Kartina TV je kabelová (internetová společnost), nabízející své televizní služby prakticky do všech zemí, a to Rusko- jazyčných TV programů z Německa a je možnost bezplatného 3 denního testování buď na jejich internetovém přehrávači (stáhnout , nainstalovat, zapsat přihlašovací údaje a jede se), což je trochu nepohodlné, sedět u "kompu" a přepínat kanály. Nebo testovat v satelitních, či jiných zařízeních (podporující ať nějakým pluginem, nebo už vloženým a přednastaveným softem v daném přijímači), připojené konektorem LAN a tedy sledovat na své televizní obrazovce.
http://www.kartina.tv/
Pokud chcete sledovat a využít tuto službu, je potřeba (pokud někdo ještě nemá) , založit si účet na sociálních sítích Одноклассники (ruská obdoba facebooku), Facebook, Google Plus.
V mém případě byl použit k testu můj účet facebook.
Pro testování na 4 programy můžete vyzkoušet jednorázově kod pro dostupnost testu 4 programů a tyto následující přihlašovací údaje:
Абонемент: 140 Пароль: 041
Абонемент: 141 Пароль: 141
Абонемент: 142 Пароль: 241
Абонемент: 143 Пароль: 341
Абонемент: 144 Пароль: 441
Абонемент: 145 Пароль: 541
Абонемент: 146 Пароль: 641
Абонемент: 147 Пароль: 741
Абонемент: 148 Пароль: 841
Абонемент: 149 Пароль: 941
---------------------------------------- funkčnost neověřována...
Pro celou nabídku v testu zdarma 3dnů, která obsahuje celkem 158 Ruských, Ukrajinských a TV z Litvy, Estonska a Lotyšska ... přejděte na facebook "website"http://www.facebook.com/KartinaTVOffici ... ts&fref=ts
kde jim napište na "nástěnku" v ruštině, nebo angličtině , co máte za satelitní přijímač, a že chcete využít 3denní nabídku testu zdarma , napište jim , že prosíte o zaslání přihlašovacích údajů na Váš platný e-mail. Odpověď jsem měl do 24 hodin, samozřejmě s údaji.
Po zapsání přihlašovacích údajů do HD-Boxu, se přijímač připojil za pár sekund bezproblémově na službu .
V HD-Boxu mám nainstalován předposlední firmware, ohledně služby musím konstatovat, že se mi služba i prostředí docela líbilo. Ovšem při vysílání jsem zaznamenal časté krátkodobé "zamrznutí", nebo sekání vysílajících kanálů. Ohledně rychlosti přepínání a vyhledávání v 158 programech jsem byl naopak příjemně překvapen rychlostí a jednoduchostí. Po uplynutí testovací doby se server sám odhlásí a bude požadovat při pokusu o navázání spojení se službou už nové přihlašovací údaje. Hodnotím službu jako dobrou, ale jen jako testovací, na sledování je v našich podmínkách podle mne dost drahá. Jako alternativa pro rusky mluvící občany žijící, nebo pohybující se mimo Rusko, výhodné. Ohledně toho sekání a občasného zastavení programu musím konstatovat, že v jiných přijímačích, nebo s jiným FW, nebo přímo v jejich internetovém playeru Kartina se tato závada nemusí projevit, tak jako se projevila u mne. Ještě jedno konstatování, sice méně programů, ale sledování vytvořené "Ruské kabelovky" vrámci pluginu do HD-Boxu tady na foru ke stažení, tam to jede myslím v kvalitě stejné a bez vážnějších potíží.
SOUHRN" kdo chce vyzkoušet na HD-BOXU 3 denní bezplatný test, vyzkoušejte dle popsaného návodu, nic to nestojí.....Enjoy