toho si nejem už vůbec jistý jestli bude fungovat. Nemusí se nahrávat nějaký firmware nebo podobně? Pokud ano, tak kde, připadně zvládne to někdo jako já? (trubka)
alfsvk

Příspěvek od alfsvk »

Krot svoje vasne.. 8)
napred bonzni, aky mas prenajaty stroj a aku kartu.
Az je parovana zo strojom tak moc vody na inom stroji nenamutis. :smoke:
gusto1
Znalec fóra
Znalec fóra

Příspěvek od gusto1 »

stoprvni píše:Dobrý den, předně se omlouvám pokud se ptám na něco pro Vás triviálního, ale jsem laik. Mám přijem freesatu a od nich pronajatý sat. příjmač. Četl jsem, že když budu mít příjmač vlastní, budu moct příjmat i FTA programy, hlavně mi jde o maďarský sport 1 a sport 2 a dajto (ano, fotbal :-)). Jenže nevím jaký přístroj koupit, můžete mi prosím poradit? Jde mi o to, aby uměl HD (to snad již umí všechny) a aby uměl nahrávat na hdd. Cenu pokud možno co nejníže, nepotřebuju aby se uměl připojit k internetu nebo aby uměl přehrávat filmy (to řeším jinak). Taky mě zajímá, jak se ty programy FTA naladí? automaticky? nebo se musí nějak dohledat? Omlouvám se za tak triviální dotaz, ale snažím se něco načíst, no moc tomu nerozumím :-)
FTA su nekodovane programy. Box si mozes kupit hocijaky s irdeto citackou. Pokial chces nahravat na HDD, tak musi mat aj podporu HDD, nenapisal si konkretne na aky typ HDD chces nahravat (IDE, SATA ... alebo ti staci nejake usb).
Nemam freesat, ale nejak mi nejde do hlavy ako mozes sledovat madarsky sport1, 2 a dajto tak, ze zmenis box.
Ved predsa ty si platis programy a tie su na karte, cize ty ked si kupis novy box aj za milion a kartu pouzijes tu co mas teraz, tak ti pojde to iste co aj na starom boxe.

Neviem ako to freesat riesi z regionmy, ci na cz kartach su aj svk a hu programy ..... Ked som mal kartu upc a platil som si balik plus, tak som mal vseko sk/cz/hu.

Teraz naozaj neviem ako to je, ale novym boxom to urcite neporiesis.
efendy55
Legenda Fóra
Legenda Fóra

Příspěvek od efendy55 »

no za tie peniaze môžu byť ,ale tuším že tieto bazmeky nahrávajú na hdd kodovane to znamená že to prehráš len v tom bazmeku v ktorom si to nahral ,nikde inde ani v pc . [-X či prehráš soft sám to ja neviem ,ale radšej si to daj nahrať tam kde to budeš kupovať a pri skenovaní satelitu by som ti potom ked už tak odporučil v menu nastaviť sieťové vyhladávanie , niekto tu písal že funguje aj fastscan na upc ,tak neviem . ale najprv skús to sieťové....
ale to sa mi nezdá že by tieto programy nefungovali na ich boxe #-o skús im zavolať na upc pracujú tam denne od 10-00 do 22-00-hod aj v nedelu .
Všetko 4K
stoprvni

Příspěvek od stoprvni »

No, na internetu píšou, že pokud budu mít vlastní příjmač s kartou freesat (tu bych nechal vyměnit, ta současná je zřejmě spárovaná s pronajatým boxem, jak píše alfsvk), můžu příjmat mimo programů pro český trh i programy pro slovenský

Kód: Vybrat vše

"Další podstatné výhody vlastního přijímače...
- příjem všech programů UPC bez regionálního omezení*
- vlastní řazení programové nabídky
- multimediální funkce (poslech hudby, MP3, prohlížení fotografií, přehrávání video souborů, Divx, ...)
- možnost připojení k internetu
* dle zvolené freeSAT nabídky, lze naladit např. na Slovensku kompletní českou nabídku a naopak"
A na slovensku jde Dajto, MT4 sport a maďarské mutace programu sport 1 (který vysílá napříkad Laligu, nebo MS v hokeji skupina B apod, mají lepší sožní než jejich česká mutace).

Takže sem si to představoval (asi koukám naivně), že freesatu vrátím jejich box i kartu, která v něm je. Koupím si vlastní přístroj, objednám u nich jenom kartu, kterou vložím a naladím i svk programy.

pro efendyho: děkuju za radu, kódované nahrávání mi nevadí, manželka by si tam občas nahrála nějakou kravinu, na kterou by se mrkla až bude mít čas. TV moc neřeším, no sport mám rád a rád se podívám, proto se to snažím vyřešit i když tomu nerozumím :-D Na freesat jsem volal, ta slečna tomu podle mě rozuměla ještě méně než já. No asi to zkusim znova, možná tam bude někdo jiný
gusto1
Znalec fóra
Znalec fóra

Příspěvek od gusto1 »

Ta slecna tam je dneska sama :-D
Ak si sa zaviazal u freesatu a zobral si aj box, tak asi ti neostava nic len platit za neho prenajom.
Je mozne, ze sa s nimi dohodnes, ze chces vlastny box (za ten co mas samozrejme budes dalej platit) a ze ti poslu novu nesparovanu kartu.
To uz musis riesit zo slecnou
stoprvni

Příspěvek od stoprvni »

volal jsem tam v pátek, snad tam bude někdo jiný :-D No jdu to zkusit :-) Díky moc za rady

edit: tak tam sice byl někdo jiný, ale paní taky nevěděla. Tak nic :( budu googlovat dál :-)
efendy55
Legenda Fóra
Legenda Fóra

Příspěvek od efendy55 »

to sú študenti tý ti neporadia , takže to ber s rezervou , ale majú tam aj technika pýtaj si toho k telefonu ten sa tomu rozumie , tiež som s ním po telefone niečo riešil .
Všetko 4K
stoprvni

Příspěvek od stoprvni »

No řekl bych že tam mají moje číslo už vedené jako "problémový idiot, nezvedat" :-D zkusil jsem napsat email prodejcům sat. techniky, kteří o tom celém píšou na svých stránkách, snad mi poradí co a jak udělat tak, aby to fungovalo :-)
efendy55
Legenda Fóra
Legenda Fóra

Příspěvek od efendy55 »

Všetko 4K
stoprvni

Příspěvek od stoprvni »

mmiriboy: Díky moc, často mě mají za idiota :-)... Takže to je jak jsem si myslel, takhle přesně bych to rád udělal. Parabola je moje, takže vrátím jenom přístroje. Jenom ještě, bude to tedy fungovat tak jak si myslím? Že na svém přístroji s jejich kartou naladím i programy slovenského freesatu? (sport 1 HU, sport 2 HU, M4 sport, slovenské dajto? )
dlhe_pole
Veterán fóra
Veterán fóra
satelitni prijimac: VuSolo4k DM800SE kathrein910

Příspěvek od dlhe_pole »

mmiriboy píše: Čo treba urobiť?
- zrušiť doterajšiu zmluvu, ktorá je viazaná na tvoju súčasnú kartu a stb! Po zrušení zmluvy vrátiť všetky komponenty do FreeSATu! Samozrejme ak boli iba prenajaté, nie odkúpené!
a ty si myslis ze je to jakoze hop na kravu a je tela ? u freesatu je viazanot 12 mesiacov a 3 mesiace vypovedna lehota.. ak chces vypoved skor, mozes ale je tam zmluvna pokuta ktora sa rovna minimalne vyske zvysku viazanosti
- zadovážiť si v predajcu FreeSAT inú kartu (myslím, že teraz ponúkajú svojim zákazníkom Irdeto ICE), ktorá je vhodná a plne funkčná skoro vo všetkých stb s UNI čítačkou!
ano este stale su ICE-cky
- a čo sa týka paraboly a LNB, ak budeš musieť odovzdať aj tie, tak tu je to taktiež prosté! Parabola aspoň s priemerom 80cm a LNB štandartné - universal. :)
:poklona:
v pohode mu posluzi aj stara 15-rocna 60-siatka parabola Phillips z cias prveho UPC.. ta schova hocijaku 80-tku parabolu vratane abkom china dish :D
marecek29
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od marecek29 »

Tak nam alespon prozrad co mas napsany na karte.
ObrázekObrázekObrázekObrázek

Na dotazy nepoužívejte SZ, ale fórum
stoprvni

Příspěvek od stoprvni »

Už jsem to vyřešil, mám objednaný nový příjmač, s freesatem vše domluveno, do konce týdne by to snad mělo vše fungovat. Děkuju Vám tady za rady a trochu i návod jak na to :-)

EDIT: tak vše funguje jak jsem doufal, teď už jenom vyšpekulovat de sehnat anglickou PL a bude to stoprocentní.

Ještě jednou děkuju za snahu pomoct, na jiných forech se mi vysmáli že jsem bbec a ať je neotravuju...
pele1
Veterán fóra
Veterán fóra

Příspěvek od pele1 »

Slovak Sport TV - konec u ST, stěhování u freeSATu

Slovenský sportovní kanál Slovak Sport TV končí v sítích společnosti Slovak Telekom (ST) - Magio Sat a Nová Digi TV SK. Z tohoto důvodu dochází ke stěhování programu z kapacity ST na transpondér UPC DTH.
Společnost Slovak Telekom se rozhodla ve svých satelitních platformách již dále neposkytovat stanici Slovak Sport TV. Náhradou je pro diváky Nová Digi TV SK stanice Digi Sport 4 v základním souboru programů Štandard.
S ohledem na skutečnost, že Slovak Telekom poskytoval distribuční signál svým abonentům a také klientům UPC DTH v Česku a na Slovensku, dochází k přesunu programu na transpondér UPC DTH, operátora platformy freeSAT. Pro další sledování programu bude proto nutné provést přeladění přijímače na níže uvedené parametry.
V době publikování zprávy byla již v provozu programová pozice "Slovak Sport 1 HD" ale bez video a audio bit rate. Naladění programu na některých přijímačích proto bude možné až po spuštění programu na nové frekvenci.
technické parametry:
satelit: Thor 6 (0,8°W)
kmitočet: 12,034 GHz
polarizace: vertikální
SR: 30000
FEC: 3/4
norma: DVB-S2
modulace: 8PSK
plánované CA systémy: Irdeto (CAID 0653, 0D97), Nagra MA (1815)
Přeladění se bude týkat jen HD verze - tedy Slovak Sport HD. Klasická SD verze Slovak Sport se od počátku vysílá z kapacity UPC DTH.
Slovak Sport TV se původně zaměřoval na slovenské sporty, které nedostávaly prostor na jiných stanicích. Později byla programová nabídka rozšířena o populární mezinárodní sportovní soutěže.

zdroj: parabola.cz
abcjehl

Příspěvek od abcjehl »

NOVÉ PROGRAMY FREESAT CZ/SK

JEDNOTKA HD 12 054 H 30 000 pozor má to ísť len v balíku MEDIUM !!! :good:
ŠLÁGR TV CZ 12 054 H 30 000 balík MEDIUM :smoke:
TV LUX 11 977 H 30 000 balík MEDIUM ](*,)
SLOVAK SPORT TV 1 12 034 V 30 000 balík FREESAT HD (len treba preladiť ! )

mali ešte pridať SPORT 1 CZ HD (balík FREESAT HD) ale dnes ráno som to nevedel ešte naladiť a nikde som nenašiel ani parametre, stále mi idú len SPORT 1 HU HD a SPORT 2 CZ HD.
LG 65UF950V 4K 164cm
Parabola Toroidal T-90 Maximum Wave Frontier
Thor 0.8W + Astra 23.5E + Astra 19.2E
GrooWan

Příspěvek od GrooWan »

Na facebooku psali, že v případě SPORT 1 HD nastaly nějaké problémy.
Tohle divadýlko už tu bylo několikrát!
Odpovědět

Zpět na „FreeSat“